ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Όσοι έχουμε συνειδητοποιήσει τον πολλαπλά ευεργετικό ρόλο των ορεινών οικοσυστημάτων για τις πόλεις μας, ιδιαίτερα κάτω από συνθήκες συνεχούς αύξησης της θερμοκρασίας για πολύ μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα μέσα στο χρόνο, κάνοντας τις πηγμένες από μπετόν και τσιμέντο πόλεις μας να βράζουν κυριολεκτικά, οφείλουμε να ενεργοποιηθούμε, να αντιδράσουμε και να υπερασπιστούμε σθεναρά ό,τι απέμεινε από  τους ορεινούς μας όγκους!

Η υπεράσπιση του Υμηττού με την καθαίρεση παλαιών αυθαιρέτων, που εκκρεμούν εις βάρος τους τελεσίδικες αποφάσεις κατεδάφισης και νέων υπό ανέγερση είναι ανάγκη για την εξασφάλιση ποιοτικής διαβίωσης στις πόλεις μας και για την προστασία τους από την κλιματική αλλαγή.

Η αποτροπή νέων αυθαιρεσιών είναι εξίσου σημαντική! Είμαστε σε επαγρύπνηση και σε εγρήγορση, αν θέλουμε οι επόμενες γενιές να απολαμβάνουν, εκτός όλων των άλλων, την απόλαυση του περιπάτου, της ορειβασίας και της ποδηλασίας στο βουνό, σε απόσταση αναπνοής από τις πόλεις μας...

Τα δημοτικά συμβούλια και οι Δημοτικές αρχές των όμορων με τον  Υμηττό Δήμων, είναι απολύτως υπεύθυνα  για τις όποιες αποφάσεις τους... Η Πολιτεία, σε Εθνικό και Τοπικό επίπεδο, οφείλει να δώσει προτεραιότητα στην Υγεία και Ευεξία, στη σωματική και ψυχική υγεία των κατοίκων του λεκανοπεδίου!

Αυτό αποδεικνύεται όχι μόνο με εγκλεισμούς, απαγορεύσεις στις συναναστροφές και στις μετακινήσεις των πολιτών, αλλά διαχρονικά με τις επιλογές και προτεραιότητες των κάθε είδους επενδύσεων... Η μακροχρόνια επένδυση στη διατήρηση και προστασία της φύσης με τα πολλαπλά ευεργετήματά της για τις πόλεις μας, συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στη βελτίωση του κλίματος και τη διατήρηση της σωματικής και ψυχικής υγείας των κατοίκων...

Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης, όλες τις Δημοτικές παρατάξεις, να πάρουν θέση στα εκκρεμή και σχεδιαζόμενα ζητήματα αυθαιρεσιών και καταπατήσεων στον Υμηττό...

Δημοτικό αναψυκτήριο στον Προφήτη Ηλία, για το οποίο εκκρεμεί τελεσίδικη απόφαση κατεδάφισης. Προτίθενται να την υλοποιήσουν?

Αυθαίρετο και κατεδαφιστέο νέο κτίσμα-κέλυφος ναού στον Προφήτη  Ηλία, για το οποίο η Αρχιεπισκοπή Αθηνών έχει εκδώσει άδεια καταδάφισης. Προτίθενται να πιέσουν την Αρχιεπισκοπή να το καθαιρέσει μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, διαφορετικά να επιληφθεί της καθαίρεσης ο ίδιος ο Δήμος Ηλιούπολης? Ποιά η θέση όλων των παρατάξεων?

Σ.Μ.Α (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων). Έχει προταθεί στους Δήμους να δηλώσουν που λειτουργεί σήμερα και το μέγεθος της έκτασης που απαιτείται. Δύνεται η δυνατότητα να λειτουργεί για ορισμένο χρονικό διάστημα (μάλλον 3 χρόνια) και στη λήξη του  πρέπει να έχει βρεθεί λύση και να αποκατασταθεί το περιβάλλον, εφόσον είναι σε δασική έκταση.

Ο Σ.Μ.Α. του Δήμου Ηλιούπολης, λειτουργεί παράνομα εδώ και πολλά χρόνια, σε δασική έκταση του Υμηττού (γκαράζ του Δήμου). Ο Δήμος Ηλιούπολης έχει ζητήσει 13 στρέμματα για τη λειτουργία του, σε αντίθεση με άλλους που έχουν ζητήσει 2-3 στρέμματα περίπου. Για ποιό λόγο ο Δήμος Ηλιούπολης χρειάζεται 13 στρέμματα, ποιές είναι οι συγκεκριμένες ανάγκες που καλύπτονται σε τέτοιου μεγέθους έκταση και ποιός ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα, ώστε εγκαίρως να ελευθερώσει την δασική αυτή έκταση? Ζητάμε τη γνώμη όλων των δημοτικών παρατάξεων!

Διαδημοτικό Νεκροταφείο στα όρια του Δήμου Ηλιούπολης, στην προστατευόμενη περιοχή του Υμηττού. Αληθεύει, ποιός είναι ο σχεδιασμός και ποιά η θέση των Δημοτικών παρατάξεων?

Κι.Π.Η.- Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης
Σκρα 10, 163 46 Ηλιούπολη  
Τ.: 2109730215 • K.:6944683652
F.: 2118005508, 2109718162

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.