ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Σε απάντηση ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου της Δημοτικής Παράταξης «Ηλίου-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη» σχετικά με πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού για τους μαθητές των λυκείων της πόλης μας που προωθεί ο Δήμος, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Το πρόγραμμα προτάθηκε στον Δήμο από τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Οικονομικού Σκοπού ΣΕΕΜΙΟ ως ολοκληρωμένο πρόγραμμα παροχής επιστημονικά τεκμηριωμένης αυτογνωσίας ικανοτήτων και ταλέντων προς τα μέλη της μαθητικής κοινότητας των Λυκείων της πόλης μας. Η κατοχή αυτής της γνώσης, μαζί με την συμβουλευτική πρόταση των ειδικών, αποτελούν πολύτιμο σύμβουλο – οδηγό κάθε νέας και νέου για  την κρίσιμη επιλογή των σπουδών και του επαγγέλματος που θα ακολουθήσουν στη ζωή τους. Παράλληλα ο τίτλος αξιολόγησης τον οποίο λαμβάνουν μετά το πέρας της όλης διαδικασίας αποτελεί ισχυρό στοιχείο του βιογραφικού τους και σημαντικό πρόσθετο εφόδιο προκειμένου να επιτύχουν την επαγγελματική τους αποκατάσταση και προοπτική μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας.

H υλοποίησή του προγράμματος γίνεται από την εξειδικευμένη εταιρία παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών επαγγελματικού προσανατολισμού ISON PSYCHOMETRICA η οποία στα σχετικά τεστ συνεργάζεται με κορυφαία διεθνή Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (Harvard, University of Minnesota κλπ). Η παροχή των υπηρεσιών γίνεται από πιστοποιημένο επιστημονικό προσωπικό με διασφάλιση του απορρήτου των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, και οι υπηρεσίες και το έργο θα παρασχεθούν χωρίς αμοιβή από τον Δήμο και χωρίς καμία άλλη οικονομική επιβάρυνση του Δήμου. Η χρηματοδότηση του προγράμματος γίνεται από χορηγούς τους οποίους εξασφαλίζει ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Οικονομικού Σκοπού ΣΕΕΜΙΟ.

Με βάση τα παραπάνω η Δημοτική Αρχή εκτίμησε ότι το πρόγραμμα αυτό είναι μία εξαιρετική κοινωνική προσφορά προς τους μαθητές της πόλης μας, είναι μία σπουδαία βοήθεια  προς τα παιδιά μας και γι αυτό αξίζει να το στηρίξει ο Δήμος και να το αγκαλιάσουν οι γονείς, οι καθηγητές και οι μαθητές μας, αφού μόνο να ωφεληθούν έχουν, ιδιαίτερα στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς, όπου η ανεργία ιδιαίτερα των νέων αποτελεί τη μεγαλύτερη πληγή της κοινωνίας μας, η οποία δημιουργεί τεράστια αβεβαιότητα και άγχος τόσο στους νέους όσο και στους γονείς τους.

Το ΚΕΣΥΠ δεν εμποδίζεται από το πρόγραμμα αυτό να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του στους μαθητές, και ευχής έργον είναι να αποκτήσει περισσότερο προσωπικό και μέσα από την Πολιτεία, ώστε να μπορεί να υποστηρίξει το σύνολο των μαθητών της πόλης μας.

Όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση περί ανουσιουργήματος, περί μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών, περί απαξίωσης των δημόσιων αγαθών, περί κοινωνικών κερδοσκοπικών πειραμάτων, και όλα αυτά συσχετίζονται με μια προσφορά ενός εξαιρετικού προγράμματος επαγγελματικού προσανατολισμού στους μαθητές της πόλης μας χωρίς κανένα κόστος για τους μαθητές και τον Δήμο, μόνο εμμονές σε στείρα ιδεολογήματα του παρελθόντος αποδεικνύουν, που οδηγούν στην πλήρη άρνηση και καταγγελία ακόμη και μιας σημαντικής βοήθειας προς τους μαθητές μας. Είναι πράγματι απίστευτο ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα με σημαντικές ωφέλειες για τα παιδιά μας ο κ. Κοκοτίνης το σύρει στο πεδίο της μικροκομματικής αντιπαράθεσης, αντί να συμβάλει στην απρόσκοπτη και μαζική υλοποίησή του.

Πιστεύουμε ότι οι γονείς πρωτίστως, σε συνεργασία με τους καθηγητές και με τη στήριξη του Δήμου, με την απαραίτητη βεβαίως άδεια και από το Υπουργείο Παιδείας, δεν θα αποστερήσουν από τα παιδιά τους ένα σημαντικό εργαλείο και εφόδιο για τις σπουδές και τη ζωή τους. Ας το ξανασκεφθεί και ο κ. Κοκοτίνης και ας αναγνωρίσει το λάθος του να προσδώσει ακόμη και σε πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού για τους μαθητές μας κομματικό και παραταξιακό χρώμα, ώστε να ασκήσει μικροκομματική αντιπολίτευση.   

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

 

Δημοσίευση 23/12/2014

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.