ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Σε εξέλιξη βρίσκεται και στον Δήμο μας η «Απογραφή Κτιρίων 2021» από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), για την συγκέντρωση στατιστικής πληροφόρησης για τον οικοδομικό πλούτο της Χώρας.

Καλούμε όλους τους κατοίκους της Ηλιούπολης, να συμμετέχουν στην διαδικασία και να συνεργαστούν με τους ερευνητές της ΕΛΣΤΑΤ, που θα τους επισκεφθούν.

Οι ερευνητές της ΕΛΣΤΑΤ επικοινωνούν με τον ιδιοκτήτη ή τον ένοικο της κατοικίας ή του κτιρίου, ή τον διαχειριστή της πολυκατοικίας, για την συλλογή  πληροφοριών για τα χαρακτηριστικά κάθε κτιρίου, επισκέπτονται όλα τα κτίρια και καταγράφουν, για κάθε ένα ξεχωριστά τα χαρακτηριστικά του, συμπληρώνοντας σχετικό ερωτηματολόγιο, σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή.
Φέρουν όλοι ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ και τα προσωπικά στοιχεία τους, έγγραφο ορισμού τους, με τη φωτογραφία τους και την σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ και τέλος τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον COVID-19.

Η «Απογραφή Κτιρίων» διενεργείται κάθε δέκα χρόνια και προηγείται της «Απογραφής Πληθυσμού Κατοικιών», με σκοπό την καταγραφή του συνόλου των κτιρίων της πόλης μας, την συλλογή στοιχείων για τη σύνθεση και τα χαρακτηριστικά τους, πχ αριθμό ορόφων, υλικά κατασκευής τους, προορισμό χρήσης τους, περίοδο κατασκευής, την προσβασιμότητά τους από ΑΜΕΑ, ύπαρξη ανελκυστήρα, κλπ.

Τα στοιχεία της απογραφής χρησιμοποιούνται από την Πολιτεία για τον αντισεισμικό σχεδιασμό, τις πολιτικές υποδομών, μεταφορών, ενέργειας και εν γένει της ανάπτυξης, είναι απολύτως εμπιστευτικά και σε καμία περίπτωση δεν συλλέγονται στοιχεία για την ιδιοκτησία ή για τυχόν πολεοδομικές παραβάσεις.

Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις στα τηλέφωνα:  213 135 2894, 213 135 2887, 213 135 2873, 213 135 2891, 213 135 2911, 213 135 2913
ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Αναλυτικές πληροφορίες και σχετικό ενημερωτικό και οπτικοακουστικό υλικό στο επίσημο site της ΕΛΣΤΑΤ.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.