ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Η Ραλλία Χρηστίδου προέβη στην ακόλουθη ανάρτηση, αναφορικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος:

«Εν μέσω καραντίνας, το πυκνότατο νομοσχέδιο για το περιβάλλον κατατέθηκε εχθές προς ψήφιση, σε ένα κοινοβούλιο που υπολειτουργεί εξαιτίας των περιορισμών της συμμετοχής των βουλευτών στη διαδικασία συζήτησης. Γιατί άραγε; Μήπως επειδή με αυτό ανoίγει ο δρόμος για λατομεία, ξενοδοχεία και εξόρυξη υδρογονανθράκων σε περιοχές Natura 2000; Επειδή ο τρόπος εποπτείας των προστατευόμενων περιοχών αλλάζει και η αυτοτέλεια των Φορέων Διαχείρισης  καταργείται; Επειδή το νέο σύστημα διοίκησης των περιοχών θα αποδυναμώνει τις  διαδικασίες εμπλοκής των τοπικών κοινωνιών στη λήψη διαχειριστικών αποφάσεων; Επειδή επιτρέπει τη μαζική επέκταση των βιομηχανικού μεγέθους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, κυρίως των αιολικών, η εγκατάσταση των οποίων είναι μια διαφιλονικούμενη πρακτική εδώ και χρόνια; Αλλά δεν είναι μόνον αυτά. 

Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες αυθαίρετων κτισμάτων σε καμένες ή εκχερσωμένες δασικές εκτάσεις και κατά περίπτωση εντός υγροτόπων και ρεμάτων να υποβάλουν δηλώσεις νομιμοποίησης υπό προϋποθέσεις. Επιπλέον οι διαδικασίες διαχείρισης στερεών αποβλήτων «απλοποιούνται», υπό την έννοια ότι σχεδόν εκμηδενίζονται οι περιορισμοί και  τα μέτρα ελέγχου για τη διάθεση αστικών και βιομηχανικών λυμάτων στα ρέματα.

Πρόκειται με λίγα λόγια, για ένα μεγάλο σε όγκο και σημασία νομοσχέδιο, που πάει πίσω την περιβαλλοντική προστασία στη χώρας μας αντί να την προάγει, που έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση 100 περιβαλλοντικών κινημάτων και συλλογικοτήτων στη χώρα, ενώ στα κανάλια και στην ενημέρωση γενικότερα περί άλλων τυρβάζουν. Είναι ανάγκη άμεση ο κόσμος να αφυπνιστεί και να δει ότι, όσο αυτός μένει σπίτι, η κυβέρνηση κάνει την κρίση «ευκαιρία», με την πολύ κακή έννοια του όρου...»

Ραλλία Χρηστίδου
Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.