ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Αντιπροσωπεία της παράταξής μας επισκέφθηκε το Αμαξοστάσιο του Δήμου όπου εντοπίσαμε σε πλήρη ακινησία και άθλια κατάσταση την κινητή δανειστική βιβλιοθήκη του Δήμου Ηλιούπολης.

Πρόκειται για πλήρη απαξίωση μιας δράσης πολιτισμού και προαγωγής της φιλαναγνωσίας στις γειτονιές τη πόλης, που επί σειρά ετών είχε αγκαλιάσει ο κόσμος της Ηλιούπολης.

Προφανώς η Δημοτική αρχή επιλέγει να κατανέμει και να διαθέτει τα κονδύλια, αγνοώντας σημαντικές ανάγκες των πολιτών.

Η κινητή δανειστική βιβλιοθήκη βγήκε πρώτη φορά στους δρόμους της Ηλιούπολης το 2012, επί δημαρχίας Βασίλη Βαλασόπουλου, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας στην πόλη.

Αρχικά χρησιμοποιήθηκε ένα ειδικά διαμορφωμένο λεοφωρείο και εν συνεχεία αντικαταστάθηκε από ένα ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό. Η κινητή Βιβλιοθήκη διέθετε ελληνική και ξένη λογοτεχνία, παιδικά, εφηβικά, βιβλία ιστορίας, αρχαίους έλληνες συγγραφείς, βιογραφίες κ.ά.  και εξυπηρετούσε πλήθος Ηλιουπολιτών που δεν είχαν εύκολη πρόσβαση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

σε πλήρη ακινησία & άθλια κατάσταση η κινητή δανειστική βιβλιοθήκη του Δήμου Ηλιούπολης

Ο Πρόεδρος                                                  Η Γραμματέας
Στάθης Ψυρρόπουλος                               Έλενα Καπίρη

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.