ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Κειμενο

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Η μετακίνηση των δημοτών μας μέσα στην πόλη μας, καθώς και η εξυπηρέτησή τους για την μεταφορά τους στους τρεις σταθμούς του Μετρό, αποτελεί δημόσιο αγαθό, για το οποίο μεριμνούμε διαρκώς.

 

Η δυνατότητα μετακινήσεων των συμπολιτών μας, με άνεση, ασφάλεια και ταχύτητα, συμβάλλει στην απρόσκοπτη συμμετοχή όλων στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή και στο καθημερινό επίπεδο ζωής μας, γι’ αυτό και οι υπηρεσίες της Δημοτικής μας Συγκοινωνίας παρέχονται δωρεάν σε όλους τους δημότες μας, ώστε κανείς να μην στερείται αυτού του δημόσιου αγαθού.

Για τους ίδιους λόγους, φροντίζουμε να ανταποκρινόμαστε στις τρέχουσες ανάγκες των συμπολιτών μας, αναπροσαρμόζοντας τα δρομολόγια της Δημοτικής μας Συγκοινωνίας, σύμφωνα με αυτές τις ανάγκες, όπως για παράδειγμα έγινε πρόσφατα, μετά την λειτουργία του νέου σταθμού Μετρό στην πόλη μας. Επίσης είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και διάλογο με τους πολίτες και με τους φορείς της πόλης μας, προκειμένου να εντοπίζουμε αυτές τις ανάγκες, και να τις λαμβάνουμε υπόψη μας στον σχεδιασμό των δρομολογίων.
Με τα λεωφορεία της Δημοτικής μας Συγκοινωνίας καλύπτουμε επιπλέον και άλλες ποικίλες ανάγκες των συμπολιτών μας, όπως τη μεταφορά μαθητών, μελών των ΚΑΠΗ και δημοτών, για τη συμμετοχή τους σε πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες.

Σημαντικό είναι ακόμη τα λεωφορεία μας να λειτουργούν με ασφάλεια, γι’ αυτό και φροντίζουμε για την κατάλληλη συντήρησή τους στο αναβαθμισμένο τεχνικό συνεργείο του Δήμου μας, μέσω του οποίου έχουμε εξασφαλίσει όχι μόνο την ποιότητα των εργασιών, αλλά και την σημαντική εξοικονόμηση δαπανών, που ξοδεύονταν στο παρελθόν σε εξωτερικά συνεργεία.

Τέλος, προκειμένου η εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας να είναι η καλύτερη δυνατή, φροντίσαμε να εξοπλιστεί η Δημοτική μας Συγκοινωνία με τρία επιπλέον λεωφορεία -τα οποία σημειωτέον αγοράσαμε από τον ΟΑΣΑ σε πολύ χαμηλή τιμή, καθώς και με ένα υπερσύγχρονο πούλμαν, για την μεταφορά συμπολιτών μας σε πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες εκδηλώσεις που διενεργούνται είτε από τις δομές του Δήμου και τα Νομικά του Πρόσωπα, είτε από τους συλλογικούς φορείς της πόλης μας.

Επειδή στις δύσκολες μέρες που διανύουμε η παροχή δημόσιων υπηρεσιών στους πολίτες αποτελεί χρέος μας, προσπαθούμε διαρκώς να βελτιώνουμε αυτές της υπηρεσίες προς όφελος όλων των δημοτών. Δίνουμε αυτή τη μάχη καθημερινά, και θα συνεχίσουμε να την δίνουμε, με στόχο την εξασφάλιση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου ζωής για όλους τους συμπολίτες μας.

Ανανεώνουμε τη Δημοτική μας Συγκοινωνία

• Περισσότερες γραμμές
• Νέα δρομολόγια
• Σύνδεση με τους τρεις σταθμούς Μετρό
• Τρία νέα λεωφορεία
• Νέο υπερσύγχρονο πούλμαν

Η Δημοτική Συγκοινωνία του Δήμου Ηλιούπολης εξυπηρετεί ΔΩΡΕΑΝ τους δημότες μας, για τη μεταφορά τους από και προς τους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ Ηλιούπολης, Αγίου Δημητρίου και Δάφνης, καθώς και για τις μετακινήσεις τους εντός της πόλης μας.

Οι γραμμές που λειτουργούν είναι οι εξής:

Γραμμή 1
Άνω Ηλιούπολη

(Ανά 1 ώρα τις καθημερινές από 07:00-17:00
και το Σάββατο από 09:00-13:00)

Γραμμή 2
Αγία Μαύρα

(Ανά 1 ώρα τις καθημερινές από 07:00-17:00
και το Σάββατο από 09:00-13:00)

Γραμμή 3
Κάτω Ηλιούπολη – Πολυκλαδικά

(Ανά 1/2 ώρα τις καθημερινές από 07:00-17:00
και το Σάββατο από 09:00-13:00)

Γραμμή 4
Τοπικό Αγίας Μαρίνας

(Ανά 1 ώρα τις καθημερινές από 07:15-12:15)

Γραμμή EXPRESS
για Μετρό Ηλιούπολης

(Ανά 1 ώρα τις καθημερινές από 07:45-17:45
και το Σάββατο από 09:45-13:45)

sygkoinonia-map_full

 

 

 

Πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση

 

 

 

 

 

Επίσης με τα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας εξυπηρετούνται οι μαθητές σχολείων της πόλης στις μετακινήσεις τους για πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, τα ΚΑΠΗ για παρακολούθηση πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, καθώς επίσης και συμπολίτες μας κατά τη θερινή περίοδο για τα θαλάσσια μπάνια τους.

Έχει υπολογιστεί πως από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι σήμερα έχουν μετακινηθεί πάνω από 200.000 επιβάτες.

Το 2012 στον στόλο της Δημοτικής μας Συγκοινωνίας προστέθηκαν 3 νέα λεωφορεία, για την πιο άνετη και γρήγορη εξυπηρέτηση των δημοτών, και το 2013 ένα υπερσύγχρονο πούλμαν, το οποίο θα εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες για τις μετακινήσεις των συλλογικών φορέων της πόλης μας.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης               Ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής
Βασίλης Βαλασόπουλος                        Κώστας Σεφτελής

 

Δημοσίευση 29/01/2014

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.