ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Σημαντικές αποφάσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, έλαβε το δημοτικό συμβούλιο της Ηλιούπολης κατή την τελευταία του συνεδρίαση.

Καταρχήν ενέκρινε την κατακύρωση του αποτελέσματος ηλεκτρονικού διαγωνισμού με διαπραγμάτευση για την «Προμήθεια και εγκατάσταση χλοοτάπητα για το Β’ Αθλητικό κέντρο ΔΗΑΝΑ» προϋπολογισμού 129.998,62 €. Ένα σημαντικό αίτημα των αθλούμενων της Ηλιούπολης που επιτέλους γίνεται πραγματικότητα.

Ενέκρινε τις προτεινόμενες από την Τεχνική Υπηρεσία παρεμβάσεις στο 2ο Δημοτικό Σχολείο που συμβάλλουν στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, στην οδική ασφάλεια των μαθητών και των συνοδών τους κατά τη διέλευση και την αποχώρησή τους στο σχολείο, καθώς και αποτροπή των ατυχημάτων. Το 2ο Δημοτικό Σχολείο βρίσκεται σε περιοχή όπου συνυπάρχουν και άλλα σχολικά συγκροτήματα καθώς και σε περιοχή με αυξημένη κίνηση λόγω θέσης.

Οι παρεμβάσεις που προτείνονται είναι οι εξής:

Τοποθέτηση προστατευτικών εμποδίων σε μορφή κιγκλιδωμάτων κατά μήκος της προεξοχής του πεζοδρομίου στην είσοδο του σχολείου.
Αστικός εξοπλισμός, δηλαδή δύο (2) καθιστικά στην προεξοχή του πεζοδρομίου στην είσοδο του σχολείου επί της οδού Χαλκοκονδύλη.
Τοποθέτηση ανακλαστήρων οδοστρώματος («μάτια γάτας») εγκάρσια προς την κυκλοφορία των οχημάτων.
Κατακόρυφη σήμανση σύμφωνα με το συνημμένο σχέδιο.

Σημαντική ήταν και η αξιολόγηση και έγκριση των οικονομικών στοιχείων, που αφορούν την εκτέλεση του προϋπολογισμού του Δήμου και αφορά το Γ΄ τρίμηνο του 2016.

Το σύνολο του Προϋπολογισμού ανέρχεται στα 36,7 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων έχει βεβαιωθεί το 70% ως έσοδα, ενώ έχει εκτελεστεί το 75,54% πράγμα που σημαίνει ότι η πορεία των εσόδων όσο και της εκτέλεσης του έργου και των δράσεων του Δήμου κρίνεται απολύτως ικανοποιητικό.

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την νομική δέσμευση για «Δαπάνες εγκατάστασης και λειτουργίας του προγράμματος τηλεϊατρικής και τηλεειδοποίησης» προϋπολογισμού 24.800 €

Ενέκρινε την επιχορήγηση ποσού ύψους 18.000€ για την πληρωμή του Φόρου Εισοδήματος 2015 της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης και 10.000€ για την πληρωμή του Φόρου Εισοδήματος 2015 της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Ενέκρινε την ψήφιση πίστωσης ποσού των τεσσάρων χιλιάδων εννιακοσίων εβδομήντα πέντε ευρώ και τριάντα εννέα λεπτά (4.975,39€) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ που αφορά προμήθεια τροφίμων για άτομα που βρίσκονται σε έκτακτες ανάγκες με την ΑΑΣΥΜ.

Τέλος, ενέκρινε τις δαπάνες για τη διοργάνωση και διεξαγωγή της 52ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας σε συνεργασία με το κέντρο αιμοδοσίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς». Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 04 Δεκεμβρίου 2016, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου από τις 9:00 έως τις 13:00.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.