ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Έντονο προβληματισμό και αγανάκτηση έχει προκαλέσει η αιφνιδιαστική κατάργηση τριών τμημάτων του ΕΠΑ.Λ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ.
Σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπ/σης Αττικής, δεν εγκρίνεται η κατ΄εξαίρεση λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων Βοηθών Νοσηλευτικής, Ηλεκτρολόγων και Κομμωτικής του σχολείου και μάλιστα για τμήματα της  Γ’ Λυκείου.

Πρόκειται για ενέργεια που πέρα από τον αντιπαιδαγωγικό της χαρακτήρα, προσεγγίζει τα όρια του μη ηθικού καθώς ανατρέπει και μάλιστα εις βάρος τους τον οικογενειακό προγραμματισμό των μαθητών, σαφέστατα δημιουργεί αντικειμενικές δυσκολίες στην πρόσβαση στην δημόσια εκπαίδευση, καθώς εμποδίζει τους μαθητές να ολοκληρώσουν την χρονιά στο σχολείο και την ειδικότητα που επέλεξαν, εμπλέκοντας τους στην διαδικασία της μετακίνησης και της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος σε χρονιά Πανελληνίων εξετάσεων.

Ταυτόχρονα απαξιώνεται ο θεσμός των ΕΠΑΛ τα οποία, αφού αδυνατούν να λειτουργήσουν και να παράξουν απαραίτητες ειδικότητες στην ραχοκοκαλιά της οικονομίας και του κοινωνικού ιστού, μοιραία θα αποδομηθούν προς όφελος της ιδιωτικής εκπαίδευσης με ότι αυτό συνεπάγεται για τους μαθητές και τις οικογένειες τους.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ηλιούπολης, στέκεται στο πλευρό των παιδιών, αμετακίνητη στην πάγια θέση της για Δωρεάν Δημόσια Παιδεία για όλα τα παιδιά, χωρίς συγχωνεύσεις σε κανένα σχολείο της Πόλης και της χώρας μας. Δεν χρειάζεται να ανασύρουμε κάθε φορά τα άρθρα του Συντάγματός, την Δημοκρατία και την Ιστορία μας, για να αντιληφθούν οι υπηρεσιακοί παράγοντες ότι δεν μιλάμε για λιμάνια, πάρκα ή αεροδρόμια αλλά ...για παιδιά!!!

Κάθε ενέργεια - για υπηρεσιακούς ή οικονομικούς λόγους - που περιορίζει την πρόσβαση έστω και ενός παιδιού στην εκπαίδευση, είναι αντισυνταγματική και μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Ο σχεδιασμός για την Παιδεία πρέπει να γίνεται με ποιοτικά και όχι οικονομικά χαρακτηριστικά, με προσανατολισμό στον Δημόσιο χαρακτήρα της. Είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παραμείνει στα χέρια της πολιτείας μακριά από ιδιώτες.

Μαθητές, γονείς και καθηγητές, είμαστε καθολικά αντίθετοι στην πιθανότητα κατάργησης των τμημάτων αυτών και μεταφοράς των μαθητών σε ΕΠΑΛ γειτονικών δήμων.

Οι μαθητές - μαθήτριες του 1ου ΕΠΑ.Λ Ηλιούπολης, έχουν ήδη προχωρήσει σε ΚΑΤΑΛΗΨΗ του σχολείου από 29/09/2016 διεκδικώντας το αυτονόητο:

Κανονική λειτουργία όλων των ολιγομελών τμημάτων και ειδικοτήτων.
Ανοικτό το σχολείο για όλους τους μαθητές

Ο Πρόεδρος                                       Η Γραμματέας  
Μιχάλης Τασούλας                    Ντόρα Κουφουδάκη

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.