ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Ελπίδες πως κάτι θα αλλάξει στη λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας στην Ηλιούπολη.
Από τον Ιούνιο του 2016, ο πόλη μας είναι ουσιαστικά χωρίς δημοτική συγκοινωνία. Από τη μια οι πειραματισμοί που έγιναν στο προηγούμενο διάστημα σε ότι αφορά τα δρομολόγια, από την άλλη οι αιφνιδιαστικές αλλαγές ή καταργήσεις δρομολογίων λόγω έλλειψης προσωπικού χωρίς καμία ενημέρωση, κατέστησαν ουσιαστικά ανύπαρκτη τη δημοτική συγκοινωνία, με αποτέλεσμα και οι πολίτες να μην εξυπηρετούνται και ο δήμος να σπαταλά κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χωρίς αποτέλεσμα.

Μετά από τις συνεχείς παρεμβάσεις μου στο Δημοτικό Συμβούλιο και κυρίως εξαιτίας των έντονων πιέσεων από τους δημότες μας, οι οποίοι άκουγαν και διάβαζαν για δημοτική συγκοινωνία, αλλά λεωφορεία του δήμου δεν έβλεπαν στις στάσεις τις ώρες που τους έλεγαν οι λιγοστές ανακοινώσεις του Δήμου, ή αλλού ήθελαν να πάνε και αλλού τους μετέφεραν, φαίνεται πως τελικά κάτι θα αλλάξει.

Σε σχετική ερώτηση μου στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προς το νέο Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Αντζινά και την πρόταση που κατέθεσα για συζήτηση ειδικά για τη λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας, είχαμε δύο θετικές εξελίξεις.

1. Την τροποποίηση από την Τρίτη 23/1/2018 των δρομολογίων, για τα οποία θα υπάρξει και σχετική ανακοίνωση.
2. Συζήτηση στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Φεβρουάριο για τη δημοτική συγκοινωνία.

Επίσης θετική η δέσμευση του νέου Αντιδημάρχου με τη σύμφωνη γνώμη και του Δημάρχου, πως είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε περαιτέρω βελτιώσεις εάν χρειασθεί και μετά από τεκμηριωμένες προτάσεις που θα κατατεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το συμπέρασμα είναι:

πως εάν δεν γινόταν πειραματισμοί, βασισμένοι σε μία μελέτη η οποία στην πράξη κρίθηκε ως ελλιπής,

πως χωρίς τον ουσιαστικό διάλογο με τους οδηγούς της δημοτικής συγκοινωνίας οι οποίοι διαθέτουν πολύτιμη εμπειρία από την προηγούμενη λειτουργία της και τις προτάσεις που είχαν για βελτιώσεις της,

πως χωρίς να ληφθούν καθόλου υπόψη οι πραγματικές ανάγκες για τις μετακινήσεις των κατοίκων,

δεν θα φτάναμε σε αυτή την κατάσταση, την οποία ευτυχώς έρχεται η δημοτική αρχή, έστω και τώρα, να αλλάξει.

Όμως, κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Κώστας Γ. Σεφτελής

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.