ΔΗΜΟΣ
Κειμενο

Η Δημοτική Αρχή της Ηλιούπολης, πιστή στις διαρκείς αξίες που συμβολίζουν οι προτομές και τα αγάλματα που έχουν εγκατασταθεί στην πόλη, ξεκίνησε με εξειδικευμένο συνεργείο τον καθαρισμό τους και την επαναφορά της αρχικής εικόνας τους.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης οι προτομές και τα αγάλματα που λειτουργούν ως σύμβολα αφύπνισης στις αξίες της Ελληνικής φιλοσοφίας και λογοτεχνίας, της επιστήμης, της προσφοράς στα κοινά και στο δημόσιο συμφέρον, πρέπει να είναι πεντακάθαρα έτσι ώστε με λαμπρότητα να μεταδίδουν τα μηνύματα της αναγνώρισής τους.

Τα αγάλματα στις περιπτώσεις που είναι εφικτό μεταφέρονται σε ειδικό εργαστήριο και μέσα από μια ειδική επεξεργασία, για να μην φθείρεται ή αλλοιώνεται η αρχική τους μορφή, καθαρίζονται και συντηρούνται για να επανατοποθετηθούν στην αρχική τους κατάσταση.

Η έναρξη έγινε με την προτομή του Πλάτωνα και θα συνεχιστεί σε όλες τις περιπτώσεις που χρειάζεται παρέμβαση.

Έτσι η Ηλιούπολη δίνει και πάλι στα σύμβολά της την λαμπρότητα που τους αξίζει και γίνεται μια πόλη που τονίζεται η παράδοση και οι ρίζες της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ιστορίας.

ΟΔΗΓΟΣ ΝΟΤΙΑ app

Οδηγός Νότια

ONLINE Οδηγός Νοτίων Προαστίων

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να σας ενημερώνουμε μέσω e-mail
Όροι και Προϋποθέσεις

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.