ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Μετά τη Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης ζήτησα κι εγώ από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού συμβουλίου για να διευκρινισθεί εάν ο Δήμος Ηλιούπολης:
"έχει μπλοκάρει τον Α.Φ.Μ. σε 1.300 συνδημότες μας και οι οποίοι βρίσκονται σε διαδικασία προκατάσχεσης και στο κατώφλι του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού λόγω οφειλών στο Δήμο. Οφειλές που αφορούν σε τέλη, φόρους, ΤΑΠ, κλήσεις της τροχαίας που εισπράττονται από τους Δήμους".

Ακολουθεί το αίτημα μου προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. 

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
κ. Ηλία Πανταζόπουλο

Κύριε Πρόεδρε,

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης στις 4/2/2019 εξέδωσε Ανακοίνωση - Καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος Ηλιούπολης,

"έχει μπλοκάρει τον Α.Φ.Μ. σε 1.300 συνδημότες μας και οι οποίοι βρίσκονται σε διαδικασία προκατάσχεσης και στο κατώφλι του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού λόγω οφειλών στο Δήμο. Οφειλές που αφορούν σε τέλη, φόρους, ΤΑΠ, κλήσεις της τροχαίας που εισπράττονται από τους Δήμους. Πέρσι τέτοιο καιρό ο αντίστοιχος αριθμός των συνδημοτών μας ήταν 1.045, με τους 415 από αυτούς να έχει μπλοκαριστεί η φορολογική τους ενημερότητα για 300 - 500 ευρώ.  Σήμερα με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής έχουμε ένα άλμα του 30%".  

Κύριε Πρόεδρε,
επειδή:

1. η καταγγελία των συναδέλφων της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης είναι σοβαρότατη και αναφέρεται, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσαν, σε 1.300 συνδημότες μας,
2. η Δημοτική Αρχή δεν έχει απαντήσει επίσημα μέχρι σήμερα περί της ορθότητας ή μη των αναφερομένων,
3. εάν αληθεύουν τα καταγγελλόμενα ανατρέπουν τις ρητές διαβεβαιώσεις του Δημάρχου κ. Βαλασόπουλου και του πρώην Αντιδημάρχου κ. Χατζηδάκη που στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15/2/2018, διαβεβαίωναν το σώμα και τους Ηλιουπολίτες πως ο Δήμος θα κινηθεί μόνο στις 65 εταιρίες που του οφείλουν ποσά άνω των 5.000 ευρώ και
3. επειδή ήδη έχει δημιουργηθεί αναστάτωση σε πολλούς συμπολίτες μας,

ΖΗΤΑΩ
την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού συμβουλίου το ταχύτερο δυνατόν σύμφωνα με το Άρθρο 4, παραγρ. δ) του  Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, συνυπόγραφοντας το ήδη διατυπωμένο σχετικό αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης και οποιασδήποτε άλλης Δημοτικής Παράταξης ή συναδέλφου ακολουθήσει, προκειμένου να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος, της Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Σερέτη και του Δημάρχου κ. Βαλασόπουλου.

Με εκτίμηση
Κώστας Γ. Σεφτελής
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ηλιούπολης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.