ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος έδωσε το «παρών» τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 σε συνάντηση σε κατάστημα δίπλα από την συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Παύλου Πεντάρη, όπου διακυβεύεται καθημερινά η ασφάλεια των πολιτών λόγω των σοβαρών τροχαίων που έχουν λάβει χώρα στο σημείο.

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω μηχανικής βλάβης του λεωφορείου της Δημοτικής Συγκοινωνίας, δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια της φοιτητικής γραμμής με προορισμό Πανεπιστημιούπολη και Πολυτεχνειούπολη από σήμερα Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023.

Σήμερα είναι από τις πιο σημαντικές Παγκόσμιες ημέρες, για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

O Δήμος Ηλιούπολης συνεχίζοντας με συνέπεια το κοινωνικό του έργο, διοργανώνει την 71η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου μας.

Συνεχίζονται τον μήνα Noέμβριο 2023, οι δράσεις μαζικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης «Covid-19 Rapid Test» από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στο Δημαρχείο Ηλιούπολης, στο Φουαγιέ του Κλειστού Θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης», με είσοδο από Κουντουριώτου, από 9:30 π.μ. έως 15:00 μ.μ., στις εξής ημερομηνίες:

Ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 δεν θα λειτουργήσει η φοιτητική γραμμή της Δημοτικής Συγκοινωνίας με προορισμό Πανεπιστημιούπολη και Πολυτεχνειούπολη, λόγω διενέργειας των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

O νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ηλιούπολης έδωσε το "παρών" στις 24 Νοεμβρίου 2023 στο 5ο συνέδριο του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού "Γίνε Άνθρωπος" που έλαβε χώρα στην αίθουσα "Μίκης Θεοδωράκης" του Δήμου Ηλιούπολης με τίτλο "Ξέρεις το όνομα της, όχι την ιστορία της!".

Αλήθεια ποιος ευθύνεται για τα συνεχόμενα ατυχήματα στη διασταύρωση καρμανιόλα των οδών Πεντάρη και Ηρώων Πολυτεχνείου στην Ηλιούπολη;

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών επίσκεψη του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Στάθη Ψυρρόπουλου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της πόλης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη δημάρχου από την 1η Ιανουαρίου 2024 μαζί με τη νέα διοίκηση, έχει αποστείλει εκ νέου υπενθυμιστική επιστολή στον νυν δήμαρχο κο Χατζηδάκη, όπου ζητάει προσωπική ενημέρωση για τα μεγάλα θέματα που αφορούν το Δήμο μας, όπως οικονομικά, θεσμικά, ζητήματα προσωπικού, δημόσιας υπηρεσίας, εκκρεμείς δίκες και άλλες υποθέσεις.

Η Μαχόμενη Ηλιούπολη  αισθάνεται την ανάγκη να χαιρετήσει τους εκατοντάδες δημότες που στήριξαν τη δυνατότητα ύπαρξης και δράσης μιας Αριστερής Αντικαπιταλιστικής φωνής μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Μια προσπάθεια που λόγω του αντιδημοκρατικού ορίου του 3%, που επέβαλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αυτή τη φορά δεν καταφέραμε να επανεκλεγεί δημοτικός σύμβουλος της Μαχόμενης Ηλιούπολης.

Αγαπητοί συμπολίτες και φίλοι,
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους πολίτες της Ηλιούπολης που μας τίμησαν με τη ψήφο τους στις πρόσφατες εκλογές. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της παράταξης και την οικογένειά μου για την ανεκτίμητη στήριξη και εμπιστοσύνη που μου προσέφεραν καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

Μία ακόμη παιδική χαρά στην οδό Κύπρου και Σαντορίνης ανακατασκευάστηκε εξ’ ολοκλήρου από τον Δήμο Ηλιούπολης, σύμφωνα με τα τελευταία ευρωπαϊκά πρότυπα και παραδίδεται προς χρήση στο κοινό.

Σε μια «όαση» χαράς και ξεγνοιασιάς μετατράπηκε μια ακόμη παιδική χαρά στην πόλη μας, στη συμβολή των οδών Εθνάρχου Μακαρίου - Ηρώων Πολυτεχνείου - Φειδίου, η οποία ανακατασκευάστηκε εξ’ ολοκλήρου από τον Δήμο Ηλιούπολης και παραδόθηκε προς χρήση στο κοινό.

Η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο της πολιτικής της, συνεχίζει την απομάκρυνση των λυόμενων κατασκευών από τις εκπαιδευτικές δομές της πόλης, οι οποίες χρησιμοποιούνταν ως αίθουσες διδασκαλίας.

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι, όπως κάθε χρόνο και φέτος, ξεκινούν άμεσα οι ψεκασμοί για την κάμπια των πεύκων.

Μία ακόμη παιδική χαρά στην Πλατεία Ευρώπης, ανακατασκευάστηκε εξ’ ολοκλήρου από τον Δήμο Ηλιούπολης, σύμφωνα με τα τελευταία ευρωπαϊκά πρότυπα και παραδίδεται προς χρήση στο κοινό.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940. Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 2023 θα είναι ως εξής:

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (ΠΑΟΔΗΛ) – Γρηγόρης Γρηγορίου, με τους εικαστικούς Αναστασία Παπαδημητρίου και Μανώλη Τσαμπουράκη, διοργανώνει νέους θεματικούς κύκλους για ενήλικες, που θέλουν να εκφραστούν μέσω της Τέχνης και να δοκιμάσουν νέες τεχνικές και μέσα.

Υπερήφανους μας έκανε για άλλη μία φορά ο συμπολίτης μας χρυσός παραολυμπιονίκης Γιάννης Κωστάκης ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο 11ο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης που διεξάγεται στο Μάντσεστερ.

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Από αύριο Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου, αρχίζει η εφαρμογή του χειμερινού ωραρίου για το μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος, όπως υπενθυμίζει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Το πλήρωμα του χρόνου έφθασε και οι ουκ ολίγοι φανατικοί των Windows 7 θα υποχρεωθούν να αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή τους, καθώς από σήμερα η Microsoft, όπως είχε ανακοινώσει προ καιρού, σταματά πλέον την τεχνική υποστήριξη αυτής της παλαιότερης -αλλά ακόμη δημοφιλούς- έκδοσης των Windows.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Κειμενο

Με αθρόα συμμετοχή των πολιτών, δημοτών της πόλης μας, του ίδιου του Δημάρχου Γιάννη Αναγνώστου, αλλά και κατοίκων άλλων περιοχών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Απριλίου, ο 2ος Ποδηλατικός Γύρος Ηλιούπολης, που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Κώστα Κονδύλη. Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες –μεταξύ τους και άτομα με ειδικές ικανότητες- ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αθλητικού Οργανισμού, φόρεσαν τα κράνη τους και ξέφυγαν, έστω και για λίγο, από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Η διαδρομή που ακολούθησαν ήταν συνολικής απόστασης  8,5 χιλιομέτρων.

Στόχος της διοργάνωσης, που αποτελεί το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του Δήμου Ηλιούπολης, ήταν η ευαισθητοποίηση του κόσμου στη χρήση του ποδηλάτου και η προβολή αυτού, ως αποτελεσματικού και οικονομικού μέσου μεταφοράς, απόλυτα προσφιλούς στο περιβάλλον.

«Σήμερα, όλοι μαζί στέλνουμε το μήνυμα ότι το ποδήλατο αποτελεί το πιο οικολογικό μέσο μεταφοράς, συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, αναδεικνύει τις αξίες του αθλητισμού, του ‘ευ αγωνίζεσθαι’ και του πολιτισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά, κατά το χαιρετισμό του ο κ. Αναγνώστου. «Ο δεύτερος ποδηλατικός γύρος Ηλιούπολης αποτελεί απόδειξη ότι οι Τοπικοί Φορείς Αθλητισμού και Πολιτισμού των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μπορούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες τέτοιες ώστε να προσφέρουν στους δημότες την δυνατότητα της συμμετοχής και της μύησης στην Αθλητική Ιδέα, αλλά και να ενδυναμώσουν την αξία της συμμετοχής και της χαράς του υγιούς συναγωνισμού», σημείωσε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, προσθέτοντας: «Αυτή η Δημοτική Αρχή έχει στόχο να αξιοποιήσει όλες τις ευκαιρίες ώστε να οικοδομήσει μία ειλικρινή και ουσιαστική σχέση με τον δημότη συμβάλλοντας με κάθε τρόπο στην διασφάλιση της ποιότητας ζωής και στην εξυπηρέτηση των αναγκών όχι μόνο της καθημερινότητας, αλλά και της σωματικής και ψυχικής υγείας, που αποτελεί ύψιστο αγαθό για κάθε άνθρωπο πάνω στον πλανήτη».

Ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Παναγιώτης Καρανδρέας ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες. «Με τον δεύτερο ποδηλατικό γύρο της Ηλιούπολης επιδιώκουμε την ευαισθησία των Δημοτών. Με τη συμμετοχή μας λέμε ΝΑΙ στην υγεία, ΝΑΙ στον Αθλητισμό, λέμε ΝΑΙ σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Βραβείο θα είναι η συμμετοχή και όχι η θέση που θα καταλάβει ο καθένας μας», τόνισε.

Το παρόν έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παρασκευάς Γιαννόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Κώστας Δελαπόρτας, οι αντιδήμαρχοι Χαράλαμπος Κολιοφώτης, Τάσος Ευσταθίου, Γιάννης Μπότος και Γιώργος Αγαδάκος, οι επικεφαλής των παρατάξεων «Δημοτική Αλλαγή» και «Ηλίου Πόλις – Ανθρώπινη Πόλη», Δημήτρης Πανταζόπουλος και Νίκος Αρβανίτης αντίστοιχα, ο Πρόεδρος της «Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Πολιτιστικού Κέντρου» Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο πρόεδρος των «ΚΑΠΗΔΗ» Κώστας Νικολαίδης, η πρόεδρος του «Ευώνυμου Α.Ε.» Αικατερίνη Γλυκού Φωτεινιά, η πρόεδρος της «Αγίας Ταβιθάς» Ροζαλία Καλύβα, ο αντιπρόεδρος της «Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Πολιτιστικού Κέντρου» Γαβριήλ Αραμπατζής και ο αντιπρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Μιχάλης Κουρής.

Συγκινητική στιγμή ήταν αυτή που ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου απένειμε τιμητική πλακέτα στα δύο παιδιά του Κώστα Κονδύλη, ο οποίος ήταν επικεφαλής της παράταξης «Ηλίου Πόλις – Ανθρώπινη Πόλη» και τόσο πρόωρα έφυγε από κοντά μας πριν από λίγους μήνες. Επίσης, μετά την ολοκλήρωση του γύρου, δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες, ενώ  κληρώθηκαν και δώρα, τρία ποδήλατα και δύο δωρεάν ετήσιες συνδρομές ενηλίκων και παιδιών στα αθλητικά προγράμματα του Αθλητικού Οργανισμού.

 

Γραφείο Τύπου, 19-4-2010

τηλ. 210-9970154

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.