ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού για τα 53 χρόνια από την ίδρυση του Δήμου Ηλιούπολης.
Ο κόσμος ανταποκρίθηκε μαζικά στο κάλεσμα, συμμετείχε σε μια μεγάλη σειρά εκδηλώσεων σε κάθε γωνιά της Ηλιούπολης και ανταμείφθηκε, αφού είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την ιστορία της πόλης μέσα από ένα θέαμα υψηλής ποιότητας.

Η ιστορία της Ηλιούπολης ζωντάνεψε μέσα από παιχνίδια, παρουσιάσεις, εικόνες ομιλίες, συνεντεύξεις video, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις.

Διοργανώθηκαν εκθέσεις με ανεκτίμητο υλικό, όπως το “Εργαστήρι”, με θέμα την Ηλιούπολη, της Κινηματογραφικής Λέσχης, η Ηλιούπολη του χτες και του σήμερα της Φωτογραφικής Λέσχης, η ιστορία του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, ιστορίες από την Ηλιούπολη των μελών του ΚΑΠΗ, ενώ οι παιδικοί σταθμοί υλοποίησαν Σχέδιο Εργασίας με θέμα «Η πόλη μας».

Σειρά ομιλιών ανέσυραν μνήμες και μετέδωσαν γνώσεις ιστορίας όπως η εκδήλωση για τον αείμνηστο Δήμαρχο Δημήτρη Κιντή από το σύλλογο Αρκάδων, η συνοικία της Αγίας Μαρίνας από το ΚΑΠΗ, η ιστορία της Αγίας Ταβιθά, η ιστορία της Εκκλησίας στην Ηλιούπολη , οι αρχαιότητες της Ηλιούπολης και της ευρύτερης περιοχής δυτικά του Υμηττού, ομιλία για τον ΣΠΑΥ, ενώ το Δημοτικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο της Ηλιούπολης μετέδιδε συνεντεύξεις από παλιούς Ηλιουπολίτες.

Παράλληλα διοργανώθηκε και μια σειρά δράσεων που ενεργοποίησε την τοπική κοινωνία και αφύπνισε συνειδήσεις για το πως φτιάχτηκε και τι υπάρχει στην Ηλιούπολη. Με πρώτο το κυνήγι του θησαυρού με στοιχεία της πόλης που εξελισσόταν κατά την διάρκεια όλης της διοργάνωσης και άλλα όπως ο φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, η βράβευση διακριθέντων αθλητών και σωματείων της Ηλιούπολης, τα βραβεία και οι τιμητικές διακρίσεις από την Κινηματογραφική Λέσχη, η παρουσίαση όλων των αθλημάτων από τους αθλητικούς συλλόγους, οι πρωινές ξεναγήσεις σχολείων στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και στο Δημαρχείο, οι Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί από εθνικοτοπικούς συλλόγους της πόλης και οι Δράσεις Σχολείων Β/θμιας Εκπαίδευσης με Θέμα: Νοιάζομαι για την πόλη μου και μαθαίνω γι' αυτήν

Τέλος η όλη διοργάνωση εμπλουτίστηκε με μια σειρά καλλιτεχνικών μουσικών εκδηλώσεων που έδωσε και την εορταστική διάσταση της διασκέδασης στους Ηλιουπολίτες:

Με το Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου, τη 19η Χορωδιακή Συνάντηση, το Αφιέρωμα στην Όπερα και τον Παγκόσμιο Κινηματογράφο με τις μαθητικές χορωδίες, τη «Μουσική Πανδαισία» του Δημοτικού Ωδείου, την Ιστορία του νέου Ελληνισμού από τη Μαρία Ευθυμίου, την Προβολή Ντοκυμαντέρ και τις θεατρικές παραστάσεις των σχολείων.

Στο ίδιο πλαίσιο διοργανώθηκε και η έκθεση λουλουδιών, η εκδήλωση για την βία στα σχολεία και στο διαδίκτυο και η δράση ''Let’s Do It Greece'' από τους Προσκόπους.

Ήταν ένα μαζικό κάλεσμα της τοπικής κοινωνίας που σκοπό είχε την ανάπτυξη της συνείδησης εντοπιότητας, συλλογικότητας και αλληλεγγύης των πολιτών της Ηλιούπολης όπως έλεγε σε κάθε εκδήλωση ο δήμαρχος κ. Βασίλης Βαλασόπουλος. Η αθρόα συμμετοχή του κόσμου και η υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν έδειξαν ότι το εγχείρημα πέτυχε. Η Ηλιούπολη προχωράει μπροστά με κοινό όραμα και δυνατούς δεσμούς γειτονιάς μέσα από την κοινή ιστορία των ανθρώπων της.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο ευχαριστούν όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του εορτασμού και τους συγχαίρουν για την ποιότητα της διοργάνωσης.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.