ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Καλούμε όλους τους Ηλιουπολίτες και Ηλιουπολίτισσες  και αυτή την φορά να δώσουν το μαχητικό παρόν στην πανελλαδική απεργία και συμμετοχή στην  απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 1 Μαΐου 2022 και ώρα 11:00 στα Προπύλαια και πορεία στη βουλή.

Η εργατική Πρωτομαγιά διαχρονικά αποτελεί κορυφαίο ορόσημο για την εργατική τάξη και τις οργανώσεις της.  Είναι μέρα απολογισμού των αγώνων, αλληλεγγύης αλλά και αγωνιστική αφετηρία για το ξεδίπλωμα της πάλης για τα οξυμένα προβλήματα, τα αιτήματα και τις εργατικές διεκδικήσεις!

Σε συνθήκες πολέμου – πανδημίας – οικονομικής κρίσης και πρωτοφανούς έξαρσης της ακρίβειας αλλά και μιας βάρβαρης επίθεσης κυβέρνησης – κεφαλαίου και Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι εργαζόμενοι και αυτή την φορά είναι τα μεγάλα θύματα και είναι αυτοί που υφίστανται τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, της πολιτικής της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας και των αντεργατικών κυβερνητικών επιλογών που οδηγούν στην καταβαράθρωση των εργατικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών - συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Η κυβέρνηση εμπλέκει ολοένα και περισσότερο την χώρα και τον λαό στα επικίνδυνα πολεμικά παιχνίδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε, δίνει ψίχουλα ως αντιστάθμισμα στον λαό από το κύμα των ανατιμήσεων και της εκτίναξης του πληθωρισμού, οδηγεί τους οργανωμένους δίκαιους εργατικούς αγώνες στα δικαστήρια με προφανές στόχο μέσω της καταστολής να χτυπήσει την οργανωμένη αντίσταση και πάλη των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της, δίνει γη και ύδωρ στο κεφάλαιο να αυξήσει την κερδοφορία του.

Στις συνθήκες αυτές η εργατική τάξη, και ευρύτερα τα λαϊκά στρώματα πρέπει να δώσουν την δική τους αγωνιστική απάντηση με την οργάνωση, την ενότητα και τον αγώνα, βάζοντας μπροστά τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους.

Πολιτικοί αστικοί σωτήρες δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν, η ελπίδα των εργαζομένων βρίσκεται στα δικά τους χέρια, στον δικό τους ανειρήνευτο αγώνα για την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
ΕΙΡΗΝΗ, ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

  • Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού για κάλυψη των απωλειών των μνημονίων, του πληθωρισμού και της ακρίβειας, για ζωή με αξιοπρέπεια. Κανένας μισθός κάτω από 1000 ευρώ, επιστροφή 13ου και 14ου στο δημόσιο και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής. Διατίμηση στα τιμολόγια του ρεύματος και των καυσίμων με κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τους εργαζόμενους. Το ρεύμα, η θέρμανση, το φυσικό αέριο είναι κοινωνικά αγαθά. Να καταργηθεί το χρηματιστήριο ενέργειας και οι ρήτρες αναπροσαρμογής. Να επιβληθεί πλαφόν στις τιμές ρεύματος, πετρελαίου, φυσικού αερίου. Καμιά κερδοφορία των εταιρειών ενέργειας σε βάρος των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας.
  • Αύξηση των δαπανών για Υγεία, Παιδεία, κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη και κάθε άλλη κοινωνική ανάγκη με ακύρωση του τεράστιου προγράμματος εξοπλισμών.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες. Όχι στις απολύσεις και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Μόνιμες προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες.  
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Να επιστρέψουν οι εταιρείες στο δημόσιο για ρεύμα, ενέργεια, υπηρεσίες φτηνές για όλο το λαό.
  • Τέρμα στην καταστολή και την επίθεση στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και την απεργία. Κατάργηση του ν. Χατζηδάκη και απειθαρχία στην εφαρμογή του. Κανένα σωματείο να μην εγγραφεί στο ΓΕΜΗΣΟΕ – Δεν ενσωματώνουμε/εφαρμόζουμε τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες!
  • Δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου στον ιδιωτικό τομέα χωρίς μειώσεις αποδοχών. Όχι δουλειά την Κυριακή.  Καμιά παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων.
  • ΌΧΙ στο νέο δημοσιονομικό πρόγραμμα και την επιτήρηση της ΕΕ. Διαγραφή του Χρέους.
  • Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία! Καταγγέλλουμε την στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας, τα επιθετικά σχέδια και την παρέμβαση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να σταματήσει ο πόλεμος τώρα, να σταματήσει το οικονομικό και πραγματικό μάτωμα των λαών για τα κέρδη! Καμία εμπλοκή – Καμιά συμμετοχή της χώρας μας.  Έξω από το ΝΑΤΟ – Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Ακύρωση του γιγαντιαίου προγράμματος εξοπλισμών – Ειρήνη και Φιλία των Λαών!

Με αγώνες τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά

Όλοι στην απεργία – Όλοι στην συγκέντρωση

Βγαίνουμε μπροστά, παλεύουμε και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας

Μαχόμενη Ηλιούπολη (ΜΑΧΗ)

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.