ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Βλέποντας τις νέες ώρες λειτουργίας της «Βιολογικής αγοράς» που γίνεται στο μεγάλο οικόπεδο της πλ. Παλαιών Πατρών Γερμανού, αναρωτιόμαστε όλοι εμείς που κατοικούμε στους γύρω δρόμους από αυτήν, ποιος «εγκέφαλος» καθόρισε το ωράριο.

Είναι σε όλους γνωστό ότι για να ξεκινήσει η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της αγοράς χρειάζεται η προετοιμασία της. Δηλαδή ο ερχομός και το ξεφόρτωμα των φορτηγών, η τοποθέτηση των πάγκων, η τακτοποίηση των προϊόντων και διάφορες άλλες εργασίες προετοιμασίας που ξεπερνούν τις 2 –τουλάχιστον- ώρες!!!

Με βάση την ώρα έναρξης -θα λειτουργεί από τις 16:00 έως τις 19:30- από τις 2:00 μμ η φασαρία που θα δημιουργηθεί μέχρι να έρθουν οι …πελάτες, ξεκινάει πολύ πριν την έναρξη την ώρας κοινής ησυχίας.

Ποιος θα απαγορεύσει την εκκίνηση των γεννητριών, για τον θόρυβο που κάνουν??? Να σημειώσω ότι η τοποθέτηση τους γίνεται –χωρίς έλεγχο- πίσω από τα κτίσματα του οικοπέδου προς την πλευρά των σπιτιών!!!

Από τις 16:00 θα αρχίσουν να καταφθάνουν οι πελάτες!!!

Ποιος θα σταματήσει τα κορναρίσματα, τις φωνές και τις συζητήσεις που γίνονται, όταν φορτώνουν ή βγάζουν τα καρότσια τους από τα αυτοκίνητά τους, μεταξύ των ζευγαριών «πελατών», για το τι θα αγοράσουν ή αν ήταν καλή η τιμή που το αγόρασαν κλπ???

Ποιος θα ρυθμίζει (σιωπηλά χωρίς σφυρίχτρα) την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους από το οικόπεδο καθώς «ο πελάτης έχει πάντα δίκιο» και παρκάρει όπου βρει αδιαφορώντας αν κλείνει τη διάβαση των ΑΜΕΑ, αν κλείνει τη γωνία και δεν χωράει ο επόμενος «πελάτης» να στρίψει, για να έρθει ή να φύγει, αν η πλατεία γίνεται χώρος παρκινγκ ακόμα και πάνω στα πεζοδρόμια???

Και τρία ερωτήματα προς την …"ευαίσθητη" Δημοτική Αρχή, όσον αφορά στους ανθρώπους με ειδικά προβλήματα και στους επαγγελματίες της πόλης, οι ερωτήσεις είναι:

  1. Με ποιον τρόπο θα καταφέρει ένας άνθρωπος με ειδικές ανάγκες να περάσει από την πλατεία ή να φτάσει στη στάση του λεωφορείου ή να πάει να ψωνίσει???
  2. Ο πολύ μικρός μανάβης που έχει "πληρώσει μια θέση εργασίας" ανοίγοντας ένα μικρό μαγαζάκι, ποιος τον προστατεύει από τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίσταται από τον παραγωγό, αλλά και από την κακή εικόνα του "πολύ ακριβού" μαγαζιού, που αποκτά από τους λιγοστούς πελάτες του, αφού το μικρομάγαζο έχει αγοράσει στην χονδρική τα προϊόντα που διαθέτει, στην ίδια τιμή που τα πουλάνε οι Βιοκαλλιεργητές στην περίφημη "Αγορά " τους???
  3. Θα βάλετε τουαλέτες για τους συμμετέχοντες στην "Αγορά Βιοκαλλιεργητών" ή θα συνεχίσουν να κατουράνε πίσω από τα κτίσματα σε κοινή θέα, αδιαφορώντας αν υπάρχουν μικρά παιδιά και γυναίκες που τους βλέπουν???

Και οι τελευταίες ερωτήσεις:

  • Αλήθεια σας λέει κάτι ο «νόμος» (ώρες κοινής ησυχίας στον Ποινικό Κώδικα κατά τη θερινή περίοδο από 15.00 έως 17.30, με την διατάραξη της να τιμωρείται με φυλάκιση έως πέντε μηνών και "τσουχτερά πρόστιμα", κατά τον προσφιλή όρο των ΜΜΕ)???
  • Παραβιάζεται η Αστυνομική Διάταξη: Αριθ. 1023/2/37-ια. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΥΠ ΑΡΙΘ. 3 – ΦΕΚ B 15 – 12.01.1996 (που ισχύει μέχρι σήμερα) ή όχι???
  • Ποιος θα προστατέψει όλους εμάς που κατοικούμε στην γύρω περιοχή από αυτό το οικόπεδο, το "ξέφραγο αμπέλι" θα έλεγα, αφού και το βράδυ μέχρι της 1:00 - 2:00 και πλέον, είναι ανοικτό τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας και γίνεται πίστα επιδείξεων, με αυτοκίνητα να στριφογυρνάνε σπινάροντας???

ΥΓ. Εμείς που κατοικούμε γύρω από αυτό το οικόπεδο, ένα οικόπεδο που χρόνια τώρα ο καθένας έχει ένα "όραμα" αξιοποίησής του (αυτός βέβαια που ονειρεύεται την "αξιοποίηση", μένει σε άλλη γειτονιά και δεν τον ενοχλεί ούτε ο θόρυβος, ούτε η βρωμιά, ούτε το κατούρημα του καθενός στα μούτρα του), θέλουμε να γίνει ένας χρήσιμος χώρος για τα παιδιά, με σεβασμό τους κατοίκους.

Τι λέτε λοιπόν ?! Να προσφύγουμε με έγγραφα και υπογραφές στις αρμόδιες αρχές και να ζητήσουμε από την κατάργηση μέχρι και την επιβολή των ποινών που προβλέπονται από το νόμο ή θα το λύσετε εσείς βρίσκοντας λύσεις στα προβλήματα, που μας απασχολούν???

Σιμόπουλος Γιώργος

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.