ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Με το τέλος των διακοπών και του καλοκαιριού, οι πολίτες τακτοποιούν τα ρούχα τους, αποθηκεύουν τα εκτός εποχής ή και τα ανανεώνουν εν όψει της χειμερινής περιόδου.

Είναι γνωστό ότι το 85 % των ρούχων που πετάγονται, καταλήγουν στις χωματερές και ότι ο μέσος Ευρωπαίος πετάει ετήσια 15 kg ρουχισμού!

Η ανακύκλωση για το Δήμο Ηλιούπολης δεν είναι μια πρόσκαιρη μόδα, αλλά μια αναγκαιότητα για την σύγχρονη κοινωνία, που πρέπει να διαχειρίζεται τα εμπορικά προϊόντα, που ολοκλήρωσαν τον κύκλο χρήσης τους, με συνετό τρόπο και σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και την φροντίδα προς τον συνάνθρωπο.

Για τους παραπάνω λόγους ενθαρρύνουμε τους συμπολίτες μας να ανακυκλώνουν τα ρούχα, τα παπούτσια και τις τσάντες, που δεν χρησιμοποιούν πια. στους κόκκινους κάδους που βρίσκονται σε πολλά σημεία της πόλης μας.

Ο διαχειριστής των κόκκινων κάδων, εφοδιάζει το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας, με τρόφιμα, είδη καθαρισμού-υγιεινής, δωροεπιταγές ή και συνδυασμό αυτών.

Με την «Ανακύκλωση Ενδυμάτων & Υποδημάτων», μειώνεται ο όγκος των σκουπιδιών που καταλήγουν στον ΧΥΤΑ και γίνεται εξοικονόμηση ενέργειας και δημοτικών δαπανών.

Ανακύκλωση Ενδυμάτων & Υποδημάτων στον κόκκινο κάδο

Ο Αντιδήμαρχος
Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Ιωάννης Πούλος

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.