ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης επισκέφτηκε χθες ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις, να δει τις ελλείψεις που υπάρχουν και ταυτόχρονα να ενημερωθεί για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των ευρύτερων περιοχών.

Μετά την επίσκεψη, ο κ. Σπανάκης δήλωσε:

«Το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης πρέπει άμεσα να αναβαθμιστεί και να ενισχυθεί σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να γίνει Εφημεριακό Κέντρο 24ωρης λειτουργίας. Έτσι χιλιάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής θα μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα και ευέλικτα.
Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τις προσπάθειες που καταβάλει καθημερινά προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες του Κέντρου Υγείας.
Το ιατρείο Covid που λειτουργεί από τις 12 Οκτωβρίου και στο οποίο μπορούν να εξεταστούν δωρεάν και κατόπιν ραντεβού όσοι πολίτες έχουν συμπτώματα, διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη μάχη κατά του κορωνοϊού.
Σήμερα, θα προχωρήσω σε Κοινοβουλευτική παρέμβαση με την οποία θα ζητήσω να γίνει το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης Εφημεριακό Κέντρο 24ωρης λειτουργίας και να ενισχυθεί άμεσα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό».

Άμεση ενίσχυση και αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης

Μετά την επίσκεψη του στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης ο κ. Σπανάκης ζήτησε με ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας την άμεση ενίσχυση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και την μετατροπή του σε Εφημεριακό Κέντρο 24ωρης λειτουργία.

Στην ερώτηση του προς τον Υπουργό Υγείας αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως, «το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης ενώ διαθέτει πολύ καλή κτιριακή υποδομή ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου και εύκολη πρόσβαση σε αυτό, εντούτοις, παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, γεγονός που δυσχεραίνει την σωστή εξυπηρέτηση των κατοίκων των Νοτίων Προαστίων που καθημερινά το επισκέπτονται. Οι σοβαρότερες ελλείψεις αυτή την στιγμή σε ιατρικό προσωπικό, αφορούν τις ειδικότητες του Καρδιολόγου, του Παιδιάτρου, του Γυναικολόγου του Παιδοδοντιάτρου, του Ουρολόγου και του Γαστρεντολόγου. Όσον αφορά στο νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις στο νεοσύστατο Κέντρο Covid-19 και όσον αφορά στον εξοπλισμό, υπάρχει άμεση ανάγκη για ένα νέο ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα. Προκειμένου επίσης να εξυπηρετούνται άμεσα και χωρίς ταλαιπωρία όλοι οι πολίτες που επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας θα πρέπει να μετατραπεί άμεσα σε Εφημεριακό Κέντρο 24ωρης λειτουργίας».

Κατόπιν των ανωτέρω, ο κ. Σπανάκης ζητάει από τον αρμόδιο Υπουργό:

  • Την μετατροπή του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης σε Εφημεριακό Κέντρο 24ωρης λειτουργίας.
  • Την ενίσχυση του με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Την προμήθεια νέου ψηφιακού ακτινολογικού μηχανήματος.
  • Την διασφάλιση της καθημερινής και επαρκούς εξυπηρέτησης των κατοίκων των Νοτίων Προαστίων.

το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης επισκέφτηκε ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθηνών Βασίλης Σπανάκης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.