ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Κειμενο

Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) - Γρηγόρης Γρηγορίου» σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις του Δήμου, για να μοιραστούμε αυτές τις γιορτινές μέρες το χαμόγελο και την ελπίδα μας και να στηρίξουμε, όλοι μαζί, όσους μας έχουν ανάγκη.

Δευτέρα 14/12, Δημοτικό Ωδείο Ηλιούπολης (Ηρώς Κωνσταντοπούλου & Θάλειας Λουκίδου)
16.30-18.00 Open Day
Πρόσκληση γνωριμίας με το νεοσύστατο Ωδείο της πόλης μας. Οι Δάσκαλοι Μουσικής σας υποδέχονται και παρουσιάζουν τα μουσικά όργανα της ειδικότητάς τους και τα αντίστοιχα προγράμματα σπουδών.
18.00  Μουσική εκδήλωση
Α΄μέρος: Παρουσίαση των τμημάτων Μουσικοκινητικής Αγωγής.
Β΄μέρος: Χριστουγεννιάτικες και διάφορες άλλες εύθυμες μουσικές και τραγούδια από σπουδαστές του Ωδείου.
Διδασκαλία: Ελ. Καραγιαννίδου, Αλ. Σωτηράκης, Λ. Κανάρης, Αλ. Ζέρβας, Μ. Ανδριοπούλου, Έφ. Μαρκουλάκη, Β. Καλαμαρά, Ιφ. Κοβάνη & Φ. Πασσαλίδης
Επιμέλεια: Λεωνίδας Κανάρης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Τετάρτη 16/12 και ώρα 19.00, Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης (Αλ. Παναγούλη 2)
Χορωδιακή χριστουγεννιάτικη συναυλία
Η Μικτή Χορωδία και το Φωνητικό Σύνολο του Δήμου Ηλιούπολης συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του  Ναού «Από τη φάτνη για το άδειο τραπέζι», με ύμνους, κάλαντα της Ελλάδας και ευρωπαϊκά τραγούδια των Χριστουγέννων.
Διδασκαλία & Διεύθυνση χορωδιών: Β. Κουτίβα

Η συναυλία είναι αφιερωμένη στην «Κιβωτό του Κόσμου» και όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα.

Κυριακή 20/12 και ώρα 11.00, Θέατρο Δημαρχιακού Μεγάρου (Σοφ. Βενιζέλου & Κουντουριώτη)
Τα Χριστούγεννα του Άη Βασίλη
Εορταστική εκδήλωση αλληλεγγύης από τους σπουδαστές και την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ηλιούπολης.
Α΄μέρος: Η Παιδική Χορωδία, το τμήμα κρουστών και το τμήμα αρμονίου, μας ταξιδεύουν μελωδικά, με ελληνικά κάλαντα, ευρωπαϊκά τραγούδια, χριστουγεννιάτικους ρυθμούς και παραμύθια.
Διδασκαλία: Β. Κουτίβα, Α. Σεκλειζιώτη, Γ. Σπανόπουλος
Β΄μέρος: Νέοι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Ηλιούπολης θα ερμηνεύσουν χριστουγεννιάτικες και διάφορες άλλες εύθυμες μουσικές και τραγούδια. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη εμφάνισή τους μπροστά σε κοινό. Συμμετέχουν τα τμήματα: πιάνου, τραγουδιού, μπουζουκιού & κιθάρας.
Διδασκαλία: Αλ. Ζέρβας, Μ. Ανδριοπούλου, Β. Καλαμαρά, Ιφ. Κοβάνη, Φ. Πασσαλίδης & Ν. Καραχάλιος
Επιμέλεια: Λεωνίδας Κανάρης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Στην είσοδο του Θεάτρου -ενημερώνουμε όσους επιθυμούν να προσφέρουν- θα συγκεντρώσουμε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης μας.

Τετάρτη 23/12 και ώρα 18.00 – 19.00, Εμπορικό Κέντρο Ηλιοτρόπιο (Λεωφ. Ειρήνης 30-32)
Μουσικό happening
Το Φωνητικό Σύνολο Ηλιούπολης θα ερμηνεύσει χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια στο κέντρο της πόλης και θα μοιράσει χειροποίητα γούρια, από το Παιδικό Ζωγραφικό Εργαστήρι του Δήμου, σκορπίζοντας αισθήματα χαράς και αισιοδοξίας.
Διδασκαλία & Διεύθυνση χορωδίας: Β. Κουτίβα

Πέμπτη 24/12  και ώρα 11.00-13.30, Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης (Νικομάχου 18, κτήριο ΟΤΕ)
Το αστέρι των Χριστουγέννων μας οδηγεί …στη Βιβλιοθήκη
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη προσκαλεί τα παιδιά σ’ ένα πάρτι, γεμάτο εκπλήξεις. Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν τα δικά τους μοναδικά χριστουγεννιάτικα στολίδια, ημερολόγια, κάρτες και κηροπήγια, να μάθουν την ιστορία του γενναιόδωρου μικρού κοκκινολαίμη και πως απέκτησε το κόκκινο χρώμα του & να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο τραγούδι με καραόκε.
Η Domino Pizza, χορηγός της εκδήλωσής μας, θα διοργανώσει παιχνίδια γευσιγνωσίας, θα μοιράσει δώρα και θα κεράσει πίτσες και αναψυκτικά!
Εμψυχωτές: Θ. Χριστοπούλου, Β. Κουτίβα, Ν. Σεκλειζιώτη, Γ. Σπανόπουλος, Κ. Τασοπούλου και οι εθελόντριες νηπιαγωγοί Μ. Τότολου & Β. Καζάλα

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου και ώρα  12.15 μ.μ.,  Θέατρο ALTERA PARS
«Ένα ξωτικό στον υπολογιστή μου» της Εύης Ψάλτη
Στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Διαδρομών», ο Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.– Γρηγόρης Γρηγορίου» προσφέρει την ευκαιρία στα παιδιά της πόλης μας να απολαύσουν μία διαδραστική όπερα γεμάτη μαγεία, χιούμορ και ζωντανή μουσική, με μειωμένο ομαδικό εισιτήριο και δωρεάν μεταφορά με το λεωφορείο του Δήμου. Το έργο, με πεδίο δράσης τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το διαδίκτυο, αφηγείται την ιστορία του ξωτικού Λούη, το οποίο εισβάλλει απρόσμενα, την κρίσιμη στιγμή, στη ζωή του πιο δύστροπου και απόλυτου ανθρώπου, που πολεμά φανατικά τα παραμύθια και καταφέρνει να τον παρασύρει «…να τον αλλάξει!»
Σκηνοθεσία: Τζένη Αρσένη,  Μουσική: Έφη Μαρκουλάκη

Τιμή εισιτηρίου: 7 €                                                                              
Προαγορά εισιτηρίου έως και  22/12/2015, από τα Γραφεία Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. στην οδό Νικομάχου 18, καθημερινά από τις 09 :00 - 15:00         
Ώρα αναχώρησης λεωφορείου από το Δημαρχείο Ηλιούπολης: 11 π.μ.

Βόλτα στην πόλη …μετά μουσικής!
Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από μία δωδεκαμελή μπάντα κρουστών και πνευστών θα πλημμυρίσουν τους κεντρικούς δρόμους της Ηλιούπολης, τις παραμονές των εορτών, 24 και 31 Δεκεμβρίου, από το μεσημέρι, στις 4 μ.μ.

Ταυτόχρονα, καθ’ όλο το διάστημα των εορτών, σε κεντρικές πλατείες της πόλης, θα λειτουργούν παιχνιδότοποι και χώροι ψυχαγωγίας για όλη την οικογένεια.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 210 9940699.

Ευχαριστούμε για την ευγενική χορηγία τους τη DOMINO Pizza, τα MAX Stores, το Αρτοζαχαροπλαστείο ΒΕΝΕΤΗ Ηλιούπολης & το Αρτοζαχαροπλαστείο ΜΑΪΔΩΝΗΣ.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.)-ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
Νικομάχου 18, 16341, Κ. Ηλιούπολη
Τηλέφωνα: 210 9940699 - Fax: 210 9940105
www.politismos-ilioupoli.gr • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.