ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Επιμνημόσυνη δέηση στον Καρέα, τελέστηκε στις 18 Ιουλίου 2018 για τους Πεσόντες Αρχιπυροσβέστες Δημήτριο Μαλούκο και Θεμιστοκλή Μαυραειδή, τον Πυροσβέστη Αλέξανδρο Διαβολή, καθώς και τον Εθελοντή Πυροσβέστη Δημήτριο Καραμολέγκο, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την κατάσβεση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς, στο δάσος του Καρέα στον Υμηττό, στις 22 Ιουλίου 1998.

«Υποκλινόμαστε με απόλυτο σεβασμό και αναλλοίωτες μνήμες μπροστά στο Μνημείο των Ηρώων μας που έπεσαν στο καθήκον, υπερασπιζόμενοι τον Υμηττό και το περιβάλλον. (…) Η σημερινή μας εκδήλωση αποτίνει φόρο τιμής στην ευσυνειδησία και την ανιδιοτέλεια αυτών των ανθρώπων αλλά στέλνει επίσης και ένα μήνυμα σε όσους επιβουλεύονται ή εποφθαλμιούν τις ιερές αυτές εκτάσεις φυσικού πλούτου ότι εμείς δεν ξεχνούμε, δεν καμπτόμαστε, δεν ολιγωρούμε αλλά επαγρυπνούμε. Και αυτό ως χρέος προς τους συμπολίτες και τα παιδιά μας αλλά προς αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για το βουνό μας. Η μνήμη τους θα είναι αιωνία και ο αγώνας τους πηγή ζωής για όλους εμάς και για τις γενιές που θα ακολουθήσουν. Άξιοι ήρωες, αιωνία τους η μνήμη» τόνισε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ), Βασίλης Βαλασόπουλος, Δήμαρχος Ηλιούπολης, έχοντας προηγουμένως αναφέρει ονομαστικά τους Πεσόντες.

Στην εκδήλωση απεύθυναν επίσης χαιρετισμό, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Σωτήριος Τερζούδης και η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αττικής Ερμίνα Κυπριανίδου.

Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων, η Γενική Γραμματέας Περιβάλλοντος Χριστίνα Μπαριτάκη, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Γιάννα Τσούπρα, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος, ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, ο Δασάρχης Πεντέλης Αθανάσιος Ρέππας, ο Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Ζωγράφου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κρωπίας Θεόδωρος Γρίβας, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ηλιούπολης Χρήστος Καλαρρύτης, εκπρόσωποι των Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας, συλλόγων, συνδικαλιστικών ενώσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και των ενώσεων αποστράτων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Το τρισάγιο τελέσθηκε από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σιλουανό Βέργο εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καρέα Βύρωνος, συνεπικουρούμενο από τον Πατήρ Χαράλαμπο από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαύρας.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.