ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Κειμενο

Ο Πολιτιστικός-Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) - Γρηγόρης Γρηγορίου, στη συνεχή προσπάθειά του να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης στους πολίτες, εμπλουτίζει τα Εργαστήρια Τέχνης και με Εργαστήριο Ψηφιακής Φωτογραφίας.

Το Εργαστήρι Φωτογραφίας απευθύνεται σε όσους έχουν πάθος με τη φωτογραφία και θέλουν να εξερευνήσουν το μαγικό κόσμο της εικόνας.

Τα μαθήματα θα μας βοηθήσουν να εξοικειωθούμε με θεωρητικές και βασικές τεχνικές γνώσεις, τις οποίες στη συνέχεια θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε πρακτικά, ώστε να αποκτήσουμε άνεση και εξοικείωση με τη φωτογραφική μηχανή και τις λειτουργίες της.

Παράλληλα, θα πραγματοποιήσουμε φωτογραφικούς περιπάτους, θα παρακολουθήσουμε ταινίες και ντοκιμαντέρ σχετικά με τη φωτογραφία, θα ασχοληθούμε με την ψηφιακή επεξεργασία φωτογραφιών, όπως ρετούς και χρωματικές διορθώσεις και στη λήξη των μαθημάτων θα εκθέσουμε τη δουλειά μας.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα (τμήμα αρχαρίων) και Παρασκευή (τμήμα προχωρημένων), στο Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης (Νικομάχου 18), από τις 6 έως τις 7.30 μ.μ. και θα περιλαμβάνουν τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

Τμήμα αρχαρίων
Εισαγωγή στη φωτογραφία – Θεωρία και Τεχνική (Τι είναι η φωτογραφία, Φωτογραφία και είδωλο, Η στοιχειώδης φωτογραφική μηχανή, Σκοτεινός θάλαμος μηχανής, Φακός – Εστιακές αποστάσεις, Διάφραγμα, Ταχύτητα, Φωτόμετρο – Γκρίζα κάρτα – Ζωνικό σύστημα, Βάθος πεδίου, Φόρμες – Γραμμές – Όγκοι – Ματιέρα, Ψηφιακή φωτογραφία – δομή αισθητήρα – pixels)
Έγχρωμη φωτογραφία (Θερμοκρασία χρώματος, White Balance – Custom White Balance, Light painting, Color balance)

Τμήμα προχωρημένων
Είδη Φωτισμού (Διαφορετικά είδη φωτισμού - Φυσικός και Τεχνητός, Flash, Χρήση Flash σε φως ημέρας – fill in light)
Έγχρωμη φωτογραφία (Θερμοκρασία χρώματος, White Balance – Custom White Balance, Light painting, Color balance)
Σύνθεση και Αισθητική (Οπτική γλώσσα, Εισαγωγή στην οπτική επικοινωνία και στη σημειολογία της φωτογραφικής εικόνας, Μελέτη φωτογραφιών)
Διδάσκουσα: Έφη Γελέ

Εγγραφή:
Για τη συμμετοχή στον α’ κύκλο μαθημάτων του Εργαστηρίου Φωτογραφίας, διάρκειας 5 μηνών, απαιτείται συνδρομή 50 € για τους δημότες - κατοίκους Ηλιούπολης και 75€ για τους ετεροδημότες.

Ο α’ κύκλος μαθημάτων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου (τμήμα αρχαρίων) και την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου (τμήμα προχωρημένων), αντίστοιχα.

Δηλώσεις συμμετοχής: 210 9940699 (αρμόδια υπάλληλος κα Βίρνα Ζιώγα)

Απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής:
Επίδειξη Αστυνομικής ταυτότητας.
Οι κάτοικοι Ηλιούπολης οφείλουν να καταθέτουν αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΚΟ ή άλλου εγγράφου που να αποδεικνύει τον τόπο κατοικίας τους.
Οι δημότες Ηλιούπολης οφείλουν να καταθέτουν σχετικό πιστοποιητικό από το Δήμο Ηλιούπολης.
Οι πολύτεκνοι οφείλουν να προσκομίζουν βεβαίωση πολυτεκνίας ή κάρτα πολυτεκνίας θεωρημένη από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων.
Τα ΑμεΑ οφείλουν να προσκομίζουν αντίγραφο της απόφασης της Υγειονομικής Επιτροπής.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.)-ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
Νικομάχου 18, 16341, Κ. Ηλιούπολη
Τηλέφωνα: 210 9940699 - Fax: 210 9940105
www.politismos-ilioupoli.gr • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.