ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Όπως είναι γνωστό, η Ένωση ΕΒΕ Ηλιούπολης είχε ζητήσει εδώ και καιρό συνάντηση με τον κ. Αντιδήμαρχο ώστε να του εκθέσει αναλυτικά τα αιτήματά μας με αιχμή τη δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού μέλους μας για χρέη στο Δήμο Ηλιούπολης. Ένα ζήτημα που αφορά βέβαια και άλλους συνάδελφους αυτοαπασχολούμενους.

Για το θέμα αυτό όλη την περασμένη χρονιά υποβάλλαμε σχετικά υπομνήματα στο Δήμο Ηλιούπολης. Παραβρεθήκαμε και κάναμε αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ηλιούπολης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23/02/21, ο κ. Αντιδήμαρχος μας ενημέρωσε ως εξής:

1) Με νομοθέτημα που ψηφίστηκε πρόσφατα δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να ρυθμίσουν τα χρέη των δημοτών τους που δημιουργήθηκαν κατά τα έτη 2020 και 2021 με ευνοϊκό τρόπο έως 100 δόσεων. Η ελάχιστη καταβολή είναι 20,00 ευρώ. Όσο πιο ψηλό ποσό δόσης επιλέγεται τόσο μεγαλύτερη είναι η απαλλαγή από πρόστιμα και προσαυξήσεις. Μετά την καταβολή του 5% παρέχεται τραπεζική ενημερότητα. Μετά την καταβολή του 25% αποδεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί που είναι δεσμευμένοι.

2) Στη ρύθμιση αυτή μπορούν να ενταχθούν από 1 Μαρτίου 2021 και όσοι έχουν ήδη ενταχθεί σε παλιότερες ρυθμίσεις με τυχόν δυσμενέστερους όρους. Μπορούν επίσης να ενταχθούν και όσοι είναι ενταγμένοι σε παλιότερες ρυθμίσεις και έχουν διακόψει την πληρωμή των δόσεων ανεξαρτήτως αιτίας διακοπής.

Είναι λοπόν απαραίτητο όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση για παλιότερες του έτους οφειλές να κάνουν άμεσα αίτηση ρύθμισης εντός του Φλεβάρη, στις δύο μέρες που απομένουν. Να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εσόδων του Δήμου Ηλιούπολης η το Γραφείο του κ. Αντιδημάρχου Οικονομικών.

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ
& ΕΜΠΟΡΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.