ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Εν όψει της επικείμενης κρίσιμης δίκης της 25ης Ιανουαρίου με τους κληρονόμους Νάστου, συνεκλήθη χθες άτυπο Δημοτικό Συμβούλιο, για το θέμα της δημόσιας περιουσίας.

Μετά την εμπεριστατωμένη ενημέρωση του σώματος από τη νομική υπηρεσία του Δήμου, τοποθετήθηκαν πάνω στο θέμα όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Ο διάλογος που αναπτύχθηκε ήταν γόνιμος, και παρά τις επιμέρους ιδεολογικές διαφοροποιήσεις, υπήρξε σύγκλιση απόψεων από όλες σχεδόν τις παρατάξεις, όσον αφορά στη θέση και τη στάση που πρέπει να κρατήσει η Δημοτική Αρχή.  Όλες οι απόψεις συνέτειναν στην αποφασιστική συνέχιση του δικαστικού αγώνα που είναι σε εξέλιξη, αλλά και στη δυναμική διεκδίκηση των οικοπέδων και των εκτάσεων που έχουν καταπατηθεί. Επίσης συμφωνήθηκε η συνεργασία με τους όμορους Δήμους Αργυρούπολης - Ελληνικού και Αλίμου, που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, για από κοινού δράση.

Τέλος αποφασίστηκε:

  • Ενημέρωση των πολιτών και κινητοποίησή τους
  • Σύσταση μόνιμης διαπαραταξιακής επιτροπής για το θέμα της δημόσιας περιουσίας
  • Κοινή συνέντευξη τύπου των τριών Δημάρχων
  • Κοινή εκδήλωση των τριών Δήμων
  • Δυναμική παρουσία μεγάλου αριθμού πολιτών στο Δικαστήριο και
  • Συνάντηση των Δημάρχων με την Κ.Ε.Δ. και το Υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την οριστική παραχώρηση όλων των εκτάσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

Δημοσίευση 14/01/2011

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.