ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Ο Δήμος Ηλιούπολης, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής και με στόχο την ελάφρυνση των οικογενειακών προϋπολογισμών, συνεχίζει και φέτος τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για μαθητές - μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης μας.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα λειτουργήσει στο 2ο Δημοτικό Σχολείο (Πουσουλίδου 10 & Χαλκοκονδύλη 16) και θα διδάσκονται μαθήματα όλων των τάξεων Γυμνασίου-Λυκείου, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να καταθέσουν έως 25/09/2023 την αίτησή τους αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, στο Τμήμα Παιδείας-Εθελοντισμού - Διά Βίου Μάθησης και Πολιτικών Ισότητας, (τηλέφωνο 210-9970096), στο ισόγειο του Δημαρχείου, εργάσιμες ημέρες από 09:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ., προσκομίζοντας κάποιο έγγραφο που αποδεικνύει ότι κατοικούν στην Ηλιούπολη όπως, φωτοτυπία Δελτίου Ταυτότητας, λογαριασμό ρεύματος, τηλεφώνου, νερού, Κάρτα του Δημότη κ.λπ.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να ενισχύσουν αυτόν τον θεσμό κοινωνικής αλληλεγγύης και να συμμετάσχουν, εθελοντικά και αμισθί, μπορούν να υποβάλλουν «Αίτηση Εθελοντή Εκπαιδευτικού» στην Κυψέλη Εθελοντών του Δήμου Ηλιούπολης στην οδό Θέμιδος 2 και Γληνού 35, εργάσιμες ημέρες και ώρες 9:00 π.μ. – 13:00 μ.μ., τηλέφωνο 210-9732282, προσκομίζοντας αντίγραφο πτυχίου και σύντομο βιογραφικό.

Οι εθελοντές εκπαιδευτικοί που θα διδάξουν θα λάβουν επίσημη βεβαίωση.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης τονίζει: «Ο Δήμος μας θέτει σε λειτουργία το Κοινωνικό Φροντιστήριο που σκοπό έχει την προσφορά ίσων ευκαιριών στη μάθηση και παρέχει δωρεάν διδακτική στήριξη σε μαθητές και μαθήτριες, των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις της πρόσθετης διδακτικής στήριξης», προσθέτοντας ότι «το Κοινωνικό Φροντιστήριο έχει προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στους μαθητές της πόλης μας και πιστεύουμε ότι και φέτος με τη συμμετοχή καθηγητών και μαθητών, θα επανεπιβεβαιωθεί ως σημαντικός θεσμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που τιμά την πόλη μας».

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.