ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Το ΔΣ της Ένωσης ΕΒΕ Ηλιούπολης, καλεί τα μέλη της αλλά και κάθε αυτοαπασχολούμενο-η, Επαγγελματία, βιοτέχνη, μικρό Έμπορο να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης την
ΠΕΜΠΤΗ 27 ΦΛΕΒΑΡΗ στις 6.30 μ.μ. στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.

Ο κάθε συνάδελφος, -ισσα, πρέπει να γυρίσει τη πλάτη στα ψέματα της κυβέρνησης που μάταια προσπαθεί να πείσει ότι «για πρώτη φορά δε μειώνονται οι συντάξεις, αλλά δίνονται αυξήσεις». Αν είναι έτσι γιατί ο τελευταίος προϋπολογισμός που κατατέθηκε προβλέπει 475 εκατ. ευρώ μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης; Και δε σταματούν μόνο στο 2020. Το κυβερνητικό νομοσχέδιο προβλέπει τη συνεχή μείωση των συντάξεων και την αύξηση των ορίων ηλικίας μέχρι και 2070.

Συνάδελφε,-ισσα,

Σήκωσε ανάστημα. Για να μπορέσεις από αύριο να έχεις καλύτερες παροχές σε υγεία, πρόνοια, αξιοπρεπή σύνταξη, για σένα και την οικογένειά σου!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Ο νέος νόμος- έκτρωμα απορρίπτεται. Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
 • Δημόσιο, υποχρεωτικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης στη βάση των σύγχρονων αναγκών. Πλήρης αποκατάσταση των απωλειών, αυξήσεις σε συντάξεις και προνοιακά επιδόματα. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Να επιστραφούν εδώ και τώρα τα κλεμμένα αποθεματικά.
 • Δημόσιο και δωρεάν, καθολικό Σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης υγείας, παροχές και υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας. Κατάργηση της εισφοράς υγείας. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα υγείας-πρόνοιας και φαρμάκου.
 • Κατώτερη σύνταξη που να διασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης π.χ. στα 600 ευρώ σήμερα, εγγυημένη στο σύνολό της από το κράτος. Διπλασιασμός των σημερινών συντελεστών αναπλήρωσης,
 • Πλήρης σύνταξη στα 30 έτη εργασίας. Θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 60 έτη για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες, στη βάση των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταβληθεί. Άμεση έκδοση της σύνταξης χωρίς άλλες προϋποθέσεις και ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσους χρωστούν στο 5% του πραγματικού τους εισοδήματος.
 • Όχι στην αύξηση της κατώτερης εισφοράς. Ασφαλιστική εισφορά διαμορφωμένη στο 13% του καθαρά φορολογητέου εισοδήματος, χωρίς τον συνυπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών στο ασφαλιστέο εισόδημα. Αποσύνδεση της κατώτερης ασφαλιστικής εισφοράς από το βασικό μισθό.
 • Να σταματήσουν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί για χρέη προσωπικής ασφάλισης. Διαγραφή τμήματος των χρεών για την προσωπική ασφάλιση των α/α, των τόκων και των προστίμων, ολόκληρου του ποσού που αντιστοιχεί στην εισφορά υγείας.
 • Προστασία της μητρότητας για όλες τις εργαζόμενες γυναίκες, το ίδιο για τις αυτοαπασχολούμενες. Επίδομα μητρότητας για τις α/α γυναίκες, ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ενημερότητας, στο ύψος του βασικού μισθού για δύο μήνες πριν και έξι μετά τον τοκετό. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο 50% για τον πρώτο χρόνο μετά τον τοκετό. Τα παιδιά των α/α να πηγαίνουν δωρεάν σε σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις (π.χ. ασφαλιστική ενημερότητα)
 • Στους κλάδους που υπάρχουν βαρέα ανθυγιεινά, πέραν των μισθωτών, να εντάσσονται και οι αυτοαπασχολούμενοι. Σε αυτή την περίπτωση, σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας και δυνατότητα συνταξιοδότησης στα 55 για τους άντρες και στα 50 για τις γυναίκες. Βελτίωση κατά 20% στους συντελεστές αναπλήρωσης με προσαύξηση του ασφαλίστρου κατά 10%.
 • Επίδομα ασθενείας ή εργατικού ατυχήματος για όλο το διάστημα που υποχρεώνεται ο ασφαλισμένος να μην εργάζεται. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο 50% για το ίδιο διάστημα
 • Επίδομα ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στο 80% του βασικού μισθού. Ο χρόνος αυτός να θεωρείται συντάξιμος.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΟΝ

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΦΛΕΒΑΡΗ 2020 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 6:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Το Δ.Σ της Ένωσης ΕΒΕ Ηλιούπολης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.