ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Η Δημοτική Κίνηση "Λαϊκή Συσπείρωση" με αίτημά της προς το Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης, ζητά έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το πρόβλημα που έχει προκύψει όσον αφορά την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης & τη μετατροπή του, σχεδόν αποκλειστικά, σε Κέντρο Εμβολιασμού covid-19.

Συγκεκριμένα αναφέρει στην επιστολή της:

"Κυρίες και κύριοι,
πιθανά έχετε ενημερωθεί για τις αρνητικές εξελίξεις που έχουμε στην πόλη μας,  όσον αφορά στην λειτουργία του Κέντρου Υγείας μετά και τον προσδιορισμό του ως Κέντρο Εμβολιασμού για τον covid-19.

Από τις 14 Γενάρη ειδοποιούνται όλοι όσοι είχαν ραντεβού με τα ιατρεία του Κέντρου ότι δεν ισχύουν και αυτό γιατί οι γιατροί καλούνται να συντρέξουν τις διαδικασίες του εμβολιασμού που ξεκινάνε από τις 20 του μήνα.

Η κυβέρνηση δηλαδή και το αρμόδιο υπουργείο αντί να ενισχύει το Κέντρο Υγείας με το αναγκαίο επιπρόσθετο υγειονομικό προσωπικό ώστε να ανταποκριθεί και στο ζήτημα του Εμβολιασμού επέλεξε να αναστείλει όλα σχεδόν τα ιατρεία που έτσι και αλλιώς ελλιπώς λειτουργούσαν στο Κέντρο Υγείας και αφήνει την πόλη γυμνή από υγειονομικές δομές.

Όπως είναι κατανοητό ο εμβολιασμός, όπως όλα δείχνουν, θα διαρκέσει για μακρύ χρονικό διάστημα και δεν μπορεί οι συνδημότες μας να μένουν, όλο αυτόν τον καιρό, χωρίς την λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Μονάδας Υγείας στην πόλη μας, να αναζητούν διακαώς ένα ραντεβού, να σπρώχνονται και με αυτή την μεθόδευση στα ιδιωτικά ιατρεία, γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.

Το γεγονός το καταγγέλλουν ήδη οι υγειονομικοί του Κέντρου και έχουν ήδη κατατεθεί οι πρώτες διαμαρτυρίες των φορέων της πόλης, μόλις αποκαλύφτηκε ως γεγονός.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν μπορεί να μείνει παρατηρητής αυτών των αρνητικών εξελίξεων. Απεναντίας πρέπει να μπει μπροστά, ώστε το Κέντρο Υγείας να λειτουργήσει όχι απλά όπως το ξέραμε και που όλοι γνωρίζαμε ότι υπολειπόταν κατά πολύ των αναγκών της πόλης και των κατοίκων της, αλλά  πλήρως στελεχωμένο, με όλα τα ιατρεία, σε 24 βάση, ώστε να ανταποκρίνεται πραγματικά στην πρόληψη και κατ’ επέκταση και στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού σήμερα με βάση την Πανδημία.

Είναι επικίνδυνη πρόκληση σε καιρό Πανδημίας, που η αγωνία όλων μας απογειώνεται, η κυβέρνηση να μετατρέπει όλο το σύστημα υγείας, σε σύστημα μιας νόσου και να αποδεκατίζει ότι έχει μείνει από αυτό που λέγετε Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, γιατί αρνείται να το στελεχώσει με το αναγκαίο προσωπικό.

Έως εδώ!!! Η προστασία της υγείας του λαού μας δεν μπορεί να επιτρέψουμε να λογίζεται ως κόστος.

Με βάση το παραπάνω γεγονός ζητάμε την Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα αυτό.

Αν η Δημοτική Αρχή δεν αποδεχτεί την σημαντικότητα του ζητήματος, η συναίνεση των Δημοτικών Συμβούλων ξεχωριστά, μπορεί να το κάνει πράξη καθώς είναι ζήτημα ευθύνης για τον καθένα μας να προχωρήσουμε τώρα. Κάθε καθυστέρηση παρέμβασης σημαίνει την παγίωση μιας ανεπίτρεπτης εξέλιξης και δεν υπάρχει δικαιολογία από κανέναν μας."

Για την Λαϊκή Συσπείρωση
Τσατσούλη Τασία
Κούλια Ζωή
Στυλιάρας Θωμάς
Χιωτέλης Γιάννης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.