ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Για τη διεξαγωγή του «ελληνικού διαγωνισμού PISA» τη φετινή χρονιά
Αντιστεκόμαστε συλλογικά στην κατηγοριοποίηση των σχολείων μας, τα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια θα μείνουν στα χαρτιά!
Το  Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος» προκηρρύσσει από 1 έως  3 ώρες στάση εργασίας για την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024,  με στόχο την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κατά τις ώρες διεξαγωγής των εξετάσεων

Ο Δήμος Ηλιούπολης υποδέχεται το 1ο Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ, το Σάββατο 25 Μαΐου 2024, από τις 10:30 π.μ. έως τις 21:00 μ.μ. στην πλατεία Φλέμινγκ, μια πρωτότυπη ολοήμερη εκδήλωση με τίτλο «όλοι μαζί ένας κοσμος», που διοργανώνουν 5 διαφορετικές ομάδες σε συνεργασία με το Δήμο Ηλιούπολης: «Δύναμαι άκουσέ με δάσκαλε», «Εθελοντούμε», «Οι Νοηματίστριες», «Ο κόσμος του Πάρη», «Cri du chat» με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για να καλυφθούν ανάγκες του Ειδικού Σχολείου Ηλιούπολης.

Λόγω σοβαρής βλάβης υπόγειου καλωδίου χαμηλής τάσης του δικτύου μας στην οδό Πρίαμου 8, Ηλιούπολη υπάρχει ενδεχόμενο να δημιουργηθεί πρόβλημα στην αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση της ευρύτερης περιοχής.

Στα Κινητά Πράσινα Σημεία «The Green City» ανακυκλώνουμε, στηρίζοντας την μετάβαση της χώρας στην κυκλική οικονομία και κερδίζουμε πόντους εξαργύρωσης στις συνεργαζόμενες με το πρόγραμμα επιχειρήσεις.

Ενημερώνουμε τους δημότες και κατοίκους της Ηλιούπολης ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη της γραμμής 2 της Δημοτικής Συγκοινωνίας και από τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 τα δρομολόγια της γραμμής θα διεξαχθούν κανονικά.

Ο Δήμος Ηλιούπολης σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηλιούπολης (Ε.Ο.Σ.Η.) και τη συνδρομή του Σώματος Ελλήνων Οδηγών και των Προσκόπων Ηλιούπολης, διοργανώνει την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 και ώρα 10.00 π.μ. στο Πυροφυλάκιο Ηλιούπολης (τέρμα Σοφ. Βενιζέλου) μία Εκδήλωση Γνωριμίας με τον Υμηττό, έναν σημαντικό βιότοπο δίπλα στον ιστό της πόλης μας.

H προσπάθεια νομικού εκφοβισμού από ιδιωτικά συμφέροντα δεν μας τρομάζει!
Πριν από λίγα 24ωρα, ο επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης Δημήτρης Ευαγγέλου δέχτηκε εξώδικo από την εταιρεία που μίσθωσε το δημοτικό θέατρο «Δ. Κιντής» για 25 παραστάσεις έναντι μόλις 8.500 ευρώ + ΦΠΑ.

O Πρόεδρος του ΣYPIZA - Π.Σ.  Στέφανος Κασσελάκης, θα επισκεφθεί την Ηλιούπολη, την Πέμπτη 16 Μαΐου.

1η ΜΑΗ, μέρα ΟΡΟΣΗΜΟ για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, τους ΑΓΩΝΕΣ και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αποφάσισε η νέα δημοτική αρχή του δήμου Ηλιούπολης να ανακοινώσει στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ότι μας πετάει έξω από τα γραφεία μας στο αμαξοστάσιο.

Πολύ σοβαρές είναι οι καταγγελίες που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες από συμπολίτες και συλλογικότητες της πόλης μας σχετικά με εργασίες εκσκαφής που πραγματοποιούνται στον χώρο του ΚΥΤ με κατεύθυνση προς την Αργυρούπολη. Μάλιστα οι ίδιοι καταγγέλλουν έπειτα από σχετικές πληροφορίες πως τα έργα αυτά αφορούν στην υπογειοποίηση καλωδιώσεων, αλλά και στην κατασκευή γραμμής ηλεκτροδότησης για την επένδυση του Ελληνικού.

Η νέα δημοτική αρχή του δήμου ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, με μία σειρά από ενέργειες, επιταχύνει την υλοποίηση της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ που στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους του δήμου και τα λαϊκά στρώματα της πόλης και βάζει πλώρη να ενισχύσει τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

Ο κ. Ψυρρόπουλος με σημερινό του βίντεο ασύλληπτης υποκρισίας συνέχισε να κάνει αυτό που γνωρίζει καλά. Να συκοφαντεί με ψευδείς ισχυρισμούς και στοιχεία που δεν εμφανίζει γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν. Ενδεικτικά και μόνο ανέφερε πως τα ταμειακά διαθέσιμα που παρέλαβε στις αρχές του χρόνου άγγιζαν το 1.082.485 ευρώ ενώ στον προϋπολογισμό που ο ίδιος εισηγήθηκε και ψήφισε στις αρχές του έτους αναφέρεται ρητά πως τα ταμειακά διαθέσιμα που πέρασαν από το 2023 στο 2024 ήταν ύψους 2.562.127,61 ευρώ.

Σήμερα 23 Μαΐου 2024, μπορείτε να παρακολουθήσετε σε ζωντανή αναμετάδοση τη συνεδριάση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 17:00.

Ο Δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται δίπλα στον συνάνθρωπο και δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπό του με συνεχόμενες δράσεις που στόχο έχουν να καλύψουν σημαντικές ανάγκες για οικογένειες που βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση.

Ενημερώνουμε τους Δημότες και κάτοικους, ότι το φετινό Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω εξετάσεων των συμμετεχόντων που δεν μπορούν να αναβληθούν ή να αλλάξουν ημερομηνία.

Ο Δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους Δημότες και κατοίκους της πόλης ότι προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς όλες οι απαραίτητες εργασίες για την  ολοκλήρωση του έργου «Ενεργειακές Παρεμβάσεις Κτιρίων Δ. Ηλιουπόλεως».

Ο Δήμος Ηλιούπολης αποδέχθηκε την κοινωνική προσφορά της Εταιρείας «MAGIC BUS» σε συνεργασία με την Ασφαλιστική Εταιρεία HELLAS DIRECT, στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων της για εργασίες βελτίωσης των σχολικών διαβάσεων, καθώς και αποκατάσταση της καθίζησης οδοστρώματος (λακούβες) με σκοπό τη βελτίωση της ασφάλειας της κίνησης των πεζών, της κυκλοφορίας των οχημάτων και την αναβάθμιση των σχολικών διαβάσεων του Δήμου μας με σκοπό την βελτίωση της ασφάλειας των μαθητών.

Σε συνέχεια της χθεσινής του ανάρτησης στη προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Στάθης Ψυρρόπουλος με επιστολή του ενημερώνει τους δημότες και κατοίκους της πόλης για την πραγματική κατάσταση των οικονομικών του Δήμου, δηλώνοντας ρητά ότι η Διοίκηση Χατζηδάκη στοίχισε στους Δημότες 8.000.000 ευρώ.

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Ο Δήμος Ηλιούπολης τιμάει τη διεθνή Ημέρα Μουσείων που γιορτάζεται τη 18η Μαΐου κάθε χρόνο και ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους ότι το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης θα παραμείνει ανοιχτό από τις 9:00π.μ. έως και τις 17:00μ.μ.

Ο Δήμος Ηλιούπολης σας προσκαλεί να στηρίξετε με την παρουσία σας τον Γ.Σ. Ηλιούπολης στο Τουρνουά Ανόδου στην Α2 στο Βόλεϊ Ανδρών που θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 24 Απριλίου έως τις 28 Απριλίου 2024 στο Α' Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης (Εθνάρχου Μακαρίου 3, Ηλιούπολη).

ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Grid List

Με 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς στην απεργία της ΓΣΕΕ αύριο Τετάρτη 17 Απριλίου 2024.

Το πλήρωμα του χρόνου έφθασε και οι ουκ ολίγοι φανατικοί των Windows 7 θα υποχρεωθούν να αναβαθμίσουν το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή τους, καθώς από σήμερα η Microsoft, όπως είχε ανακοινώσει προ καιρού, σταματά πλέον την τεχνική υποστήριξη αυτής της παλαιότερης -αλλά ακόμη δημοφιλούς- έκδοσης των Windows.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Κειμενο

Με αθρόα συμμετοχή των πολιτών, δημοτών της πόλης μας, του ίδιου του Δημάρχου Γιάννη Αναγνώστου, αλλά και κατοίκων άλλων περιοχών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Απριλίου, ο 2ος Ποδηλατικός Γύρος Ηλιούπολης, που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Κώστα Κονδύλη. Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες –μεταξύ τους και άτομα με ειδικές ικανότητες- ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αθλητικού Οργανισμού, φόρεσαν τα κράνη τους και ξέφυγαν, έστω και για λίγο, από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Η διαδρομή που ακολούθησαν ήταν συνολικής απόστασης  8,5 χιλιομέτρων.

Στόχος της διοργάνωσης, που αποτελεί το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του Δήμου Ηλιούπολης, ήταν η ευαισθητοποίηση του κόσμου στη χρήση του ποδηλάτου και η προβολή αυτού, ως αποτελεσματικού και οικονομικού μέσου μεταφοράς, απόλυτα προσφιλούς στο περιβάλλον.

«Σήμερα, όλοι μαζί στέλνουμε το μήνυμα ότι το ποδήλατο αποτελεί το πιο οικολογικό μέσο μεταφοράς, συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, αναδεικνύει τις αξίες του αθλητισμού, του ‘ευ αγωνίζεσθαι’ και του πολιτισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά, κατά το χαιρετισμό του ο κ. Αναγνώστου. «Ο δεύτερος ποδηλατικός γύρος Ηλιούπολης αποτελεί απόδειξη ότι οι Τοπικοί Φορείς Αθλητισμού και Πολιτισμού των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μπορούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες τέτοιες ώστε να προσφέρουν στους δημότες την δυνατότητα της συμμετοχής και της μύησης στην Αθλητική Ιδέα, αλλά και να ενδυναμώσουν την αξία της συμμετοχής και της χαράς του υγιούς συναγωνισμού», σημείωσε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, προσθέτοντας: «Αυτή η Δημοτική Αρχή έχει στόχο να αξιοποιήσει όλες τις ευκαιρίες ώστε να οικοδομήσει μία ειλικρινή και ουσιαστική σχέση με τον δημότη συμβάλλοντας με κάθε τρόπο στην διασφάλιση της ποιότητας ζωής και στην εξυπηρέτηση των αναγκών όχι μόνο της καθημερινότητας, αλλά και της σωματικής και ψυχικής υγείας, που αποτελεί ύψιστο αγαθό για κάθε άνθρωπο πάνω στον πλανήτη».

Ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Παναγιώτης Καρανδρέας ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες. «Με τον δεύτερο ποδηλατικό γύρο της Ηλιούπολης επιδιώκουμε την ευαισθησία των Δημοτών. Με τη συμμετοχή μας λέμε ΝΑΙ στην υγεία, ΝΑΙ στον Αθλητισμό, λέμε ΝΑΙ σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Βραβείο θα είναι η συμμετοχή και όχι η θέση που θα καταλάβει ο καθένας μας», τόνισε.

Το παρόν έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παρασκευάς Γιαννόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Κώστας Δελαπόρτας, οι αντιδήμαρχοι Χαράλαμπος Κολιοφώτης, Τάσος Ευσταθίου, Γιάννης Μπότος και Γιώργος Αγαδάκος, οι επικεφαλής των παρατάξεων «Δημοτική Αλλαγή» και «Ηλίου Πόλις – Ανθρώπινη Πόλη», Δημήτρης Πανταζόπουλος και Νίκος Αρβανίτης αντίστοιχα, ο Πρόεδρος της «Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Πολιτιστικού Κέντρου» Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο πρόεδρος των «ΚΑΠΗΔΗ» Κώστας Νικολαίδης, η πρόεδρος του «Ευώνυμου Α.Ε.» Αικατερίνη Γλυκού Φωτεινιά, η πρόεδρος της «Αγίας Ταβιθάς» Ροζαλία Καλύβα, ο αντιπρόεδρος της «Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Πολιτιστικού Κέντρου» Γαβριήλ Αραμπατζής και ο αντιπρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Μιχάλης Κουρής.

Συγκινητική στιγμή ήταν αυτή που ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου απένειμε τιμητική πλακέτα στα δύο παιδιά του Κώστα Κονδύλη, ο οποίος ήταν επικεφαλής της παράταξης «Ηλίου Πόλις – Ανθρώπινη Πόλη» και τόσο πρόωρα έφυγε από κοντά μας πριν από λίγους μήνες. Επίσης, μετά την ολοκλήρωση του γύρου, δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες, ενώ  κληρώθηκαν και δώρα, τρία ποδήλατα και δύο δωρεάν ετήσιες συνδρομές ενηλίκων και παιδιών στα αθλητικά προγράμματα του Αθλητικού Οργανισμού.

 

Γραφείο Τύπου, 19-4-2010

τηλ. 210-9970154

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.