ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Ο Δήμος Ηλιούπολης, σε συνεργασία με τη γνωστή Εκπαιδευτική αλυσίδα “ΑΓΩΓΗ”, τη μεγαλύτερη αλυσίδα Κέντρων Μελέτης και Ειδικής Αγωγής στα Νότια Προάστια, διοργανώνει το φετινό ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ CAMP δημιουργικής απασχόλησης «Παίζω και Δημιουργώ» και τον Σεπτέμβριο, το οποίο είναι σχεδιασμένο για παιδιά 5-12 ετών, με στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και των δεξιοτήτων.

Ο Δήμος Ηλιούπολης καλεί τους ενδιαφερόμενους κατοίκους του να υποβάλλουν δικαιολογητικά για την ένταξή τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Kατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2024-25, μία ομάδα αποτελούμενη από 18 μαθητές/τριες του 7ου Γυμνασίου Ηλιούπολης Αττικής, συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Climate Detectives” του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (European Space Agency/ ESA). Εκπόνησαν το project με τίτλο: “Fishing around the urban hotspots” (Διερευνώντας τις αστικές θερμικές νησίδες), το οποίο κατέκτησε την 1η θέση ανάμεσα σε 33 project που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, ύστερα από απόφαση της επιστημονικής επιτροπής του ESERO Greece (European Space Education Resource Office), το οποίο είναι το γραφείο που ίδρυσε η ESA το 2021, με έδρα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, καλούμε τους συμπολίτες μας να δείξουν έμπρακτα την ευαισθησία τους, φροντίζοντας τα αδέσποτα ζώα της περιοχής μας.

Ενόψει των επικείμενων υψηλών θερμοκρασιών τις επόμενες ημέρες ο Δήμος Ηλιούπολης διοργάνωσε ομιλία με εκπροσώπους του ΠΕ.ΔΙ. της Ηλιούπολης για τα ΚΑ.ΠΗ. της πόλης με θέμα "Παθολογικές καταστάσεις από υψηλές θερμοκρασίες και οδηγίες αντιμετώπισής τους" σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Το «Ταξίδι του Καραγκιόζη» στην Ηλιούπολη που επανήλθε μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία στις πλατείες της πόλης μας από το Δήμο Ηλιούπολης σε συνεργασία με το Θέατρο Σκιών Σπυροπούλου συνέβαλε αναμφισβήτητα στην αναβίωση πλατειών της Ηλιούπολης με την παράλληλη ανάδειξη του πολιτισμού. 

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης (Σ.Ε.Δ.Η.), σε εφαρμογή της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ (3/7/2025), συμμετέχει στην 48ωρη ΑΠΟΧΗ από κάθε μορφή υπερεργασίας το Σαββατοκύριακο 5 & 6 Ιουλίου 2025, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα:

Όλο και πιο καθαρή γίνεται η πολιτική επιλογή της Δημοτικής Αρχής Ηλιούπολης: Ενισχύει την εμπορευματοποίηση υπηρεσιών (ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ - ΑΝΤΙΤΙΜΑ- ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ) που θα έπρεπε να είναι ΔΗΜΟΣΙΕΣ και ΔΩΡΕΑΝ για ΟΛΟΥΣ.

Για μία ακόμα φορά η δημοτική αρχή έδωσε το ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ της στίγμα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας, που πραγματοποιήθηκε στις 19/6/25. Παρά την παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο, εργαζομένων και εκπροσώπων τους, την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ από ΣΩΜΑΤΕΙΑ του ΚΛΑΔΟΥ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και μαζικούς φορείς της πόλης και το ΑΝΩΤΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ την ΑΔΕΔΥ, ΑΡΝΗΘΗΚΕ ακόμα και να βάλει σε ψηφοφορία την πρόταση ΟΛΩΝ των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ παρατάξεων της αντιπολίτευσης, για απόφαση απόσυρσης της συνδικαλιστικής δίωξης της προέδρου του σωματείου μας. 

Η πίεση των εργαζομένων έφερε τη δέσμευση – όχι η “ευαισθησία της Διοίκησης”
Με ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή ισχυρίζεται ότι ο Δήμαρχος «έδωσε οριστική λύση» στο ζήτημα του επιδόματος ευθύνης για τις υπεύθυνες των Παιδικών Σταθμών. Την ίδια «οριστική» λύση, βέβαια, είχε δώσει και τον Δεκέμβριο του 2024, πάλι με "εντέλλεσθε", χωρίς κανένα αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.

Όλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2025 – Ώρα 17:30
Την Πέμπτη 19/6 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης θα συζητηθεί μετά απο ΚΟΙΝΟ αίτημα ΟΛΩΝ των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ παρατάξεων της αντιπολίτευσης, η απαράδεκτη και προκλητική απόφαση της Δημοτικής Αρχής Ηλιούπολης να καλέσει σε απολογία την Πρόεδρο του Σωματείου μας, για τη συνδικαλιστική της δράση και την αγωνιστική της στάση όλα αυτά τα χρόνια στο χώρο δουλειάς.

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ για ακόμη μία φορά τη Δημοτική Αρχή, η οποία, με τακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, ζητά ΣΤΟΙΧΕΙΑ για το πόσοι εργαζόμενοι συμμετείχαν στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΠΕΜΠΤΗΣ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2025, και πιο συγκεκριμένα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη δίωξη της Προέδρου του Σωματείου μας.

Μήνυση κατέθεσε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Στάθης Ψυρρόπουλος για την απομάκρυνση του  Κ.Υ.Τ (Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης) από τον Υμηττό την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2025 στο Αστυνομικό τμήμα Ηλιούπολης για τις παράνομες εργασίες και την παράνομη εγκατάσταση στην περιοχή.

Ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους Ηλιούπολης ότι με βάση τα έκτακτα δελτία καιρικών συνθηκών της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας από τη Δευτέρα 7/7/2025 έως και την Πέμπτη 10/7/2025, θα επικρατήσουν ακραίες συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών και χαμηλής σχετικής υγρασίας, δημιουργώντας ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ οι εργαζόμενοι προχωρούν σε 48ωρη αποχή στις Υπηρεσίες Καθαριότητας όλων των Δήμων της χώρας, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Ιουλίου 2025.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους δημότες και κατοίκους ότι την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2025 εγκρίθηκε με απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής η Μελέτη, οι Τεχνικές προδιαγραφές και οι όροι της Διακήρυξης και του τρόπου εκτέλεσης της προμήθειας με τίτλο: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΦΩΤΙΣΜΟ LED ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ» Α.Μ. 27/2024, συνολικής εκτιμώμενης αξίας 4.650.809,10€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Τη Παρασκευή 27 Ιουνίου 2025, μπορείτε να παρακολουθήσετε σε ζωντανή αναμετάδοση τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 17:00.

Σαφείς απαντήσεις έδωσε με δημόσια ανάρτησή του ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Στάθης Ψυρρόπουλος για την αναβάθμιση της Δημοτικής Συγκοινωνίας της πόλης σχετικά με αναρτήσεις τοπικών sites που είδαν το φως της δημοσιότητας.

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Ο Δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διοργάνωση προβολής παιδικού κινηματογράφου σε 4 διαφορετικές πλατείες της πόλης μας ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ για τους μικρούς μας φίλους, αλλά και για όσους θέλουν να νιώσουν παιδιά. 

Μέσα σε ένα ζεστό και γιορτινό κλίμα ολοκληρώθηκαν οι επιδείξεις των προγραμμάτων του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ηλιούπολης «ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΗ - ΖΕΡΔΕΒΑΣ» για την αθλητική περίοδο 2024-2025, με γονείς, συγγενείς και φίλους να κατακλύζουν το κολυμβητήριο για να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες μικρών και μεγάλων αθλητών.

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Οι πολίτες μπορούν από σήμερα, Τρίτη 3 Ιουνίου, να εκδίδουν Προσωπικό Αριθμό (Π.Α.) μέσω της εφαρμογής myinfo.gov.gr. Πρόκειται για μια κομβική μεταρρύθμιση, η οποία στοχεύει στην αναβάθμιση της παροχής των δημόσιων υπηρεσιών, καθώς και στην αντιμετώπιση των χρόνιων κενών στη διασύνδεση κρατικών μητρώων, που είχαν ως συνέπεια την ταλαιπωρία των πολιτών και τον περιορισμό της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών.

Το πλήρωμα του χρόνου έφθασε και οι ουκ ολίγοι φανατικοί των Windows 7 θα υποχρεωθούν να αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή τους, καθώς από σήμερα η Microsoft, όπως είχε ανακοινώσει προ καιρού, σταματά πλέον την τεχνική υποστήριξη αυτής της παλαιότερης -αλλά ακόμη δημοφιλούς- έκδοσης των Windows.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Στο ρυθμό των απεργιακών κινητοποιήσεων «χορεύει» αύριο η Ελλάδα, με επίκεντρο την Αθήνα, όπου θα πραγματοποιηθούν οι κεντρικές συγκεντρώσεις.
Πολίτες όλων των ηλικιών, εργαζόμενοι στο δημόσιο, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι αναμένεται να πουν μαζικό «όχι» στον καταιγισμό...

των αντιλαϊκών μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση υπό τις προσταγές του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Η χώρα αναμένεται να παραλύσει λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Την Πέμπτη, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, οι ΔΕΚΟ, οι Οργανισμοί και οι ΟΤΑ θα παραμείνουν κλειστοί. Στην απεργία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, οι γιατροί, οι δικηγόροι και οι εργαζόμενοι στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν αύριο όλα τα πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία θα συμμετάσχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

mesamazikimetaforas_n«Χειρόφρενο» στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Την ίδια ώρα, θα παραλύσουν και οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς θα τραβήξουν «χειρόφρενο».

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, τον Προαστιακό, τον ΗΛΠΑΠ, την ΕΘΕΛ και τον ΟΣΕ.

Ο ΗΣΑΠ θα λειτουργήσει από τις 10:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα προκειμένου να διευκολυνθούν οι Αθηναίοι που λάβουν μέρος στις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Χωρίς προβλήματα θα εκτελούνται οι πτήσεις, καθώς οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν στην απεργία.

Με προσωπικό ασφαλείας θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων του στην 24ωρη απεργία.

Οι συγκεντρώσεις

xartisporeiesnew_n


 

 

 

 

 

 

 

 

Η Αθήνα θα βρεθεί ξανά στο επίκεντρο των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Πρώτο στον χορό των κινητοποιήσεων θα ριχτεί το ΠΑΜΕ, το οποίο έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Ομόνοιας, στις 10:00 και πορεία στη Βουλή.

Στις 11:00, στο Πεδίο του Άρεως θα πραγματοποιηθεί η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Οι διαδηλωτές θα κατευθυνθούν στη συνέχεια στον Σύνταγμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει στην συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, η προσυγκέντρωση ωστόσο θα γίνει στις 10:30 στο Μουσείο.

Στον ίδιο χώρο, το Μουσείο στην Πατησίων, θα συγκεντρωθούν και μέλη του αντεξουσιαστικού χώρου προκειμένου να κάνουν πορεία προς τη Βουλή, αλλά και ωρομίσθιοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο Σωματείο Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών (ΣΕΑΕ).

Δημοσίευση 19/5/2010

[readon1 url="http://www.zougla.gr"]Πηγή: zougla.gr[/readon1]

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.