ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Στα μαθήματα κατεύθυνσης, Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά, εξετάστηκαν την Τετάρτη 18/5/2016, οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στα Αρχαία Ελληνικά (ομάδας προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Θεωρητικής Κατεύθυνσης) και στα Μαθηματικά (ομάδων προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, αλλά και Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης).

Σε γενικές γραμμές, τα θέματα στα Αρχαία είναι βατά και χωρίς εκπλήξεις. Συγκεκριμένα, στο διδαγμένο κείμενο, τα ζητούμενα είναι από την τρίτη και τέταρτη ενότητα των «Ηθικών Νικομαχείων».  Και οι ερμηνευτικές και οι λεξιλογικές ασκήσεις είναι βατές. Η ερώτηση εισαγωγής φέτος είναι ανάπτυξης.

Το αδίδακτο κείμενο είναι απόσπασμα από τον «Ευθύδημο» του Πλάτωνα. Τα γραμματικά ζητούμενα καλύπτουν μεγάλη έκταση της γραμματικής, χωρίς κάποια παγίδα. Οι όροι που ζητούνται για συντακτική αναγνώριση είναι εύκολοι. Προσοχή χρειάζεται η ανάλυση της υποθετικής μετοχής που ζητείται.

Στα Μαθηματικά τα θέματα εκτιμώνται ως βατά και αναμενόμενα σε γενικές γραμμές εκτός από το Δ' Θέμα που ήταν για πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές.

    •    Τα θέματα των Μαθηματικών Ημερήσιων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Β' (παλιού και νέου συστήματος)
    •    Τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών Ημερήσιων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Β΄(παλιού και νέου συστήματος)
    •    Τα θέματα των Μαθηματικών Εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Β' (παλιού και νέου συστήματος)
    •    Τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών Εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Β' (παλιού και νέου συστήματος)

Την Πέμπτη, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που εξετάζονται με το νέο σύστημα και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ της ομάδας Α' του παλιού συστήματος θα εξεταστούν στο μάθημα των Μαθηματικών.

Οι εξετάσεις θα συνεχισθούν την Παρασκευή με την εξέταση στα Μαθηματικά και στοιχεία Στατιστικής και την Ιστορία και τα δύο μαθήματα Γενικής Παιδείας.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.