ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Υποχρεωτική καθίσταται από αύριο Σάββατο 18/7/2020 η χρήση προστατευτικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ.

Από αύριο και στο πλαίσιο καταπολέμησης της διάδοσης του κορωνοϊού εργαζόμενοι και πελάτες υποχρεωτικά θα πρέπει να φορούν μάσκες κατά την εργασία τους ή τα ψώνια τους στα σούπερ μάρκετ.

Όπως αναφέρει ο κ. Σταμπουλίδης εκδόθηκε σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση σε εφαρμογή της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του COVID-19.

Ανησυχία για την αυξητική τάση των κρουσμάτων

Η απόφαση κινείται στο πλαίσιο εντατικοποίησης των μέτρων ασφαλείας κατά του κορωνοϊού καθώς κρίνεται ανησυχητική από τους λοιμοξιολόγους η αυξητική τάση του αριθμού των κρουσμάτων στη χώρα μας. Μάλιστα στην τελευταία ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό εδόθη εντολή για αυστηροποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό.

Στο πλαίσιο αυτό, κατόπιν σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ, τόσο για εργαζομένους όσο και για καταναλωτές γίνεται υποχρεωτική από αύριο Σάββατο 18 Ιουλίου.
Να σημειωθεί ότι το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας τόσο από εργαζομένους όσο και από καταναλωτές, ανέρχεται στα 150 ευρώ. Ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους, το πρόστιμο βαρύνει τους εργοδότες.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.