ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Η Ενοριακή Ένωση των Επιστημόνων (Ε.Ε.Ε) του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, υπό την πνευματική ευθύνη του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου π. Σπυρίδωνος Κατραμάδου, & Ο Όμιλος Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α) υπό την οργανωτική ευθύνη του κ. Θεόδωρου Γεωργάκη, επί 16 χρόνια Δημάρχου της Ηλιούπολης, πραγματοποίησαν Διημερίδα Υγείας πάνω στο σύγχρονο θέμα «ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ – ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ – ΠΡΟΛΗΨΗ – ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ  - ΘΕΡΑΠΕΙΑ»,

Εκατοντάδες Ηλιουπολίτες έκαναν δωρεάν μέτρηση σακχάρου στις 9 Οκτωβρίου ημέρα Κυριακή, 9 - 12 πμ έξω από τους επτά Ενοριακούς Ναούς της πόλης μας. Εντυπωσιακό ήταν το ποσοστό των ανθρώπων που διαπιστώθηκε ότι είχαν σακχαρώδη διαβήτη και δεν το γνώριζαν. Το ποσοστό αυτό φθάνει το 30%, ανάμεσά τους και πολλοί νέοι άνθρωποι.

Την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Αναψυκτήριο του Άλσους Δ. Κιντής, που παραχωρήθηκε δωρεάν από το Δήμο Ηλιούπολης και πραγματοποιήθηκε η ομιλία-συζήτηση από ομάδα εθελοντών ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, μαζί με ψυχολόγο, αποφασίστηκε ο τρόπος στήριξης των πασχόντων συμπολιτών μας. Ως πλημμυρίδα κόσμου χαρακτηρίστηκε η αθρόα προσέλευση πολιτών σ’αυτή την Ομιλία. Όλη η εκδήλωση και κατά το ιατρικό μέρος ήταν υπό την επιστημονική ευθύνη της ιατρού παθολόγου-διαβητολόγου δρ. Αφροδίτης Γκόβα – Σπέγγου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Βελεστίνου, Δαμασκηνός, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμου και πολλοί άλλοι επίσημοι.

Η ανταπόκριση του κόσμου έδωσε το μήνυμα  πως όταν υπάρχει η ανιδιοτελής Αγάπη για τον συνάνθρωπο, σε συνδυασμό με τη διάθεση προσφοράς στην κοινωνία μέσα από τον Εθελοντισμό, μπορούμε να καταφέρουμε ΠΟΛΛΑ! Η δύσκολη εποχή, που περνάμε άλλωστε το επιβάλλει.

Η συνεργασία Ε.Ε.Ε και Ο.Π.Σ.Α θα συνεχιστεί  με παρόμοιες δράσεις και συνεργασίες, κάνοντας πράξη τα λόγια του μεγάλου ιατρού ιεραπόστολου Αλεξάντερ Σβάϊτσερ, που είπε το περίφημο εκείνο:

«Η μόνη πραγματική ευτυχία, είναι εκείνη που αισθανόμαστε όταν κάνουμε ευτυχισμένο το συνάνθρωπό μας»

 

Δημοσίευση 13/11/2011

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.