ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ εκφράζοντας την υποστήριξή της στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) υιοθετεί το ψήφισμα τους προς τους γονείς και τους πολίτες της περιοχής των νοτίων προαστίων.

«Απευθυνόμαστε σε εσάς και σε κάθε ενεργό πολίτη, για να ζητήσουμε τη συμπαράσταση και την ενεργή στήριξή σας, ώστε να αποτρέψουμε την επαπειλούμενη έξωση από τον χώρο που μας έχει παραχωρηθεί από τον Δεκέμβριο του 2011 από τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, κάτι που ισοδυναμεί ουσιαστικά με το κλείσιμο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (ΜΚΙΕ). Η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. (στην οποία έχει περιέλθει το πρώην αεροδρομίου μαζί με όλο το παραλιακό μέτωπο του Ελληνικού) απαιτεί να αποχωρήσουμε από το χώρο μας μέχρι το αργότερο τις 15/03/2020 ενόψει της επικείμενης πώλησης του στην Lamda Development.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού αποτελεί μια αλληλέγγυα, πλήρως εθελοντική, δομή που από το Δεκέμβρη του 2011 προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες υγείας, φάρμακα, παιδικές τροφές και γάλατα προς όλους τους πολίτες που τα έχουν ανάγκη. Στο απόγειο της οικονομικής κρίσης προσφέραμε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας και φάρμακα κατά μέσο όρο σε 1.500 περιπτώσεις το μήνα και συνολικά έχουμε βοηθήσει περισσότερους από 8.000 συμπολίτες σε πάνω από 72.000 περιπτώσεις. Έχουμε σώσει – στην κυριολεξία – ανθρώπους που ήταν πλήρως αποκλεισμένοι από το Εθνικό Σύστημα Υγείας μέχρι και σχετικά πρόσφατα από βέβαιο θάνατο.

Το Ιατρείο μας δεν χρηματοδοτείται από κανέναν, πέραν από τους ίδιους τους εθελοντές του, και δεν έχει ζητήσει ποτέ από κανέναν χρηματοδότηση. Αντιθέτως, χιλιάδες πολίτες, από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, μάς στηρίζουν κάθε χρόνο, φέρνοντάς μας φάρμακα και άλλα υλικά, τα οποία και διαθέτουμε δωρεάν στους ασθενείς μας ή σε δεκάδες άλλες δομές σε όλη την Ελληνική επικράτεια, ανάμεσά τους και δημόσια νοσοκομεία, δομές υγείας δήμων και κοινοτήτων, δομές φιλοξενίας προσφύγων κλπ.

Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε τις παραπάνω υπηρεσίες στους πολίτες που τις έχουν ανάγκη αλλά και να αναδείξουμε με κάθε δυνατό τρόπο τους λόγους για τους οποίους αυτοί οι πολίτες ζητάνε την βοήθεια μας. Το Ιατρείο μας και οι εθελοντές του διεκδικούν το ανθρώπινο δικαίωμα που έχουν όλοι οι άνθρωποι στην υγεία. Με αυτό το σκεπτικό διεκδικούμε την ελεύθερη, ανεμπόδιστη και χωρίς διακρίσεις, πρόσβαση όλων των πολιτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας.

Ζητάμε από εσάς να στηρίξετε τον αγώνα μας, για να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του το Ιατρείο μας.

Σπάστε το τείχος σιωπής που έχουν επιβάλει στη ζωή μας τα ΜΜΕ!

Διαδώστε, κοινοποιήστε με κάθε τρόπο την είδηση ότι απειλείται με «αιφνίδιο θάνατο» το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.»

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Διεύθυνση: 1ο ΕΠΑΛ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Βουλιαγμένης 521-523, 16341 Ηλιούπολη

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.