ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης (ΣΕΔΗ), καλεί τους εργαζόμενους σε απεργία την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 π.μ. ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΠΟΥΛΜΑΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΙΣ 9.00 π.μ.

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι

Όλοι μας ζούμε μια πραγματικότητα που δεν μας αξίζει.

Μια πραγματικότητα που ο πληθωρισμός καλπάζει με 12% πάνω το Σεπτέμβρη ενώ οι μισθοί μας έχουν χάσει 40% της αξίας τους την τελευταία δεκαετία.

Μια πραγματικότητα που οι αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης, ρεύμα, φυσικό αέριο, καύσιμα είναι απανωτές και επώδυνες, ενώ το δικαίωμα στη δωρεάν υγεία και παιδεία αγνοείται.

Μια πραγματικότητα όπου τα σύννεφα πολέμου αυξάνονται και στη γειτονιά μας, ενώ ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχουμε κι αυτούς που μας λένε να κάνουμε υπομονή. Υπομονή για να βγάλουμε το δύσκολο χειμώνα, υπομονή γιατί έχουμε πόλεμο, υπομονή γιατί έχουμε οικονομική κρίση, υπομονή μέχρι να έρθει η ανάπτυξη, υπομονή μέχρι τις εκλογές.

Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.
Κανένας παγωμένος! Κανένας πεινασμένος! Κανένας μόνος του!

9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ !!!

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς και στις συντάξεις, για συλλογικές συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά για το λαό.

Λογαριαζόμαστε τώρα με τους επιχειρηματικούς ομίλους, με την κυβέρνηση, με την ΕΕ και όλους τους θεσμούς του συστήματος της εκμετάλλευσης, τα σύγχρονα κοράκια που μας καλούν σε προσαρμογή στη φτώχεια, στην πείνα, στο κρύο και τελικά στο θάνατο!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ της αντιλαϊκής πολιτικής που γεννά φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση και πολέμους, που αφήνει το λαό να ξεπαγιάζει για να ζεσταίνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Κουπόνια για το ρεύμα – κουπόνια για φαΐ
Σε λίγο θα μας δώσουν κουπόνια για ζωή

Με την απεργία θα τους πολεμήσουμε. Την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο και όλα τα κόμματα του. Τώρα δυναμώνουμε τον αγώνα:

  • για αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά του 13 ου και 14 ου μισθού,
  • για μαζικές προσλήψεις στους δήμους,
  • για κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις,
  • για να καταργηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις και το επιπλέον χαράτσωμα του λαού.

Καμία αναμονή και ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική και τους “σωτήρες” που μας υπόσχονται ξανά προεκλογικά λύσεις στα προβλήματά μας. Η πείρα που έχουμε αποκτήσει από τους επίδοξους λυτρωτές μας δεν πρέπει να αφήνει χώρο για νέες αυταπάτες. Θα είναι επιζήμια κάθε αναμονή που θα εντάσσει τους αγώνες σε οποιαδήποτε κυβερνητική εναλλαγή, που θα παρακολουθεί παθητικά τις εξελίξεις μέσα στο λάκκο των υποσχέσεων και των ψεύτικων ελπίδων.

Να μην επιτρέψουμε η οργή μας, η αγανάκτηση να αξιοποιηθούν για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού με τα ίδια ή με νέα υλικά από τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν συμβάλει στην επίθεση στα εργατικά- λαϊκά δικαιώματα.

Τώρα όλοι έχουμε ανάγκη τον αγώνα και ο αγώνας μας έχει όλους ανάγκη!
Για να προστατεύσουμε τη ζωή μας!

Το Δ.Σ.

Σ.Ε.Δ.Η.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.