ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Ζητάμε να ληφθούν από τη Δημοτική Αρχή, όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτελεσματική προστασία από το «νέο κορονοϊό».

Να ασκηθεί πίεση στην Πολιτεία για έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Σε κάθε περίπτωση να εξασφαλισθεί η καθαριότητα σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών, με τα αναγκαία υλικά προστασίας (σαπούνια, αντισηπτικά κτλ) άλλα και το προσωπικό καθαριότητας, που είναι απαραίτητο να ενισχυθεί μπροστά σε αυτή την φάση αλλά και γενικότερα.

Να σημειώσουμε εδώ αυτό που για όλους μας είναι γνωστό ότι το  μόνιμο προσωπικό καθαριότητας κατά την διάρκεια της σχολικής διαδικασίας είναι σχεδόν ανύπαρκτο και το θεσμικό πλαίσιο που ορίζει την δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων για τις συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες, που μπαίνουν στο σχολείο μετά το πέρας της σχολικής λειτουργίας, λήγει τον Ιούνη και είναι ορατός ο κίνδυνος, τα σχολειά είτε να μείνουν εντελώς γυμνά την νέα σχολική χρονιά, από το αντίστοιχο προσωπικό, είτε εκβιαστικά να οδηγηθούν οι δήμοι στις “υπηρεσίες” ιδιωτικών συνεργείων!!!

Αντίστοιχα μέτρα θα πρέπει να ληφθούν και σε άλλες κρίσιμες δομές του Δήμου, όπως είναι τα ΚΑΠΗ, το Γηροκομείο του Δήμου καθώς και σε όλες τις άλλες υπηρεσίες και τους δημοτικούς χώρους, που αφορούν σε άμεσα μετρά μέριμνας για την υγεία των εργαζόμενων.

Να υπάρξει άμεσα ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις ενέργειες που έχουν γίνει και το προγραμματισμό που έχει τεθεί.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης
Tσατσούλη Αναστασία
Κούλια Ζωή
Στυλιάρας Θωμάς
Χιωτέλης Γιάννης

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.