ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου που παρουσιάστηκαν κατά την οικονομική επιτροπή στις 26/10, αποδεικνύεται η δυνατότητα για μεγάλες εκπτώσεις στα Δημοτικά τέλη που θα δώσουν ανάσα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Ειδικότερα, προκύπτει τεράστια αύξηση εσόδων του δήμου από την δήλωση των τετραγωνικών μέτρων των ιδιοκτησιών, η οποία οφείλεται στην ενημέρωση της βάσης δεδομένων του δήμου από εκείνη του ΔΕΔΔΗΕ.

Η αύξηση εσόδων προσδιορίζεται, μέχρι στιγμής  στα 1.203.998,00 ευρώ, έχοντας ληφθεί υπόψη μόνο το 1/3 των υποβληθέντων τροποποιητικών δηλώσεων ,που έχουν ελεγχθεί και σταλεί στο ΔΕΔΗΕ. Αυτό το 1/3 των δηλώσεων προκαλεί μια αύξηση 420.000 τ.μ. κατοικιών και 174.520 τ.μ. λοιπών χώρων.

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, ότι με την ενσωμάτωση του υπολοίπου αριθμού των δηλώσεων, θα προκληθεί ακόμα μεγαλύτερη αύξηση εσόδων αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για το δήμο μας.

Το ποσοστό του 3% που έχει αποφασίσει η διοίκηση του Δήμου είναι πολύ μικρό, σε σχέση με την πραγματική δυνατότητα μεγαλύτερων μειώσεων. Η διοίκηση δεν λαμβάνει υπόψη της όλα τα παραπάνω, με αποτέλεσμα για μία ακόμη φορά να δρα με βιασύνη και προχειρότητα σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Ιδιαίτερα σε μία περίοδο που η οικονομία των περισσότερων νοικοκυριών, αλλά και οι επιχειρήσεις της Ηλιούπολης, πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας που κανείς δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσει.

Ο Δήμος οφείλει να συνδράμει στην ανακούφιση αυτών των προβλημάτων με τρόπο αποτελεσματικότερο.

Γαβριήλ Αραμπατζής
Επικεφαλής Παράταξης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.