ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης σε συνεργασία με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών ανακοινώνει ότι από 1/11/2018, η λειτουργία του Κέντρου Ημέρας για άτομα με άνοια της Ηλιούπολης συνεχίζεται κανονικά.

Εξειδικευμένοι επιστήμονες όπως ιατρός νευρολόγος και φυχολόγος αποτελούν την διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου Ημέρας και παρέχουν τις παρακάτω υπηρεσίες εντελώς δωρεάν:

  • Εξέταση μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών
  • Συμμετοχή σε ομαδικές δραστηριότητες πρόληψης για την άνοια
  • Δημιουργική απασχόληση σε άτομα με διάγνωση νόσου Αλτσχάιμερ ή άλλη μορφή άνοιας
  • Στήριξη των οικογενειακών φροντιστών ατόμων με άνοια

Σε ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον πραγματοποιούνται ομαδικές δραστηριότητες που στοχεύουν στην νοητική ενδυνάμωση των ατόμων με άνοια, την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους αλλά και στην ψυχαγωγία των συμμετεχόντων. Η ζωγραφική, οι χειροτεχνίες, τα παιχνίδια μνήμης και παρατηρητικότητας, η κρεμάλα και οι ασκήσεις χαλάρωσης είναι μερικές από τις καθημερινές μας ασχολίες.

Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να περάσουν το χρόνο τους εποικοδομητικά, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους φροντιστές τους να αποφορτιστούν και να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους.

Το Κέντρο Ημέρας για άτομα με άνοια της Ηλιούπολης λειτουργεί καθημερινά 10:00-14:00, στο χώρο του Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης-3ο ΚΑΠΗ, Αγ. Κωνσταντίνου 7, τηλέφωνο: 210-9706347.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.