ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης (ΣΕΔΗ), ζητά να να στηριχτεί με κρατική ευθύνη το αναγκαίο επιστημονικό πρόγραμμα ενημέρωσης και εμβολιασμού, μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων & όχι διαθεσιμότητες & πρόστιμα.

Στην ανακοίνωσή του το ΣΕΔΗ αναφέρει:

Ο καθολικός δημόσιος και δωρεάν εμβολιασμός ήταν και είναι απαίτηση του εργατικού κινήματος διαχρονικά. Τα εμβόλια είναι κατάκτηση της ανθρωπότητας και της επιστήμης με αποδεδειγμένα αποτελέσματα στη μείωση ή εξάλειψη λοιμωδών νοσημάτων. Το σωματείο μας είναι μπροστά στη μάχη για να εμβολιαστούν όλοι οι συνάδελφοι γιατί θέλουμε να είμαστε υγιείς και δυνατοί για να διεκδικούμε μία καλύτερη ζωή για μας και τις οικογένειές μας.

Η ανάγκη όμως για μαζικό εμβολιασμό δε μπορεί να λειτουργεί ως άλλοθι για τη γύμνια του δημόσιου συστήματος υγείας που αποκαλύφθηκε με ένταση μέσα στην πανδημία και είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ και τις κυβερνήσεις διαχρονικά και αντιμετωπίζει τη υγεία, το φάρμακο, το εμβόλιο ως εμπορεύματα. Δε μπορεί να κρύψει την απουσία ελέγχων για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, την κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης, τους μαθητές που κυριολεκτικά «παστώνονται» στις αίθουσες με πρωτόκολλα λάστιχο, την απουσία ουσιαστικής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μεγάλες ευθύνες γιατί την ίδια στιγμή που δε λαμβάνει μέτρα, μετατρέπει με την υποχρεωτικότητα το εμβόλιο από όπλο ενάντια στην πανδημία σε εργαλείο για την επίσπευση αντεργατικών ανατροπών, με διεύρυνση ελαστικών εργασιακών σχέσεων, απολύσεις, διαθεσιμότητες και παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις. Με μια απόφαση που δεν έχει καμιά επιστημονική βάση διακόπτει τη δωρεάν κάλυψη σε τεστ ανίχνευσης κορονοϊού για τους ανεμβολίαστους. Με κινήσεις σαν και αυτήν και τις αντιφάσεις στην ενημέρωση το διάστημα τις πανδημίας έχει συμβάλλει στην καλλιέργεια ανασφάλειας στους εργαζομένους και την ενίσχυση ανορθολογικών και αντιεπιστημονικών αντιλήψεων.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο του δάκου Ηλιούπολης να αποφασίσει:

  • Να μην τεθεί κανένας εργαζόμενος σε αναστολή, αλλά να αξιοποιηθεί σε εργασία που ο κίνδυνος μετάδοσης είναι ελάχιστος.
  • Να πραγματοποιεί ο Δήμος δυο φορές τη βδομάδα δωρεάν εργαστηριακά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Να συγκροτηθεί ιατρείο με μόνιμο γιατρό εργασίας και νοσηλευτικό προσωπικό με παρακολούθηση της υγείας των εργαζομένων και ενημέρωση τους για την ανάγκη εμβολιασμού ώστε να ξεπεραστούν επιφυλάξεις.
  • Να εξασφαλιστούν όλα τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας και να γίνουν μελέτες επαγγελματικού κινδύνου.
  • Να διεκδικηθούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, με έμφαση τις κοινωνικές δομές και την καθαριότητα των σχολίων.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση δημοτικής υπηρεσίας.

Το Δ.Σ.

Σ.Ε.Δ.Η.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.