ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Κειμενο

Με αθρόα συμμετοχή των πολιτών, δημοτών της πόλης μας, του ίδιου του Δημάρχου Γιάννη Αναγνώστου, αλλά και κατοίκων άλλων περιοχών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Απριλίου, ο 2ος Ποδηλατικός Γύρος Ηλιούπολης, που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Κώστα Κονδύλη. Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες –μεταξύ τους και άτομα με ειδικές ικανότητες- ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αθλητικού Οργανισμού, φόρεσαν τα κράνη τους και ξέφυγαν, έστω και για λίγο, από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Η διαδρομή που ακολούθησαν ήταν συνολικής απόστασης  8,5 χιλιομέτρων.

Στόχος της διοργάνωσης, που αποτελεί το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του Δήμου Ηλιούπολης, ήταν η ευαισθητοποίηση του κόσμου στη χρήση του ποδηλάτου και η προβολή αυτού, ως αποτελεσματικού και οικονομικού μέσου μεταφοράς, απόλυτα προσφιλούς στο περιβάλλον.

«Σήμερα, όλοι μαζί στέλνουμε το μήνυμα ότι το ποδήλατο αποτελεί το πιο οικολογικό μέσο μεταφοράς, συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, αναδεικνύει τις αξίες του αθλητισμού, του ‘ευ αγωνίζεσθαι’ και του πολιτισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά, κατά το χαιρετισμό του ο κ. Αναγνώστου. «Ο δεύτερος ποδηλατικός γύρος Ηλιούπολης αποτελεί απόδειξη ότι οι Τοπικοί Φορείς Αθλητισμού και Πολιτισμού των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μπορούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες τέτοιες ώστε να προσφέρουν στους δημότες την δυνατότητα της συμμετοχής και της μύησης στην Αθλητική Ιδέα, αλλά και να ενδυναμώσουν την αξία της συμμετοχής και της χαράς του υγιούς συναγωνισμού», σημείωσε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, προσθέτοντας: «Αυτή η Δημοτική Αρχή έχει στόχο να αξιοποιήσει όλες τις ευκαιρίες ώστε να οικοδομήσει μία ειλικρινή και ουσιαστική σχέση με τον δημότη συμβάλλοντας με κάθε τρόπο στην διασφάλιση της ποιότητας ζωής και στην εξυπηρέτηση των αναγκών όχι μόνο της καθημερινότητας, αλλά και της σωματικής και ψυχικής υγείας, που αποτελεί ύψιστο αγαθό για κάθε άνθρωπο πάνω στον πλανήτη».

Ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Παναγιώτης Καρανδρέας ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες. «Με τον δεύτερο ποδηλατικό γύρο της Ηλιούπολης επιδιώκουμε την ευαισθησία των Δημοτών. Με τη συμμετοχή μας λέμε ΝΑΙ στην υγεία, ΝΑΙ στον Αθλητισμό, λέμε ΝΑΙ σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Βραβείο θα είναι η συμμετοχή και όχι η θέση που θα καταλάβει ο καθένας μας», τόνισε.

Το παρόν έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παρασκευάς Γιαννόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Κώστας Δελαπόρτας, οι αντιδήμαρχοι Χαράλαμπος Κολιοφώτης, Τάσος Ευσταθίου, Γιάννης Μπότος και Γιώργος Αγαδάκος, οι επικεφαλής των παρατάξεων «Δημοτική Αλλαγή» και «Ηλίου Πόλις – Ανθρώπινη Πόλη», Δημήτρης Πανταζόπουλος και Νίκος Αρβανίτης αντίστοιχα, ο Πρόεδρος της «Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Πολιτιστικού Κέντρου» Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο πρόεδρος των «ΚΑΠΗΔΗ» Κώστας Νικολαίδης, η πρόεδρος του «Ευώνυμου Α.Ε.» Αικατερίνη Γλυκού Φωτεινιά, η πρόεδρος της «Αγίας Ταβιθάς» Ροζαλία Καλύβα, ο αντιπρόεδρος της «Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Πολιτιστικού Κέντρου» Γαβριήλ Αραμπατζής και ο αντιπρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Μιχάλης Κουρής.

Συγκινητική στιγμή ήταν αυτή που ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου απένειμε τιμητική πλακέτα στα δύο παιδιά του Κώστα Κονδύλη, ο οποίος ήταν επικεφαλής της παράταξης «Ηλίου Πόλις – Ανθρώπινη Πόλη» και τόσο πρόωρα έφυγε από κοντά μας πριν από λίγους μήνες. Επίσης, μετά την ολοκλήρωση του γύρου, δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες, ενώ  κληρώθηκαν και δώρα, τρία ποδήλατα και δύο δωρεάν ετήσιες συνδρομές ενηλίκων και παιδιών στα αθλητικά προγράμματα του Αθλητικού Οργανισμού.

 

Γραφείο Τύπου, 19-4-2010

τηλ. 210-9970154

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.