ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Από αύριο Παρασκευή 21 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 40-44, οι οποίοι θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια κατά του Covid-19. Έως σήμερα μπορούν να εμβολιαστούν μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca. Το αμέσως επόμενο διάστημα και οι ηλικίες 35-39 και 30-34 θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια, ενώ μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί για τους 20άρηδες.

Την Πέμπτη 19 Μαΐου οι εμβολιασμοί ξεπέρασαν για ακόμα μία φορά τους 100.000 και, σύμφωνα με το emvolio.gov.gr, συνολικά έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους 1.700.000 πολίτες, ενώ σχεδόν 3.000.000 έχουν κάνει τουλάχιστον την 1η δόση. Κατά μέσο όρο, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι εμβολιασμοί καθημερινά ξεπερνούν τις 100.000.

Σημειώνεται πως το μονοδοσικό εμβόλιο της εταιρείας Johnson & Johnson θα χορηγείται από εδώ και στο εξής μόνο στους κατοίκους των νησιών για να υλοποιηθεί το σχέδιο «Γαλάζια Ελευθερία» μέχρι το τέλος Ιουνίου.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.