ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Το σκηνικό στήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου. Φιλοτεχνεί σταθερά ένα σικέ δίπολο με παρατάξεις της αντιπολίτευσης για να φιγουράρει ως ο δήθεν αδιαφιλονίκητος διαχειριστής της δημοτικής αρχής.

Απέναντι σε μια αντιπολίτευση που έχει μεν πολλές παρατάξεις αλλά που δεν διαχωρίζονται από την Δημοτική Αρχή αφού συμπορεύονται και ενιαία βάζουν πλάτη στην γενική αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιείται σήμερα και μέσω των δήμων και κατακρεουργεί τα λαϊκά νοικοκυριά.

Το «πάπλωμα» του συγκεκριμένου καυγά και συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ήταν ο διαχειριστικός έλεγχος της «Ευώνυμος ΑΕ» και τα χρέη του 1,3 εκ. ευρώ που φόρτωσε στο Δήμο και κατ’ επέκταση  στους δημότες.

Η Δημοτική αρχή και όλες οι δημοτικές κινήσεις, έκτος της Λαϊκής Συσπείρωσης, συμφωνούν και στην ουσία της πολίτικης που υλοποιείται σήμερα και χτες στους Δήμους και δεν εναντιώνονται στην ύπαρξη των δημοτικών επιχειρήσεων.
Αφού πρώτα τα στελέχη τους λειτούργησαν ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της «Ευώνυμου ΑΕ», έρχονται τώρα να στήσουν «καυγά» στο Δημοτικό Συμβούλιο για «τα κόλλυβα» της επιχείρησης, που εννοείται ότι θα τα πληρώσουν και πάλι οι δημότες. 

Το χορό τον έσυρε ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου που τον διευκόλυνε. Από την καρικατούρα συνεδρίασης αποχώρησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Αποτέλεσμα αυτής της θλιβερής παράστασης όπως ισχυρίζονται οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης είναι τάχα το μέγα θέμα της «ομαλής δημοκρατικής λειτουργία της πόλης και των θεσμών»(!!!) και απαιτούν από τον Δήμαρχο «να λειτουργεί όπως ακριβώς απαιτούν οι …θεσμοί και οι …πολίτες»!!!

Σιγά κύριοι «μη στάξει η ουρά του γάιδαρου»! Μη και τραυματιστεί η αστική  δημοκρατία του 1.5 εκ άνεργων και οι θεσμοί της, που τους καλούν να ζήσουν με την σακούλα του κοινωνικού παντοπωλείου και των λεγόμενων αλληλέγγυων!!!

Όχι κύριοι το θέμα είναι άλλο!!!

Η επιχειρηματική λειτουργιά των Δήμων και οι δημοτικές επιχειρήσεις είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι η πολιτική της φτώχιας και της φοροεπιδρομής που υλοποιείται από το κράτος και τους Δήμους. Είναι το τσάκισμα της σύνταξης και του ασφαλιστικού που έρχεται για μια ακόμη φορά. Είναι το μεροκάματο της εκμετάλλευσης. Είναι το κλείσιμο του μικρομάγαζου.

Μιας πολιτικής που υλοποιείται με αποφάσεις των θεσμών και του κοινοβουλίου! Αυτό το καθ’ όλα νόμιμο θεσμικό πλαίσιο είναι το πρόβλημα που, ήταν είναι και θα είναι, το κουκούλι της διασπάθιση του δημόσιου πλούτου υπέρ του «επιχειρείν και της ανταγωνιστικότητας»!!!

Το νόμιμο κουκούλι της διαφθοράς, της ομηρίας και της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, που ψάχνουν για ένα μεροκάματο και γίνονται εκλογική πελατεία, γεύονται την εξαπάτηση και πληρώνουν πάντα τα σπασμένα, είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως άνεργοι, είτε ως δημότες.

Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.