ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Γνωρίζοντας το ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας των Δημοτικών Ωδείων της χώρας, που βασίζεται στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης μέσω της ανταπόδοσης και δημιουργεί προβλήματα τόσο στους γονείς και σπουδαστές όσο και στους μουσικούς και καθηγητές, καλούμε στη δημιουργία ενός μετώπου διεκδικώντας:

Διαμόρφωση ενός ενιαίου δημόσιου και δωρεάν συστήματος μουσικής εκπαίδευσης που θα ξεκινά από τα πρώτα παιδικά χρόνια και θα καταλήγει στην Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση. Μέσα στο σύστημα αυτό σημαντικό ρόλο κατέχουν τα Δημοτικά Ωδεία της χώρας, γι’ αυτό διεκδικούμε την άμεση κατάργηση του ανταποδοτικού πλαισίου, με κάλυψη του οικονομικού βάρους από το κράτος και την τοπική διοίκηση, με πλήρη στελέχωση με προσωπικό με σταθερές σχέσεις εργασίας και πλήρη δικαιώματα.

Δημιουργία μουσικών συνόλων, συμφωνικές ορχήστρες, φιλαρμονικές, χορωδίες, σύνολα λαϊκής και τζαζ μουσικής, στελεχωμένα με μουσικούς με πλήρη απασχόληση και πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Αυτά τα σύνολα θα παρέχουν πολιτιστικό έργο για τους κατοίκους της κάθε περιοχής, χωρίς αντίτιμο που δημιουργεί εμπόδια στην ελεύθερη πρόσβαση.

Μονιμοποίηση όσων σήμερα εργάζονται με ελαστικές θέσεις εργασίας σε Δημοτικά Ωδεία, Πνευματικά Κέντρα, Μουσικές Σχολές και Μουσικά Σύνολα των Ο.Τ.Α.. Κάλυψη των οργανικών θέσεων αυτών των δομών, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες, σας καλούμε να αγωνιστούμε μαζί ώστε να διεκδικήσουμε και να αποκτήσουμε αυτό που μας ανήκει.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.