ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Δεν θέλω να γίνω προφήτης δυσάρεστων καταστάσεων που μπορεί να εξελιχθούν το επόμενο διάστημα στο χώρο της αυθαιρεσίας και της παρανομίας, αλλά έχω την αίσθηση πως ότι έγινε χθες δεν θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που απεύχομαι πραγματικά να ζήσουμε στο μέλλον.

Ο Δήμος Ηλιούπολης με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου - εκτός του κ. Καλαρρύτη που είχε μέχρι πρότινος και την ευθύνη της προστασίας του Υμηττού (!!!) - κινήθηκε σύμφωνα με τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες και ενημέρωσε είτε εγγράφως είτε με προσωπική παράσταση των εκπροσώπων του, όλους τους αρμόδιους φορείς.

Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν πολλαπλές γνωμοδοτήσεις και αποφάσεις που τις πρόσθετες κατασκευές τις κρίνουν αυθαίρετες, παράνομες και άμεσα κατεδαφιστέες, ενώ παράλληλα έχουν καταλογισθεί υπέρογκα πρόστιμα στον αυθαιρετούντα και παρανομούντα ιερέα π. Στυλιανό Καρπαθίου.

Μέχρι όμως να τελεσιδικήσουν, θα πρέπει κατά κύριο λόγο το Δασαρχείο Πεντέλης και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, να πάρουν μέτρα ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή δραστηριότητα στο χώρο.

Επίσης η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών να στηρίξει εμπράκτως την απόφασή της.

Σε μια συντεταγμένη πολιτεία, οι πολίτες πρέπει να σεβόμαστε και να υπακούμε στους νόμους του κράτους, ενώ παράλληλα οι θεσμοί θα πρέπει να αποπνέουν εμπιστοσύνη και να υπερασπίζονται το κύρος τους και τις αποφάσεις τους.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να αναλάβουν τις ευθύνες τους υπερασπιζόμενοι το θεσμικό τους ρόλο, πριν να είναι πολύ αργά...

Κώστας Γ. Σεφτελής
Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ηλιούπολης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.