ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κειμενο

Να αναστείλει την κομματική ιδιότητα του Άκη Τσοχατζόπολου έως ότου διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση σχετικά με τα περιουσιακά του στοιχεία και τον τρόπο απόκτησής τους, εισηγείται η Επιτροπή Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ, χωρίς -όπως αναφέρεται- αυτό να συναρτάται με τη νομική πλευρά της υπόθεσης.

Την ίδια ώρα, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης προσήλθε ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής για το Βατοπέδι, όπου κατέθεσε σχετικά με την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση.

Εκτός ΠΑΣΟΚ ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Εκτός από την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του πρώην υπουργού, Επιτροπή Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε ομόφωνα την παραπομπή της υπόθεσης στην επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης του Κινήματος. Ο πρώην υπουργός κατέθεσε επί δύο περίπου ώρες ενώπιον της Επιτροπής Διαφάνειας, με σκοπό να δώσει εξηγήσεις για τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μεγάλη ακίνητη περιουσία του ίδιου και δοσοληψίες με εταιρείες off shore.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση. «Η πολιτική και η προσωπική μου πορεία και προσφορά, όλα αυτά τα χρόνια, στην υπηρεσία της χώρας, του λαού και του ΠΑΣΟΚ, είναι κρυστάλλινη, αδιαπραγμάτευτη και δεν μπορεί να μπει σε αναστολή. Σεβόμενος αυτή την ιστορική διαδρομή, θεωρώ αυτονόητο να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω το κόμμα μου από αυτή την υπόθεση. Για αυτό, ζητώ και ο ίδιος την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας, μέχρι να λάμψει η αλήθεια» ανέφερε.

Σε δηλώσεις του μετά την κατάθεσή του στην Επιτροπή Διαφάνειας, ο Άκης Τσοχατζόπουλος μίλησε για πρωτοφανή συντονισμένη επίθεση με αποκλειστικό σκοπό την «πολιτική, ηθική και φυσική του εξόντωση», επαναλαμβάνοντας ότι προτίθεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

«Η δικαιοσύνη στην οποία θα προσφύγω αποτελεί τη μεγαλύτερη ασφάλεια έναντι της πρωτοφανούς συντονισμένης επίθεσης που τις τελευταίες μέρες γίνεται εις βάρος μου και όλων των μελών της οικογενείας μου με αποκλειστικό σκοπό την πολιτική και ηθική εξόντωση» υπογράμμισε. «Δυστυχώς και η φυσική εξόντωση είναι μες στα σχέδια των κέντρων και συμφερόντων που επεξεργάζονται αυτού του είδους τις συμπεριφορές» πρόσθεσε, τονίζοντας παράλληλα πως όλα τα στοιχεία τα οποία κατέθεσε δείχνουν καθαρότητα και διαφάνεια σε όλες τις συναλλαγές στις οποίες προέβη για την απόκτηση των περιουσιακών του στοιχείων.

«Δεν υποχωρώ, δεν εκβιάζομαι, θα πολεμήσω να λάμψει η αλήθεια» κατέληξε ο πρώην υπουργός.

Στο μεταξύ, οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην εξεταστική για την υπόλθεση Βατοπεδίου επέμειναν σήμερα στην πρότασή τους να κληθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος, προκειμένου να παράσχει διευκρινίσεις για την αγορά της οικίας του - συναντώντας την αντίθεση των υπολοίπων κομμάτων. Επ’ αυτού, το ΠΑΣΟΚ επανέλαβε παλαιότερη θέση του, ότι η αγοραπωλησία της σημερινής οικίας του κου Τσοχατζόπουλου, δεν βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα της υπόθεσης του Βατοπεδίου, ώστε να χρειαστεί νέα παράταση των εργασιών της Εξεταστικής.

Η απόφαση της Επιτροπής Διαφάνειας:

Η Επιτροπή Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ, που προβλέπεται από το άρθρο 12 του Κώδικα Δεοντολογίας και Διαφάνειας, αποτελούμενη από τους Σωκράτη Ξυνίδη Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Γιώργο Ανωμερίτη, Πρόεδρο της ΕΚΑΠ και Μαρία Αρσένη Συνήγορο του Μέλους και του Φίλου, συνεδρίασε την 7η Ιουνίου 2010 στα γραφεία του Συνηγόρου του Μέλους και του Φίλου, με θέμα την εξέταση ζητημάτων διαφάνειας και δεοντολογίας που αφορούν στο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλο και συγκεκριμένα στην απόκτηση περιουσιακών στοιχείων και στην κάλυψή τους από τις δηλώσεις του πόθεν έσχες που έχει υποβάλλει στο Κίνημα, ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου. Εξετάστηκαν δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών και οι δηλώσεις πόθεν έσχες και κλήθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις. Η Επιτροπή Διαφάνειας εκτιμώντας το σύνολο των στοιχείων που της τέθηκαν υπόψη, αποφασίζει ομόφωνα την παραπομπή της υπόθεσης στην ΕΚΑΠ και εισηγείται την αναστολή της ιδιότητας του μέλους του ΠΑΣΟΚ για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, χωρίς αυτό να συναρτάται με τη νομική πλευρά της υπόθεσης και να προδικάζει την κατάληξη της δικαστικής διερεύνησης.

Στην εξεταστική για το Βατοπέδι κατέθεσε ο Σ. Ξυνίδης

Μετά την αποκάλυψη εμπλοκής του ονόματός του στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, όταν ο συμμετείχε στη Λιμενική Επιτροπή του Πόρτο Λάγος, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ προσήλθε το απόγευμα της Δευτέρας οικειοθελώς στην αρμόδια επιτροπή, με σκοπό να καταθέσει. «Πώς είναι δυνατόν να με συνδέουν εμένα με το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, όταν όλα τα δικόγραφα που στρέφονται ενάντια στη Μονή, φέρουν την αμισθί υπογραφή μου» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ξυνίδης.

Ο κ. Ξυνίδης επανέλαβε τα όσα έχει ήδη ανακοινώσει, σχετικά με την υπογραφή που έβαλε, ως μέλος της Λιμενικής Επιτροπής Λάγους, με την οποία υλοποιείτο η απόφαση του Γ. Δρυ για παραχώρηση της νησίδας Άντα Μπουρού στη Μονή Βατοπαιδίου: Η υπουργική απόφαση που επικύρωνε την απόφαση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του υπουργείου Οικονομικών είχε ήδη μπει, η Λιμενική Επιτροπή όφειλε να υλοποιήσει τον αποχαρακτηρισμό τμήματος της νησίδας που την αφορούσε, (προκειμένου να θεωρηθεί πλέον ιδιωτική έκταση) και η πρώτη αυτή «νίκη» της Μονής στις επιδιώξεις της, αποτέλεσε το έναυσμα, προκειμένου ο ίδιος, αλλά και ο αδελφός του (ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης) να εναντιωθούν στους μοναχούς, σε μια υπόθεση που τότε, μόλις ξεκινούσε, αλλά που αργότερα, εξελίχθηκε σε σκάνδαλο.

Δημοσίευση 07/06/2010

[readon1 url="http://tvxs.gr"]Πηγή: tvxs.gr[/readon1]

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.