ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Πραγματοποιήθηκε στην Ηλιούπολη, με ιδιαίτερη επιτυχία, η Ημερίδα με θέμα «Εγκληματικότητα και Ασφάλεια» που διοργάνωσε ο Δημοτικός Συνδυασμός «ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» και ο επικεφαλής του, υποψήφιος Δήμαρχος Τάσος Ευσταθίου.

Κύριοι ομιλητές ήταν ο Διδάκτωρ Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής και ο Αντιστράτηγος (Ε.Α.) της Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτριος Γεωργατζής.

Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Ευσταθίου, ενώ οι δύο ομιλητές ανέλυσαν με λεπτομέρειες την έκταση που έχει πάρει η εγκληματικότητα στις μέρες μας και αναφέρθηκαν στους τρόπους με τους οποίους μπορεί να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί.  

«Πρόληψη και καταστολή» είναι οι δύο δρόμοι που υπάρχουν για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, όπως ανέφεραν οι δύο κεντρικοί ομιλητές, για να προσθέσουν πως προτιμότερη είναι η λήψη μέτρων και η προσπάθεια για την πρόληψη της εγκληματικότητας, ωστόσο τόνισαν ότι η καταστολή δεν είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγεται εκεί που είναι απαραίτητη και η πολιτεία να δείχνει ότι αυτή μπορεί να γίνει.

Επίσης αναφέρθηκαν στις γενεσιουργές αιτίες της εγκληματικότητας, όπως η φτώχεια, η οικονομική κρίση, η ανεργία, η πείνα, η περιθωριοποίηση, η γκετοποίηση, ο ρατσισμός, το γενικότερο κοινωνικό περιβάλλον, αλλά και το ειδικότερο περιβάλλον που ζει ο κάθε άνθρωπος «ο οποίος δεν γεννήθηκε εγκληματίας» όπως τονίστηκε, αλλά οι συνθήκες βοήθησαν να εξελιχθεί σε τέτοιος.

«Ιδιαίτερα σημαντικό για την πρόληψη είναι να καταπολεμηθούν οι αιτίες που γεννούν εγκληματικότητα, τόσο από το κράτος το οποίο είναι υπεύθυνο για τις παρεμβάσεις που χρειάζονται, όσο και οι ίδιοι οι πολίτες στο σπίτι τους, στο τετράγωνο όπου ζουν, στην γειτονιά τους, στην πόλη τους». Κατέληξαν οι δύο ομιλητές, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια ερωτήσεις από το κοινό.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύντομα ο Δημοτικός Συνδυασμός «ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» θα θέσει στη διάθεση των πολιτών της Ηλιούπολης τα συμπεράσματα αυτής της ημερίδας, τα οποία θα ενταχθούν και στο πρόγραμμα του.

Γραφείο Τύπου

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.