ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο 21/1/2016 ο Δήμαρχος ανακοίνωσε μια σειρά σημαντικών έργων για την πόλη μας που εντάχθηκαν στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής όπως:

 

  • Διαμορφώσεις προσβάσεων ΑμεΑ σε δημοτικές οδούς και πεζοδρόμια Δήμου Ηλιούπολης (600.000€)
  • Αναθεώρηση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, οργάνωση χρήσεων γης και λειτουργιών, σημειακές πολεοδομικές παρεμβάσεις Δήμου Ηλιούπολης (272.000€)
  • Ασφαλτοστρώσεις οδών Δήμου Ηλιούπολης (600.000€)
  • Διαμόρφωση οδών πέριξ παιδικών χαρών σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας Δήμου Ηλιούπολης (150.000€)
  • Επίσης υλοποιείται η οριστική μελέτη αγωγών όμβριων για αντιπλημμυρική προστασία των Δήμων Ηλιούπολης και Βύρωνα (περιοχή Καρέα - Αναστάσεως) (267.184,89€)

Υπήρξε ενημέρωση για τη μεγάλη πρωτοβουλία του Δήμου Ηλιούπολης για την υπόγεια σήραγγα σύνδεσης της Λεωφ. Βουλιαγμένης με την Δυτική Περιφερειακή Υμηττού, όπως και για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την έναρξη 9 μεγάλων έργων που ξεκινούν στην πόλη μας με ίδιους πόρους και αφορούν στην αναβάθμιση των δημοτικών υποδομών, των παρκών, πλατειών και δημοτικών κτηρίων ύψους 1.000.000€.

Δυστυχώς, κάποια στελέχη της παράταξης «Ηλίου πόλις – Ανθρώπινη πόλη» που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν ασχολήθηκαν με την πληθώρα αυτών των παρεμβάσεων, αλλά διαστρέβλωσαν ένα συγκεκριμένο γεγονός που έγινε κατά τη διάρκεια των επερωτήσεων στο Δ.Σ., για να επιτεθούν για μια ακόμα φορά προσωπικά κατά του Δημάρχου και να επαναλάβουν του απαράδεκτους προσωπικούς χαρακτηρισμούς «αντιδημοκράτης», «υπερφίαλος», «ακραίος» κτλ.

Για παράδειγμα, κάποιος από αυτούς  (Ι.Παπαδάτος) με τίτλο «Πράσινοι πυγμαίοι», έγραψε:
"Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21-1-2016 και τη στιγμή που Δημοτική Σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Δημοτική κίνηση ΗΛΙΟΥ – ΠΟΛΙΣ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ) διατύπωνε με ευπρέπεια ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και σύμφωνα με τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου διακόπηκε αναίτια από τον Δήμαρχο που ωρυόμενος αυτός ζητώντας το λόγο και μάλιστα παράνομα από τον Πρόεδρο του ΔΣ ζητούσε να την «μαζέψουν»."

Είναι όμως έτσι; Διαβάστε ποια είναι η πραγματικότητα, όπως προκύπτει από τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου:

«Α.ΔΟΥΒΗ: Θέλω κι εγώ να ρωτήσω για τη μετακίνηση του τέρματος του 237, καθώς έχω διατελέσει Γενική Γραμματεία του Ομίλου τένις και ξέρω ότι ο Όμιλος τένις ζήταγε από το 2014 ή και προφορικά ενώπιόν μου ο κ.Παναγιώταρης γνωρίζει, ο μπαμπάς του, ο Γιώργος ο Παναγιώταρης ήταν μέλος του ΔΣ του τένις – α! δεν έχει παραιτηθεί; Είναι ακόμη λοιπόν ο κ.Παναγιώταρης, ο.k.- ήταν λοιπόν ένα πάγιο αίτημα του τένις να μετακινηθεί το τέρμα. Εγώ και σαν μητέρα παιδιών που πήγαιναν στο τένις, χρησιμοποιούσαμε το λεωφορείο για να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν τα παιδιά και ήταν ασφαλές αυτό, δηλαδή πήγαινε με τη ρακέτα του το παιδί μου, κατέβαινε στο τένις, και αμέσως ανέβαινε στο λεωφορείο και ερχόταν σπίτι. Δηλαδή, ήμουν ήσυχη ότι το παιδί δεν θα διασχίσει κανέναν δρόμο, δεν θα κινδυνεύσει από κάποιον ξένο. Είδα λοιπόν κάποια έγγραφα εδώ τα οποία απευθύνονται  από το τένις, χωρίς να ρωτήσουν, προφανώς μόνο το ΔΣ του τένις πήρε αυτήν την πρωτοβουλία, κάποιοι γονείς, εγώ –ας πούμε- δεν είχα λάβει γνώση, δεν θα συναινούσα προς αυτό, δεν έγινε καμία διαβούλευση θέλω να πω ούτε μέσα στο τένις ούτε στους κατοίκους για να γίνει αυτή η αυθαίρετη μετακίνηση. Και θέλω να ρωτήσω: ποιος την αποφάσισε, ποιος την εκτέλεσε; Την εκτέλεσε συνεργείο του Δήμου; Καθώς ξέρω ότι ο κ.Παναγιώταρης, επειδή είναι εργολάβος και μένει, οι δύο πολυκατοικίες που είναι η πλατεία, είναι η πλατεία που μεσολαβεί, οι δύο πολυκατοικίες είναι του κ.Παναγιώταρη. Και ο κ.Παναγιώταρης εκεί μένει. Ποιος εκτέλεσε αυτές τις εργασίες, καθ΄ότι ξέρω… ρωτάω..
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Δήμαρχος έχει τον λόγο.
ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Κύριε Κοκοτίνη, σ΄ εσάς απευθύνομαι. Μαζέψτε την, έχει προσβάλει τον Αντιδήμαρχο δύο φορές. Παρακαλώ πολύ, ούτε η εντιμότητά σας, ούτε το ήθος σας ούτε στην Παράταξή σας  αρμόζει να έχει τέτοιο Δημοτικό Σύμβουλο που να προσβάλει τον Αντιδήμαρχο, λέγοντας ότι είναι εργολάβος ο πατέρας του. Πρέπει να ντρέπεται γι΄αυτά που λέει. Εμείς θα απαντήσουμε, ακούσαμε με προσοχή και ηρεμία όλες τις ερωτήσεις, αλλά αυτό δεν το ανεχόμαστε. Μαζέψτε την για πολλαπλή φορά. Παράκληση σ΄εσάς προσωπικά, όχι στην κα Δουβή, την απαλλάσσω.»

Τι είπε λοιπόν εμμέσως πλην σαφώς η σύμβουλος της αντιπολίτευσης Α. Δουβή:

Ότι η μετακίνηση του τέρματος του 237 αποφασίσθηκε μετά από απαίτηση του ομίλου Τενις και ότι ο Γ. Παναγιώταρης, πατέρας του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, ως μέλος του ομίλου, αλλά και ως «εργολάβος» (!!!) που έχει δυο πολυκατοικίες κοντά στη στάση, επεδίωξε τη μετακίνηση αυτή για ίδιο όφελος

Αυτή λοιπόν ήταν η «ευπρέπεια» της ερώτησης, η οποία έλαβε την ανάλογη απάντηση από το Δήμαρχο.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Σε σχέση με την πολιτική πλευρά του ζητήματος, είναι πια σε όλους γνωστό ότι τα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και της παράταξης «ΗΛΙΟΥ – ΠΟΛΙΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» που τον εκπροσωπεί στην πόλη μας, ελλείψει πολιτικών επιχειρημάτων, περιορίζονται και αναλώνονται σε προσωπικές επιθέσεις κατά του Δημάρχου.

Το ίδιο έκαναν και την προηγούμενη τετραετία. Το ίδιο κάνουν και τώρα.

Επιχειρούν να ταυτίσουν την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» - μια πολυσυλλεκτική παράταξη που τα μέλη και οι φίλοι της προέρχονται απ’ όλα τα πολιτικά κόμματα που συμφωνούν με το πρόγραμμά της, με συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Είναι όμως η δική μας παράταξη ή η παράταξη «Ηλίου πόλις- Ανθρώπινη πόλη» που ταυτίζεται με συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα, το ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα στις δημοτικές εκλογές γέμισε την πόλη μας με αφίσες του κ. Τσίπρα, της κας Δούρου και του κ. Κοκοτίνη;

Δεν δεχόμαστε λοιπόν από κανέναν υποδείξεις για την ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα των μελών μας και είμαστε περήφανοι για την ιστορική πορεία της παράταξής μας. Στην παράταξη «ΠΡΩΤΑ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ» δεν υπάρχουν πράσινοι πυγμαίοι και πολιτικά λείψανα. Αυτούς ας τους αναζητήσουν στο κόμμα τους - και μπορούν να τους βρούν εύκολα, άλλωστε στους «πυγμαίους» αυτούς πολλοί σημερινοί οπαδοί της ΣΥΡΙΖΑΙΚΗΣ ελπίδας χρωστούν ακόμα χάρες...

Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το καλό της πόλης μας και μόνο, επιζητώντας τη συναίνεση όλων των δημοτικών παρατάξεων. Στη μικροπολιτική και τη διαστρέβλωση της αλήθειας απαντάμε με το έργο μας.

Από την άλλη θα προστατεύσουμε τα στελέχη της παράταξής μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τα σπιλώνει με υπονοούμενα και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.

Γραφείο Τύπου
“Πρώτα η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ”

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.