ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Στο ρυθμό των απεργιακών κινητοποιήσεων «χορεύει» αύριο η Ελλάδα, με επίκεντρο την Αθήνα, όπου θα πραγματοποιηθούν οι κεντρικές συγκεντρώσεις.
Πολίτες όλων των ηλικιών, εργαζόμενοι στο δημόσιο, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι αναμένεται να πουν μαζικό «όχι» στον καταιγισμό...

των αντιλαϊκών μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση υπό τις προσταγές του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Η χώρα αναμένεται να παραλύσει λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Την Πέμπτη, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, οι ΔΕΚΟ, οι Οργανισμοί και οι ΟΤΑ θα παραμείνουν κλειστοί. Στην απεργία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, οι γιατροί, οι δικηγόροι και οι εργαζόμενοι στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν αύριο όλα τα πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία θα συμμετάσχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

mesamazikimetaforas_n«Χειρόφρενο» στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Την ίδια ώρα, θα παραλύσουν και οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς θα τραβήξουν «χειρόφρενο».

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, τον Προαστιακό, τον ΗΛΠΑΠ, την ΕΘΕΛ και τον ΟΣΕ.

Ο ΗΣΑΠ θα λειτουργήσει από τις 10:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα προκειμένου να διευκολυνθούν οι Αθηναίοι που λάβουν μέρος στις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Χωρίς προβλήματα θα εκτελούνται οι πτήσεις, καθώς οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν στην απεργία.

Με προσωπικό ασφαλείας θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων του στην 24ωρη απεργία.

Οι συγκεντρώσεις

xartisporeiesnew_n


 

 

 

 

 

 

 

 

Η Αθήνα θα βρεθεί ξανά στο επίκεντρο των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Πρώτο στον χορό των κινητοποιήσεων θα ριχτεί το ΠΑΜΕ, το οποίο έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Ομόνοιας, στις 10:00 και πορεία στη Βουλή.

Στις 11:00, στο Πεδίο του Άρεως θα πραγματοποιηθεί η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Οι διαδηλωτές θα κατευθυνθούν στη συνέχεια στον Σύνταγμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει στην συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, η προσυγκέντρωση ωστόσο θα γίνει στις 10:30 στο Μουσείο.

Στον ίδιο χώρο, το Μουσείο στην Πατησίων, θα συγκεντρωθούν και μέλη του αντεξουσιαστικού χώρου προκειμένου να κάνουν πορεία προς τη Βουλή, αλλά και ωρομίσθιοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο Σωματείο Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών (ΣΕΑΕ).

Δημοσίευση 19/5/2010

[readon1 url="http://www.zougla.gr"]Πηγή: zougla.gr[/readon1]

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.