ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Τρείς μήνες ήταν αρκετοί ώστε η νέα δημοτική αρχή να δείξει τις προθέσεις της... και το πρόσωπο της. Με πρακτικές “παλιές” παρά το “νέο” που “ευαγγελίζονται”... και λογικές “παλιοκομματικού” τύπου... όπως τα “δικά μας” παιδιά... και τα “άλλα”.

Αυτή την απαράδεκτη πεπατημένη των αυθαίρετων «μετακινήσεων» συνεχίζει και η νέα Δημοτική Αρχή, με “μετακινήσεις” σε μια σειρά υπηρεσίες, με παράλληλα καθήκοντα, με παράνομες ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ προϊσταμένων, με ΠΑΡΑΝΟΜΗ αλλαγή ειδικοτήτων και καθηκόντων σε εργαζόμενους, όπως ΠΕ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ σε καθήκοντα ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ, ή ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ σε ΔΕ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΩΝ...

Για άλλη μια φορά γίνονται “μετακινήσεις” χωρίς κριτήρια, χωρίς εισήγηση των υπηρεσιακών παραγόντων, χωρίς απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Αντιδήμαρχοι παραγκωνίζουν και απαξιώνουν τους προϊσταμένους και τους διευθυντές, ασκούν πίεση στους διευθυντές να εκτελούν παράτυπες εντολές και όταν δεν το πράττουν τους απομακρύνουν. Δίνουν εντολές σε εργαζόμενους ….. θεωρώντας ότι ο δήμος είναι “τσιφλίκι τους”, παρά τη διαβεβαίωση του δημάρχου στην πρώτη μας συνάντηση, ότι όλοι οι αιρετοί της παράταξης του εκπαιδεύονται προκειμένου να μάθουν πως λειτουργεί ο δημόσιος τομέας για να μην κάνουν παρεμβάσεις στις υπηρεσίες.

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ που αντιμετώπισε συναδέλφισσα από αντιδήμαρχο παρουσία του Δημάρχου, η οποία κινείται στα όρια ΣΕΞΙΣΤΙΚΗΣ συμπεριφοράς χρησιμοποιώντας αδικαιολόγητα σχόλια για την εξωτερική της εμφάνιση.

Η συναδέλφισσα ειδικότητας ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού με απόφαση Δημάρχου τοποθετήθηκε προ ημερών στο Τμήμα Διοίκησης − Διεκπεραίωσης − Διαφάνειας. Λίγες ημέρες αργότερα, λαμβάνει ηλεκτρονικό μήνυμα από την Αντιδήμαρχο, με το οποίο της ζητά να κάτσει άμεσα στο τηλεφωνικό κέντρο στην είσοδο του Δημαρχείου για να υποδέχεται τους δημότες, εκτελώντας καθήκοντα τηλεφωνήτριας αλλά και φύλακα.

Σύμφωνα με τον ΟΕΥ, στην εν λόγω θέση τοποθετούνται μόνο ΔΕ Τηλεφωνητές και Φύλακες, επιπλέον στα περιγράμματα θέσεων όπου είναι αναρτημένα στο Υπ. Εσωτερικών είναι ευδιάκριτα τα διαφορετικά καθήκοντα της ειδικότητας ΔΕ Τηλεφωνητών και Δε Φυλάκων από αυτά του ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού.

Σε συνάντηση (Παρασκευή 22/3/24) στο γραφείο δημάρχου όπου καλέστηκε η εργαζόμενη, έλαβε από την αντιδήμαρχο το ΣΕΞΙΣΤΙΚΟ σχόλιο, ότι πρέπει να τοποθετηθεί στην είσοδο του Δημαρχείου επειδή "εκεί θέλουμε όμορφες ευπαρουσίαστες και γλυκομίλητες". Μάλιστα η αντιδήμαρχος δεν έλειψε να σχολιάσει και τις ιδιαιτερότητες άλλης συναδέλφισσας που είναι τοποθετημένη με ειδικότητα ΔΕ Τηλεφωνητών στο τηλεφωνικό κέντρο. Αυτό το σχόλιο όχι μόνο υπονοεί ότι η αξία των εργαζομένων κρίνεται με βάση την εμφάνιση τους, αλλά επίσης υποτιμά τις επαγγελματικές τους ικανότητες και αξίες.

Η αξιολόγηση των εργαζομένων πρέπει να βασίζεται στις ικανότητες τους, την εμπειρία τους και την επαγγελματική τους κατάρτιση, και όχι στα προσωπικά τους χαρακτηριστικά ή στην εμφάνιση τους. Ο κάθε εργαζόμενος είναι εξίσου ικανός και αξιόλογος στην εργασία του, ανεξαρτήτως του φύλου ή της εμφάνισης του ή των ιδιαιτεροτήτων τους.

Η σεξιστική συμπεριφορά είναι απαράδεκτη και αντίθετη στις αρχές της ισότητας και του σεβασμού προς όλους τους εργαζόμενους. Αυτές οι πρακτικές ενισχύουν τον ανισότιμο και ανασφαλή χώρο εργασίας και δημιουργούν προβλήματα όχι μόνο για τους εργαζόμενους που τις υφίστανται, αλλά και για το ίδιο τον οργανισμό.

Στην προσπάθεια της η αντιδήμαρχος να πιέσει την εργαζομένη, την ΑΠΕΙΛΗΣΕ παρουσία του διευθυντή της, ότι θα την καλέσουν σε απολογία, επειδή δεν συμφωνεί να αλλάξει εργασιακά καθήκοντα. Οι ΑΠΕΙΛΕΣ και ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ δεν σταμάτησε στο προηγούμενο περιστατικό, αλλά τις ίδιες απειλές, ότι θα την καλέσουν σε απολογία και θα την στείλουν στο πειθαρχικό, της είπε και ο ίδιος ο δήμαρχος την Παρασκευή στην συνάντηση.

Το Σωματείο μας καταδικάζει ΟΛΑ αυτά τα γεγονότα
που διαδραματίζονται στο δήμο μας.

Εκφράζει την αντίθεσή του σε όλες τις «μετακινήσεις» συναδέλφων που γίνονται χωρίς καμία υπηρεσιακή εισήγηση και απαιτεί την ανάκληση τους.
- Ήρθε η ώρα να βγουν συμπεράσματα…
- Να σταματήσει η ανοχή και η απάθεια…, επειδή το θέμα αφορά τον διπλανό μας…
- Να σταθούμε σύσσωμοι απέναντι στην αντεργατική πολιτική, απέναντι στην πολιτική που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους σαν «αντικείμενα» που τους τοποθετεί όπου θέλει…
- Να φωνάξουμε όλοι μαζί «φτάνει πια!!!
- Στο χέρι μας είναι να δυναμώσουμε τη φωνή μας για τα δίκαια αιτήματα μας.

Απαιτούμε “μετακινήσεις” με αποφάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου,
με διαφανείς διαδικασίες, με αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια.

Το Δ.Σ.

Σ.Ε.Δ.Η.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.