ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Με μια εσπερινή φιλανθρωπική εκδήλωση ενόψει των Χριστουγέννων εκίνησαν οι δράσεις αρωγής εμπεριστάτων προσώπων και δομών παροχής υπηρεσιών σε ευάλωτες ομάδες, από την εκκλησιαστική κοινότητα Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Μετά τον Εσπερινό της Κυριακής 27 Νοεμβρίου 2016, στην υποκείμενη του προαυλίου του ναού, αίθουσα δεξιώσεων «Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Μανταδάκης έγινε μια πολιτιστική εκδήλωση με παραδοσιακή μουσική και χορό.

Η εκδήλωση αυτή, αφορούσε την ενίσχυση της ελληνικής εταιρίας για την σκλήρυνση κατά πλάκας, και ιδιαίτερα την δομή του γραφείου Αττικής που εδρεύει στην Ηλιούπολη.

«Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η απομάκρυνση από την απλότητα του παρελθόντος, έχει φέρει στο προσκήνιο νέες ασθένειες, που ταλανίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο» είπε ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου. «Με πίστη στο Θεό και αγάπη από τους ανθρώπους, η σκλήρυνση μπορεί να θεραπευτεί και αυτό δεν είναι απλά ελπίδα, είναι πραγματικότητα αποδεδειγμένη σε πρόσωπα που νόσησαν» και συνέχισε τονίζοντας ότι «πρέπει να γίνουμε πιο ελεύθεροι από τα δεσμά του σήμερα, να ακούμε τους σοφούς του παρελθόντος, που μίλησαν με παροιμίες και παραβολές βγαλμένες μέσα από την ζωή. Να μάθουμε να μην ζητάμε πολλά και να είμαστε ευχαριστημένοι με ότι έχουμε»  

Μετά το προσφώνηση και τις ευχαριστίες, από τον Αρχιμανδρίτη για την ανταπόκριση των παρισταμένων στην πρόσκληση "ελάτε να μαλακώσουμε ... την σκλήρυνση", απηύθυνε χαιρετισμό ο ιατρός Νικόλαος Κουτσογούλας, Πρόεδρος της δομής Αττικής, της εταιρίας για την Σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ακολούθως η γραμματέας και ψυχή του γραφείου, Ευγενία Μακρυκώστα, αναφέρθηκε στο έργο του γραφείου και τους εθελοντές. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε πρόσωπα του ιατρικού χώρου, που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες του στους ασθενείς μέσω του γραφείου.

Στην συνέχεια επιδόθηκε τιμητική πλακέτα στην εθελόντρια Σταυρούλα Μακρή και ο τόμος της φαρμακευτικής εταιρίας Genesis "ΕΜΕΙΣ", με μαρτυρίες ασθενών και έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, ως ευχαριστίας ένδειξη στις εθελόντριες, υπολοχαγό Σοφία Θεοδώρου, Ψυχολόγο και Γεωργία Τσιρούκη, Ψυχολόγο που προσφέρουν στο γραφείο. Ο ίδιος τόμος προσφέρθηκε στους εθελοντές Αιμιλία Ανδρικάκη, Νίκη Ζήκα - Κουτσούμπα, Ελένη Ελευθερίου, Ευτυχία Ασπιώτη, το ζεύγος Κωνσταντίνας και Παναγιώτη Φυρού και την Κυριακή Μάρη.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνθηκαν στον κωλυθέντα να παραστεί, Φυσιοθεραπευτή  Θεόδωρο Κυπριώτη, για την εβδομαδιαία εθελοντική προσφορά των υπηρεσιών του, στους ασθενείς.

Δυο ασθενείς έλαβαν το λόγο η Αγγελική Πατρικίου που συγκλονιστικά είπε ότι «η υγεία είναι προνόμιο» και η Μαίρη Δημοπούλου που μπορεί ακόμα και εργάζεται, αλλά χωρίς αυτό να είναι δεδομένο για αύριο, αφού όπως είπε «κάθε μέρα δεν είναι σίγουρη ότι θα δύναται να ανταποκριθεί».

Ακολούθησε ζωντανή παραδοσιακή μουσική με το συγκρότημα του Γιώργου Δαλιάνη, ο οποίος τραγουδώντας αλλά και με το κλαρίνο και την φλογέρα του, έφερε στο παρόν όμορφες ακοές από το παραδοσιακό χθες της πατρίδας μας. Μαζί του εμφανίσθηκαν, όλοι δωρεάν προσφερθέντες,  η Σταυρούλα Δαλιάνη στο τραγούδι, ο Αντώνης Κουτελιέρης στο λαούτο και ο Γιώργος Μαρινακής στο βιολί, ενώ τραγούδησαν και μέλη του Πανελλήνιου συλλόγου φίλων του γνησίου δημοτικού τραγουδιού, του χορού και της παράδοσης, ''Η Ρωμιοσύνη''

Χορευτική παρέμβαση έκαναν δύο τμήματα από τον Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο Ηλιούπολης, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της εκκλησιαστικής κοινότητας της Αγίας Μαρίνης.

Σε μουσικούς και χορευτές ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ προσέφερε εις ευχαριστίαν, από πέντε λαχνούς, λαχειοφόρου αγοράς για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Μαρία Κόκκορη».

Η εκδήλωση περιλάμβανε χορό για όλους, προσφορά αφεψήματος, μετά αρτοποιημάτων και γλυκισμάτων προσφορά των αρτοποιείου «Οι Δίδυμοι» και εστιατορίου «η Αμμουδερά», λαχειοφόρο αγορά για τους σκοπούς της εταιρίας, αλλά και ομοίως εορταγορά με χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και ημερολόγια που εξέδωσε το γραφείο Αττικής.

Παραβρέθηκαν ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Φυλακτός, η σύζυγος του Δημάρχου Ηλιουπόλεως Δώρα Ρίζου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αργυρώ Πίκουλα, επικεφαλής δημοτικής παράταξης,  Χριστίνα Σερέτη, Ελένη Καπίρη και Ιωάννης Πούλος, καθώς και αντιπροσωπίες των συλλόγων Κρητών, Ηπειρωτών και Αρκάδων Ηλιουπόλεως.

Εκ του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως
www.agmarina.gr

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.