ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Κειμενο

Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην Κάτω Ηλιούπολη πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πλέον, ετήσια πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ. Θεοφίλου, για τις Λευκαδίτισσες  τους Λευκαδίτες και τους φίλους του νησιού μας στην Αθήνα.

Τον Μητροπολίτη συνέδραμαν ο Πανοσιολογιώτατος π. Σπυρίδων Κατραμάδος προϊστάμενος του Καθεδρικού ναού της Κοιμήσεως  Θεοτόκου στην Ηλιούπολη, οι ιερείς του ναού της Αγίας Παρασκευής π. Παναγιώτης Σαββόπουλος και ο π. Αλέξανδρος καθώς επίσης και οι συνοδεύσαντες τον Μητροπολίτη εκ Λευκάδος π. Αθανάσιος Κοσμάς και ο ιεροδιάκονος π. Χριστοφόρος Αραβανής.

Παραβρέθηκαν επίσης οι εκ Λευκάδος καταγόμενοι ιερείς π. Ιωάννης Πατίτσας και π. Ερωτόκριτος.

Η εκκλησία ήταν ασφυκτικά γεμάτη από Λευκαδίτες και Ηλιουπολίτες. Παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας  Σεφτελής, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.

Παραβρέθηκαν επίσης ο τ. Βουλευτής Λευκάδος κ. Φώντας Βεργίνης, ο τ. Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Θεόδωρος Γεωργάκης, ο τ. Δήμαρχος Ελλομένου κ. Πέτρος  Μήτσουρας και εκπρόσωποι Λευκαδίτικων φορέων.

Μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μοίρασαν τον άρτο που προσέφερε στους πιστούς ο σύλλογος μας, προσέφεραν καφέ και αναψυκτικά στην καθιερωμένη συνάντηση του Μητροπολίτη με τους Λευκαδίτες όπου ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Ευάγγελος Γεωργάκης καλωσορίζοντας τον Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης τόνισε:

«Η παρουσία σας για όγδοη συνεχή χρονιά Σεβασμιώτατε στην Ηλιούπολη καλλιεργεί και ενισχύει το θρησκευτικό συναίσθημα των Λευκαδίων της Αθήνας, κυρίως όμως καταξιώνει και τιμά το θρησκευτικό συναίσθημα των πρώτων Λευκαδίων που ήρθαν στην Ηλιούπολη τις δεκαετίες του 1950 και 1960. Το συναίσθημα αυτό τους οδήγησε να συμβάλουν καθοριστικά στην αποπεράτωση και την λειτουργία του ιερού ναού της Αγίας Παρασκευής , τοποθετώντας την εικόνα της προστάτιδας του νησιού μας στο τέμπλο του ναού, έτσι ώστε  από το 1970 να πραγματοποιείται Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και Λιτανεία της ιεράς εικόνας στη  Κάτω Ηλιούπολη παραμονή της εορτής του Αγίου Πνεύματος».

Ο Πρόεδρος                                           Η  Γεν. Γραμματέας
Ευάγγελος Γεωργάκης                        Βικτωρία   Τούση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΚΑΙ ΓΥΡΩΝ ΔΗΜΩΝ « Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ»
ΕΘΝΑΡΧΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ – ΙΩΝΟΣ & ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ 45, Κ. Ηλιούπολη
Τηλ.: 6944 256103
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - http://faneromeni.wordpress.com

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.