ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Ο Δήμος Ηλιούπολης προσκαλεί τους μικρούς και μεγάλους Ηλιουπολίτες να συμμετάσχουν στις πιο διασκεδαστικές εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού. Από 15 έως 24 Ιουλίου 2022 σε 7 παιδικές χαρές του Δήμου Ηλιούπολης, 7 απογεύματα γεμάτα παιχνίδια, κατασκευές, τραγούδι, χορό και πολλές-πολλές εκπλήξεις.

Παιχνίδια με νερό, παιχνίδια με ανακυκλώσιμα υλικά, Αστροπαρατήρηση και ουρανογραφία, κατασκευή επιδαπέδιας μακέτας της πόλης των ονείρων μας, επιδαπέδια παιχνίδια, συναυλία με τον μοναδικό Δημήτρη Μπασλάμ και  χορός μέχρι τελικής πτώσεως, είναι μερικά από τα σημεία που θα κάνουν την διαφορά των φετινών εκδηλώσεων.   

Ο Δήμος Ηλιούπολης οργάνωσε για σας τα 7 πιο διασκεδαστικά απογεύματα του Ιουλίου.

Ας μη λείψει κανείς!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

«Παιχνίδια του νερού»
Παρασκευή 15/7, 18:30 με 21:30, στην Παιδική χαρά Εργατών Τύπου, στην πλατεία Βεάκη.

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και δεν μπορούμε να σκεφτούμε τίποτα πιο δροσερό από… παιχνίδια του νερού!
Το νερό είναι πολύτιμο και εμείς του δίνουμε την αξία που του αρμόζει. Παίζουμε χωρίς να ξοδεύουμε, ακολουθούμε την «Περιπέτεια μιας διαφορετικής σταγόνας» και κάνουμε πειράματα με νερό, μαθαίνοντας σημαντικές ιδιότητές του. Γιατί για μας, η γνώση πάει χέρι-χέρι με την διασκέδαση.
Σας υποδεχόμαστε με facepainting και δημιουργικές κατασκευές.

«Μια πόλη από κουτί»
Σάββατο 16/7, 18:30 με 21:30, στην Παιδική χαρά Σκόπα

Πώς θα μοιάζει άραγε η πόλη των ονείρων μας;
Η φαντασία μας είναι αρκετή ώστε να της δώσει σχήματα και χρώματα; Πάρτε μαζί σας ένα χαρτόκουτο μεσαίου μεγέθους και τα υπόλοιπα αφήστε σε μας. Μικροί μεγάλοι παίζουμε, χτίζουμε-γκρεμίζουμε, πιάνουμε ψαλίδια, κόλλες και χρώματα και δημιουργούμε μια Πόλη από κουτί. Το στοίχημα είναι, πόσο μεγάλη μπορούμε να την φτιάξουμε ώστε να μας χωρέσει όλους;
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία, μέσω εργαστήριων με τίτλο Μικροί μηχανικοί να συμμετάσχουν σε δημιουργικές προκλήσεις.
Σας υποδεχόμαστε με facepainting και δημιουργικές κατασκευές.

«1,2,3 όλοι στην Πλατεία»
Κυριακή 17/7, 18:30 με 21:30, στην Πλατεία Φλέμινγκ

Η Κυριακή παραδοσιακά είναι ημέρα διασκέδασης και χαλάρωσης, και εμείς φροντίζουμε να σας προσφέρουμε και τα δύο σε μία εκδήλωση. Στήνουμε στην πλατεία επιδαπέδια, μεγάλου μεγέθους, παιχνίδια και προσκαλούμε σε συμμετοχή μικρούς και μεγάλους. Ποιος δεν έχει διασκεδάσει παίζοντας Pacman, Γκρινιάρη, Ποδοσφαιράκι ή Twister; Οι μεγαλύτεροι θυμούνται και οι μικρότεροι μαθαίνουν παιχνίδια του παρελθόντος ενώ έρχονται αντιμέτωποι καθώς οι ίδιοι γίνονται πιόνια σε τεράστια ταμπλό, επιτραπέζιων παιχνιδιών.
Αποκορύφωμα, συναυλία με τον συνθέτη, μουσικό και συγγραφέα παιδικών παραμυθιών, Δημήτρη Μπασλάμ. Ο δημιουργός του Γαργαληστή, του Αγησίλαγου, της Θυμωμένης Μπετονιέρας και πολλών ακόμα μουσικών παραμυθιών, έρχεται στην παρέα μας, με αφήγηση ευφάνταστων ιστοριών που κρύβουν τα τραγούδια του, συνοδεία ζωντανής μουσικής. Μαζί του η Λαμπρινή Καρακώστα. Σας υποδεχόμαστε με facepainting και δημιουργικές κατασκευές.

«Εξερευνητές του διαστήματος»
Τετάρτη 20/7, 19:30 με 22:30, στην Πλατεία Αναγνωσταρά

Δίνουμε ραντεβού μία ώρα αργότερα, και πίσω από τους φακούς τηλεσκοπίων, γινόμαστε Εξερευνητές του διαστήματος.
Ποιός είπε πως η αστρονομία είναι περίπλοκή;  Έχοντας ξεναγό μας τον Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας, παρατηρούμε το σύμπαν που μας περιβάλλει και βάφουμε με χρώματα τον ουρανό, μέσω ουρανογραφίας με λέιζερ. Η Αστροπαρατήρηση θα ξεκινήσει με την πτώση της νύχτας, ενώ τα παιδιά θα έχουν πριν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε έναν κρυμμένο αστρο-θησαυρό και να φτιάξουν κατασκευές με αφορμή το ηλιακό μας σύστημα.  Σας υποδεχόμαστε με facepainting και δημιουργικές κατασκευές.

«Μικροί ζωγράφοι, μεγάλα έργα»
Παρασκευή 22/7, 18:30 με 21:30, στην Παιδική χαρά Δαμασκηνού και Κριεζή

Διάσημοι ζωγράφοι και τα έργα τους, γίνονται αφορμή για να στήσουμε μία υπαίθρια έκθεση ζωγραφικής, να μελετήσουμε τεχνικές και δημιουργήσουμε με την σειρά μας τα δικά μας έργα τέχνης. Πιάνουμε πινέλα, ανακατεύουμε χρώματα και παίζουμε εικαστικά παιχνίδια. Ευπρόσδεκτοι μικροί και μεγάλοι καλλιτέχνες.   Αποκορύφωμα της εκδήλωσης, η παρέμβαση στον χώρο της παιδικής υπό την καθοδήγηση της εικαστικού Έλλης Λαμπαδαρίδου.  Ελάτε λοιπόν, να ζωγραφίσουμε την παιδική χαρά από την αρχή. Σας υποδεχόμαστε με facepainting και δημιουργικές κατασκευές.

«Ανακυκλώνεις και… καθάρισες»
Σάββατο 23/7, 18:30 με 21:30, στην Παιδική χαρά Νυμφών

Γιατί οι άνθρωποι, ενώ γνωρίζουν για την αλόγιστη παραγωγή σκουπιδιών και την ρύπανση του περιβάλλοντος από αυτά, ενώ γνωρίζουν ότι η ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίησή τους είναι η λύση, επιμένουν να πετάνε σκουπίδια στο περιβάλλον ή στους απλούς κάδους σκουπιδιών χωρίς να ανακυκλώνουν;
Ξεκινώντας από αυτό τον προβληματισμό, και με χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, παίζουμε, κατασκευάζουμε και συμμετέχουμε στο εργαστήριο Μικρών Μηχανικών.
Αποκορύφωμα της εκδήλωσης, η διαδραστική παράσταση «Το παράπονο του γλάρου».
«Το παράπονο του γλάρου» είναι μία εκπαιδευτική παράσταση που συνδυάζει κουκλοθέατρο, θέατρο, μουσική και ομαδικό παιχνίδι, με στόχο να θέσει το πρόβλημα και με την βοήθεια των παιδιών που συμμετέχουν να βρει τη λύση, στην αντιμετώπιση της αλόγιστης παραγωγής σκουπιδιών και επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από αυτά. Με τρόπο ευχάριστο και όχημα το παιχνίδι, τα παιδιά προβληματίζονται, συμμετέχουν και αναλαμβάνουν δράση! Και το αποτέλεσμα αυτής της δράσης, λειτουργεί προς όφελος όλων.  Εσείς, θα αναλάβετε δράση;
Σας υποδεχόμαστε με facepainting και δημιουργικές κατασκευές.

«Χορευτές εν δράσει»
Κυριακή 24/7, 18:30 με 21:30, στην παιδική χαρά της Κεντρικής Πλατείας

Ένα μουσικό πάρτι είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να κλείσουν πανηγυρικά οι εκδηλώσεις. Υπό τους ήχους δυνατής μουσικής, χορεύουμε μέχρι τελικής πτώσης.
Μπορούμε άραγε να γράψουμε ιστορία με το πιο μεγάλο πάρτι που έγινε σε παιδική χαρά; Βάλτε άνετα ρούχα, άνετα παπούτσια και τα υπόλοιπα αφήστε τα σε μας. Σας υποδεχόμαστε με facepainting και δημιουργικές κατασκευές.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.