ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Όλοι μας καθημερινά είμαστε μάρτυρες, μιας άθλιας και προσβλητικής κατάστασης πέριξ της Κεντρικής πλατείας και σε σειρά άλλων οδών, που αναπτύσσονται καταστήματα εστίασης. Η κατάληψη των πεζοδρομίων είναι κανόνας, με ευθύνη της Δημοτικής αρχής.

Πεζοί, ηλικιωμένοι, μανάδες και πατεράδες με τα καροτσάκια παιδιών τους, για να τα διάβουν, θα πρέπει να απλώσουν το μίτο της Αριάδνης, ώστε να ανακαλύψουν τα πεζοδρόμια που έχουν καταργηθεί και έχουν μετατραπεί αυθαίρετα σε υπαίθριες στοές του ενός μέτρου, λαβύρινθοι ανάμεσα στις εικονικά τροχήλατες ζαρντινιέρες και το απλωμένα τραπεζοκαθίσματα, που για να τα ανακαλύψει κάνεις και να τα περπατήσει, θέλει προσπάθεια και πολύ κουράγιο.

Δε θα μιλήσουμε για την δυνατότητα των ΑΜΕΑ να περπατήσουν τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια γιατί …παίζει να γελάσουν και οι πλάκες, αφού είναι αδύνατο να βρουν όχι ασφαλή αλλά και ικανά περάσματα.

Οι τυφλοί θα σκοντάψουν στα τραπέζια και τις καρέκλες που κλείνουν ακόμη και τον οδηγό του πεζοδρομίου πχ στην οδό ΒΥΡΩΝΟΣ.

Οι λίγο εύσωμοι θα πρέπει μάλλον να αδυνατίσουν, για να καταφέρουν να εισχωρήσουν ανάμεσα στις καρέκλες και την κολόνα της ΔΕΗ στις αρχές του πεζοδρομίου επί της 17 Νοέμβρη, για τα παιδικά καροτσάκια δεν το συζητάμε…

Τα παιδιά θα πρέπει να προσπεράσουν, με δική τους ευθύνη, την τεράστια ψησταριά που ξεφύτρωσε επί του πεζοδρομίου (μπροστά από το κατάστημα του πρώην ΜΙΡΑΝΤΑ), και που καθώς φαίνεται έχει γερές πλάτες, για να μπορεί να στέκεται αυθαίρετα και ακμαία πάνω από τρεις μήνες εκεί και πάρα τις καταγγελίες της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τους δε πεζούς, γέροντες, μανάδες με καροτσάκι, ας προσέξουν όταν διαβαίνουν την Ελευθέριου Βενιζέλου και λίγο πριν φτάσουν στην στροφή της Αγ. Παρασκευής, ας κάνουν την προσευχή τους στην παρακείμενη εκκλησία και να διαβούν το δρόμο, μιας και τα πεζοδρομία (σε άνοδο και κάθοδο), λειτουργούν de facto ως προέκταση των εκεί καταστημάτων.

Εικόνες ενδεικτικές μιας άθλιας κατάστασης στην πόλη, που εξαπλώνεται με τις πλάτες της Δημοτικής αρχής και είναι να γελάει και να κλαίει κάνεις όταν φέρνει στο νου του τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, που είναι και ΑΜΕΑ. Όταν θυμάται τις δακρύβρεκτες πρωτοβουλίες της Δημοτικής αρχής για διαπαραταξιακές επιτροπές, που θα κάναν τάχα βιώσιμη την προσβασιμότητα για τους ΑΜΕΑ στους δρόμους της πόλης. Τις διαβεβαιώσεις της Δημοτικής αρχής ότι παίρνει όλα τα …"νόμιμα" μέτρα για να αποσυρθεί η αυθαίρετη ψησταριά 2Χ2 που λειτουργεί επί του πεζοδρομίου. Τα αμήχανα χαμόγελα για τους βερμπαλισμούς και τα πρόστιμα του …"Σερίφη" της Δημοτικής Αστυνομίας, σε όσους παρκάρουν στην Λαϊκή του Σάββατου, που κάνει μόνιμα τα στραβά μάτια στο κάθετο παρκάρισμα και μποτιλιάρισμα, έξω από γνωστό μαγαζί επί της Λεωφόρου Σ. Βενιζέλου και όχι μόνο!!!

Είναι αλήθεια ακόμη ότι συχνά, πολύς ντόρος σηκώνεται στα κοινωνικά δίκτυα της πόλης, πχ για τα κλαδέματα και τα ογκώδη, που παραμένουν για καιρό στους δρόμους και τα πάρκα της πόλης, σε αντίθεση με την αυθαιρεσία που βιώνουμε επί των πεζοδρομίων και δεν την καυτηριάζει κανείς και απ’ ότι φαίνεται επιλέγεται η σιωπή των …Αμνών!

Γιατί άραγε??? Πιστεύει κάνεις ότι η αποσιώπηση της αυθαιρεσίας, βοηθάει τους καταστηματάρχες της εστίασης ή μόνο κάποιους εξ αυτών, που έχουν τις πλάτες της εκάστοτε Δημοτικής αρχής και πιθανά …"Μπάρμπα στην Κορώνη" και οι αυθαιρεσίες τους τείνουν να είναι η κανονικότητα στην πόλη, εν αντιθέσει με το δικαίωμα των δημοτών να περπατάνε με ασφάλεια στα πεζοδρόμια, που απ’ ότι φαίνεται έχει βγει στην παρανομία!!!

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.