ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Χαιρετίζουμε όλες και όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους, τους νέους, τους επαγγελματίες στην πόλη μας, που στάθηκαν και με την ψήφο τους στο πλάι της Λαϊκής Συσπείρωσης, στο πλάι του ΚΚΕ. Αυτούς που επιμένουν στη γραμμή της Λαϊκής Αντιπολίτευσης απέναντι σε μια σκληρή και με διάρκεια αντιλαϊκή πολιτική, που έχει ως κορμό της, την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, και ξεδιπλώνεται ενιαία από ΕΕ, κυβερνήσεις, Δήμους και Περιφέρειες.

Όλους αυτούς που γνωρίζουν και νιώθουν από την πείρα τους ότι η πραγματική λαϊκή αμφισβήτηση της αντιλαϊκής πολιτικής δεν απαντιέται με την εναλλαγή των αστικών κομμάτων στο τιμόνι της κυβερνητικής διαχείρισης, ούτε με την εναλλαγή προσώπων που προέρχονται από την μήτρα τους, σε επίπεδο Δήμων και Περιφερειών.

Ο δρόμος της Λαϊκής Αντιπολίτευσης και της συμπόρευσης με το ΚΚΕ, δηλώνει την αποφασιστικότητα του λαού, της νέας γενιάς να πάρουν την υπόθεση της ζωής και του τόπου στα χέρια τους. Να μην τα αφήσουν έρμαια στα επιχειρηματικά συμφέροντα, στους αστικούς σχεδιασμούς, στις ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές και τα ψευτοδιλήμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, και των συμπληρωματικών τους δυνάμεων.

Η μείωση ψήφων της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο, μας δίνει το μήνυμα να γίνουμε ακόμη πιο αποφασιστικοί στην οργάνωση της πάλης για το σύνολο των λαϊκών προβλημάτων στην πόλη. Δεν περιμένουμε την Κυριακή για να γνωρίσουμε την επόμενη Δημοτική Αρχή στην πόλη μας. Γνωρίσαμε τον βίο και την πολιτεία της 8,5 χρόνια τώρα και είμαστε παραπάνω από βέβαιοι ότι, ανεξάρτητα από την σύνθεση της, θα διαπρέψει και πάλι ως πιστός διεκπεραιωτής της αντιλαϊκής πολιτικής στο Δήμο. Γι’ αυτό το Άκυρο – Λευκό είναι και η υπογραφή που βάζουμε στην κάλπη του Β΄ γύρου.

Από την άλλη γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και θετικές διεργασίες στις γειτονιές, στη νεολαία της πόλης, στους τόπους δουλειάς και οφείλουμε ως Λαϊκή Συσπείρωση να σταθούμε με μαχητικότητα και πρωτοπόρα δουλειά στο πλάι τους. Στο αγώνα για δουλειά, για σχολείο που μορφώνει και δεν εξοντώνει, για ελεύθερο χρόνο, πολιτισμό, αθλητισμό, για ανθρωπινό περιβάλλον, το δικαίωμα στην κατοικία, για να αντιπαλέψουμε το ξεπούλημα της δημόσιας γης, να την κατοχυρώσουμε υπέρ των λαϊκών αναγκών, για να αντισταθούμε σ’ ένα δήμο – φορομπηχτικό μηχανισμό.

Σε αυτή την προσπάθεια θα αξιοποιήσουμε και την μεγαλύτερη εκπροσώπηση που θα έχουμε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Υπόσχεση που απορρέει από τις αρχές μας και την εγγυάται το σύνολο των αγωνιστών που συναντηθήκαμε σε αυτή την μάχη. Με την γνώση ότι έχουν δημιουργηθεί προϋποθέσεις να συναντηθούμε στην πάλη, με πολύ περισσότερους συμπολίτες μας, ακόμη και αν σε αυτή την φάση, δεν μπόρεσαν να κάνουν το βήμα να μας ψηφίσουν.

Οι ίδιες οι εξελίξεις υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα της αποφασιστικής παρέμβασης του οργανωμένου λαϊκού παράγοντα. Το πραγματικό αντίβαρο στο  αστικό σύστημα που θα σταθεί ακόμη πιο επιθετικά στις λαϊκές ανάγκες και διεκδικήσεις το επόμενο διάστημα και που πρέπει να βρει τις λαϊκές ριζοσπαστικές δυνάμεις σε αγωνιστική ετοιμότητα, με  ισχυρό το εργατικό-λαϊκό κίνημα και το ΚΚΕ.

Ο αέρας στα πανιά της ΝΔ είναι το αποτέλεσμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αυτή που ξέπλυνε με την πολιτική της, την ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, ρετουσάρισε την ΕΕ και έριξε χρυσόσκονη στους Αμερικανό-Νατοϊκούς μακελάρηδες και κιότησε το λαό, μαγάρισε τη νέα γενιά, διέσυρε την ιστορία και τις αξίες του λαού μας και πούλησε στις αγορές τις προσδοκίες του, για τη ζωή που του αξίζει. Την άνοδο της ΝΔ, τον φασισμό και τον εθνικισμό που αναδιατάσσεται, το δίπολο ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ που επιδιώκει το σύστημα να εδραιωθεί, για την απρόσκοπτη επέλαση του κεφαλαίου, η μόνη ικανή δύναμη να τα αναχαιτίσει είναι το ΚΚΕ και ο οργανωμένος λαός.

Όλοι και όλες στην μάχη! Οι κάλπες του Ιούλη δεν θα βγάλουν μόνο την κυβέρνηση που θέλει το κεφάλαιο, θα βγάλουν και την Αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο Λαός και αυτό το καθήκον είναι και δικό μας.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.